Olympus c-750

Olympus c-750

מה דעתכם על המצלמה? יש לי מצלמה כזאת אבל נראה לי שאני לא יודע לנצל אותה עד הסוף! אחת הבעיות שיש לי עם המצלמה זה הזמן שלוקח לעשות פוקוס, זה רק אצלי? אפשר לשנות את זה? זה באמת מפריע במיוחד כשצריכים לצלם מהר... גם הצילום בתנועה יוצא די מטושטש לפעמים! המצלמה אמורה להיות ברמה ממש גבוה, ואני רוצה לצלם איתה יותר מסתם שניי אנשים עומדים אחד ליד השני.. ועוד דבר, צילום הפנורמה, איך הוא עובד שם? אודה לכם על תשובות, ומצטער על השאולת הרבות! תודה!

I R I S C

New member
היא משוכללת אבל עם כמה מגבלות

רציניות.זה ידוע ומוכר בסוג הזה של מצלמות.אז: או שלומדים להסתדר עם זה, או שמחליפים. לקיצור הזמן:חצי לחיצה ורק אז לחכות עד לרגע הצילום בפועל,ורק אז ללחוץ מלא,ול ל א מסך = מקצר מאוד את הזמן העובר בין הלחיצה המלאה בפועל ועד הצילום,בהרבה דגמים. אולי גם בדגם הזה. צילום בתנועה:עוברים לתוכנית הצילום הידנית המלאה ומגבילים את מהירות הצילום לכזו ש: או תקפיא את הדמות בתנועה:מהירות גבוהה,צלוי במצב הדמות ומיקומה יחסית למצלמה, או תתפוס את הדמות חדה ואת הרקע מטושטש(טכניקת הפאנינג)-מהירות איטית יחסית וצמצם הכי סגור שיש אצלך,במיוחד אם מתבצע באמצע היום. שווה לנסות את שני המצבים-אין לדעת מה ימצא חן בעיניך יותר. ובכל מקרה: בצילום בזום הארוך: חשוב לייצב את המצלמה כמה שיותר.

תודה..ו..

נראה לי שצילום ללא מסך לא יעזור פה כי גם בתוך העינית זה מסך LCD... והתוכניות..איך אני קובע כל תוכנית? תכנית הצילום הידנית המלאה זו "A/S/M" (בתוכנית הזו אפשר לקבוע מהירות סגירת צמצם ותריס) תודה

I R I S C

New member
לגבי המסך:זה עבד טוב במצלמה אחרת

הרבה יותר בזבזנית והססנית מזו שלך-גם דמוית רפלקס עם עינית אלקטרונית.זה ידוע שהמסך גם מבזבז אנרגיה וגם לוקח זמן עד שהנתונים מגיעים אליו(בעינית זה מהיר טיפונת יותר)-חלקיקי שניות,אבל משמעותי,כי אותן אתה רוצה 'לחסוך'. שאלה:כשהמסך האחורי עובד-רואים גם בעינית,או שהיא כבויה? לידנית:M

ת:

כשהמסך עובד העינית כבויה... ומצאתי משהו שימהר קצת יותר את הצילום הפעלתי Full Time AF כך שהמצלמה עושה פוקום כל הזמן ולא רק כשעושים חצי לחיצה ומה לכוון בM? זה בעצם נותן אפשרות לכוון את פתיחת הצמצם ואת סגירת התריס אבל מה לשים בכל אחד? תודה

I R I S C

New member
זה מאשר את מה שמכירה

כשעובדים עם העינית ולא עם המסך-הזמן מתקצר בין הפעולות,גם קל יותר לזהות מתי המצלמה מפקסת ועל מה.במסך קשה יותר ולוקח יותר זמן עד שהתמונה בו מתייצבת,דבר שקורה פחות במסך המקטן יותר(בעינית) לגבי הידנית-תעזוב.צריך לדעת איך משתמשים ואין מירשם אחיד לכל המקרים:זה תלוי בסיטואציה,באור,בנושא,בעדשה,ברגישות,...בהמון דברים. מקסימום-חצי ידנית:שמשנים את גודל הצמצם והמצלמה משלימה את היתר (A) ד"א:אוטופוקוס תמידי כמו שכיוונת,הוא גם פעולה גוזלת אנרגיה תמידית,אז לא להתפלא אם הסוללות יגמרו מהר יותר.(להכין עוד סט)

למעלה