old man and the sea

rubaja

New member
old man and the sea

למי שלא ידע , אתמול נסגר פסטיבל האנימצייה 2 סנימטק לאחר שלושה ימים. מפאת חוסר זמן נאלצתי לוותר על המון דברים וללכת למעט מאוד ארועים. אחד מהם היה על סרטי אנימצייה שזכו במשך השנים באוסקרים. הוצגו שם המון סוגי אנימצייה מתקופות שונות, אם זה אנימצייה קלאסית, תלת , וסוגי של STOP MOTION עם עבודת COMPOSITING מדהימה - בתקופה שלא היה AFTER EFFECT... בכל אופן - לא על זה רציתי לכתוב... OLD MAN AND THE SEA - זה אחד הסרטים שהוצגו שם. סרט של הבמאי אלכסנדר פטרוב , שעבד עליו במשך שנתיים וחצי. חשבתי להתחיל לכתוב על הפרטים התכניים אבל זה אפשר לקרוא גם בלינקים. אדון פטרוב צייר את כל הציורים בעזרת אצבעותיו...(ציורי שמן) יש המון לכתוב ,אם זה על הציורים, הראליזם שלפעמים ניראה כאילו אני מתבונן בצילום ולא בציור ( הוסיפה לכך העובדה שזה הוקרן מפילם ...) האנימצייה המדהימה ( הדגים, הזקן , הים!!! אלוהים המים!!) כל פריים שם ניראה מדהים! איזו נשמה, בכל משיכת אצבע מרגישים את האומן, הרצון להעביר את מה שהוא מרגיש אלינו...ואני חושב שזה עבר בצורה מדהימה ומאוד מאוד מרגשת. אני אישית הולך להשיג קלטת של זה - מומלץ לכולם. לעזעזל עם התלת...פטרוב שבר אותי...
(בלינק האחרון יש קליפים של הסרט וראיון עם האומן עצמו) תהנו

danbros

New member
בהחלט ציורים מדהימים!

לדעתי סרט חובה לכל צייר (ואנימטור, אבל זה ברור..). הסרט הוא אמנם "כאילו" ריאליסטי, אך יש חלקים בהם התאור של הים, של השמים, של התנועה, מקבל פן מופשט לגמרי.. השליטה שלו בצבע מ-ד-ה-י-מ-ה.. ולראות את זה על המסך הגדול כמובן העלה את עוצמת החוויה פי כמה וכמה. מומלץ!!

moti80

New member
מדהים! מדהים! מדהים!

פשוט... יפהפה. אני כל כך מעריץ אנשים שעושים אנימציות בטכניקה הקלאסית. הערצתי עד היום כאלו שגם צבעו את הדמויות חלק, בשביל "לחסוך" בעבודה - אבל זה???? זה פשוט בלתי יאומן! סרט שכולו מצוייר בציורי שמן? זה טירוף! בטוח שהוא לא נורמלי! בטוח! והמים והצבעים כאלו יפים!!! ו..ו... טוב, שמים לב שאני מתלהב???? איך פספסתי את זה??? שכחתי לגמרי מהפסטיבל אנימציה. מאוד רציתי ללכת. חבל... טוב, בשנה הבאה :( אגב, תגיד לי שתשיג את הקלטת של זה! חייב לראות את הכל.

rubaja

New member
מוטי...

אני לא רוצה לזרוע מלח על הפצעים אבל אם התלהבת כל כך מהלינקים המצורפים אז היית פשוט מתעלף בהקרנה - אני רוצה להזכיר שזאת הייתה הקרנה מפילם ולא מווידאו ואני הייתי בהלם משך כל הסרט!! דברים נראים שם לא יאומן...ואז שמגיעים המים בצבע כחול טורקיז אני פשוט נמסתי...(אומנם אני חסיד של סגול אבל טורקיז גורם לי לפיק ברכיים....) אשמח אפילו , אם וכאשר אשיג קלטת, לארגן מפגש להקרנה של הסרט ולאחר הסרט החלטה משותפת של פרישה מהמקצוע....
מוטי - אם תהיה הקרנה חוזרת של הסרט באסיפא אדאג לידע אותך!

moti80

New member
תודה! תודה! תודה!

רק על הרצון והנכונות מגיעות לך אלפי תודות.

הליויתן

New member
יש לי קצת הרגשה של פרנויה נעימה....

זה התחיל עם רודין הנפלא אוהב הנשים(ורואים את זה בכל פסל שלו! וממשיך עם הזקן והים את הספר הזה ואת "איים בזרם"(שניהם של אותו ענק אמריקאי,ושהרגשתי תמיד שיכלה להיות לנו חברות נפלאה) דמיינתי וציירתי לי עשרות ומאות פעמים תיאורי הים והפעולה שלו הם אדירים חדים ומדויקים עד כאב יודע זה לא פורום ספרות כאן אבל עיני הדמיון זקוקות תמיד לתרגול והמינגווי עושה את זה נפלא לטעמי תודה שהעליתם את שני הנושאים האילו (וזה שאתה פרנואיד,עדיין לא אומר שלא רודפים אחריך) שבת שלום הליויתן

ננהננה

New member
זה באמת מדהים

ויפה כל כך המים פשוט חיים. יש לאיש הזה כשרון נדיר ביותר. מקסים. ותודה רבה על הלינקים ננה

למעלה