OK די חדש כאן בפורום

ErezLahat7

New member
OK די חדש כאן בפורום

מתכבד להציג את עצמי (באופן רישמי -למי שעדיין לא מכיר ) קוראים לי ארז, בן 23 יש ברשותי את ארבעת אלבומי הסטודיו הראשונים של הלהקה. האהוב עלי במיוחד זה LZ3 . כמעט כל בו פסיכודלי בטירוף , כפי שאני אוהב. OUT OF THE TILES !!!! דרך אגב יש לי כמה רעיונות טובים (לחנים) משל עצמי. (מנגן בקלידים). למי שיש שאלות אני מוכן לענות..

AeroTom

New member
שוב ברוך הבא, ארז

שמח לראותך פה ומקווה שתישאר ותכתוב כאן כמה שיותר. והמשך האזנה וחיבור טוב עם זפלין גם בהמשך הדרך והאלבומים
Next album on your list - Physical Graffiti!

ErezLahat7

New member
כבר כמה שנים חשבתי לי לקנות

איזשהו אלבום של זפלין. די הרהרתי בעניין. התפלאתי מכמות השירים שאני כבר מכיר ושמעתי בעבר ושלא קישרתי שהם בכלל שייכים ללהקה. האלבום היחידי שלא הכרתי בו אף שיר ובכלל, יש לו סגנון יחודי וקסום כפי שכבר אמרתי זה LZ3. אלבום מיוחד, אנרגיה מטורפת, אהבתי כמעט כל שיר בו. שונה מאוד משאר האלבומים. הראשון בשבילי יותר בלוזי, השני יותר ל-מיינסטרימי, והרביעי - אני לא יכול להגדיר כבר.. Physical Graffiti זה השישי בדיסקוגרפיה של אלבומי הסטודיו לא? אז אני צריך קודם את Houses Of The Holy..

AeroTom

New member
זה גם שיר וגם אלבום...

וכתבתי את Graffiti, למרות ש-Houses בא לפניו, בגלל שהוא יותר חובה לדעתי. אבל אם תגיע גם אליו אחרי זה - אז נהדר. Houses הוא גם יופי של אלבום. ולא הייתי קורא כ"כ לזפלין-2 מיינסטרמי. לדעתי אם מחשיבים אלבום של הלהקה בתואר הזה, זה יותר מתאים לאלבום הרביעי, שיש בו את השיר הכי מוכר של הלהקה אי פעם ועוד את Black Dog ו-Rock N Roll המאוד מוכרים לקהל הרחב. ב-2 אומנם יש את Whole Lotta Love המאוד מוכר. וגם את Heartbreaker. אבל לא הייתי קורא לו בכינוי הזה. הכי קרוב לזה הייתי קורא ככה ל-4 (הרבה בגלל Stairway שיש המונים שמכירים את זפלין רק עם השיר הזה וזה חבל).

ErezLahat7

New member
התכוונתי יותר מבחינת הסגנון

של LZ2 ששונה מאוד מ-LZ3. (LIVIN LOVIN MAID (SHES JUST A WOMAN RAMBLE ON WHAT IS AND WHAT SHOULD NEVER BE BRING IT ON HOME WHOLE LOTTA LOVE THANK YOU נותנים בו את הטון לכיוון יותר מיינסטרימי לפי דעתי. אבל , MOBY DICK HEARTBREAKER THE LEMON SONG לא נחשבים לכל כך מיינסטרימים מבחינתי.

AeroTom

New member
גם Bring It On Home

ו-What Is ו-Ramble On לדעתי לא ממש "קלים לקליטה לקהל הרחב". Heartbreaker הוא שיר דווקא יותר מוכר של הלהקה... בכלל, לזפלין אין כזה דבר אלבום מיינסטרמי. הם תמיד היו די נגד המדיה ולא ממש שיתפו פעולה וקידמו בעצמם שירים במטרה שיהיו להיטים. הם יותר התבססו על ההופעות שלהם ויצירת מוזיקה, בלי לחשוב על שום דבר אחר. וזה מה שהיה מאוד יפה בהם.

ErezLahat7

New member
אז אולי הבעיה היא בי ../images/Emo3.gif

ש- ו-What Is ו-Ramble On היו די קלים לקליטה בשבילי

AeroTom

New member
הם שירים די קלילים באמת

אבל לא ממש מוכרים בקהל הרחב בין שירי הלהקה...לא להיטים, נגיד כך.

ErezLahat7

New member
CELEBRATION DAY

FRIENDS OUT OF THE TILES IMMIGRATE SONG TANGERINE GALLOWS POLE SINCE IVE BEEN LOVIN YOU BRON-Y-AUR STOMP _______________________ פשוט אין מילים חוץ מ-
היום שמעתי אותו שוב. אלבום גדול!!

AeroTom

New member
בהחלט אלבום נהדר

Celebration Tangerine ו-Out On The Tiles שירים ממש ממש אהובים עלי. ממליץ גם לשמוע את הגרסה של ה-Crowes וג'ימי ל-Celebration Day ו-Out On The Tiles (שמחובר שם ב-Medley מגניב עם Whole Lotta Love). בכלל, מאוד ממליץ לך להשיג גם את Live At The Greek שלהם. 14 קאברים לזפלין+6 קאברים לשירי בלוז\רוק-בלוז ישנים וכל הביצועים בגדר מעולים עד מדהימים. וחובה עליך כמובן לשמוע משם את Your Time Is Gonna Come. אתה לא תאמין למשמע אוזנך. מה שהם עשו לשיר הזה שם בלייב...לא ייאמן.

ErezLahat7

New member
לפני כמה זמן שמעתי את

STAIRWAY בלייב- תאמת לא טוב כמו המקור. לא יודע מהיכן הוא נלקח מקווה שהביצוע הזה היה זניח ולא כמו שהם מנגנים אותו בדרך כלל בלייב.

AeroTom

New member
זפלין לייב תפנה רק למקום אחד -

How The West Was Won. שלושה דיסקים עם 17 שירים של הלהקה מ-2 הופעות בלוס אנג'לס ב-1972, שתופסים את הלהקה במיטבה במה שיעדה הכי טוב לעשות. אלבום לייב מדהים ואני ממליץ עליו מפה עד הודעה חדשה. חבל שקצת יקר בארץ, אבל שווה כל אגורה. רק הגרסה המדהימה שם של Bring It On Home כבר שווה בשבילי את כל הסכום של האלבום הזה... Stairway בלייב, אין לי מושג באיזו גרסה שמעת אותו...אבל יש לך אותו גם ב-How The West וגם ב-BBC Sessions, שגם שם יש לך כמה וכמה ביצועי לייב ממש טובים. באלבומים האלו הוא בביצוע נהדר. הוא נמצא גם ב-The Song Remains The Same, שעליו אני פחות ממליץ. הלהקה לדעתי לא ממש במיטבה שם. וכמובן יש לך גם את ה-DVD הכפול והמשובח שיצא ב-2003. גם מומלץ בחום.

DOCTOR ROBERT

New member
זה גם אלבום...

לא רק שיר, ומשום מה השיר האוזס אוף דה הולי לא נכנס לאלבום הזה, אלא לפיזיקל.

למעלה