OH MARCY

וינסנטי

New member
OH MARCY

שנות ה-80. יש הרבה בעיות עם המושג הזה. מצד אחד, תקופה חולה בתולדות המוזיקה, שבה לא קורה כמעט שום דבר מעניין. סגנון הסאונד המעצבן שהיה נהוג צמצם את מקום המוזיקאים והעלה את מקום הסינטסייזרים, הופעות מוחצנות ומגעילות שאין שום קשר ביניהם לבין מוזיקה, שירים דביקים וקיטשיים ושום דבר חדש בעולם שיעשה את המהפכות שהיו עד אז. משעמם. (כמובן, שהיה את u2, ודייר סטרייטס, והסמית'ס, וrem, וברוס ספרינגסטין, וגם קצת פוליס שהיו בסדר וחלקם היו מדהימים, אבל זה לא הנושא...) כמו כל העולם, גם בוב דילן נרדם קצת באייטיז. ההתנצרות שלו והחזרה ליהדות יצרה כמה אלבומים, שלא מתקרבים יותר מידי לרמת האלבומים שדילן הוציא בשנות ה-60 וה-80. שיתוף הפעולה שלו עם מארק קנופלר היה מעניין, לא רע, אבל גם לא יצר משהו שבאמת מעניין לדורות. דילן מתאר בספרו "כרוניקות" שהוא הרגיש שחלאס, זהו. אין לו מה לתת יותר לעולם המוזיקה. אם הוא יפרוש, זה יהיה בסדר. אם לא- שום דבר לא יהיה באמת מעניין. תוך כדי הוא הקליט אלבום עם הגרייטפול דד (אלבום בסדר.. אבל אל תרוצו לחפש אותו) ויצא לסיבוב הופעות, ובאמצע הסיבוב, הוא מספר שעלה על טכניקה חדשה לנגן ולשיר. אם אתם רוצים להבין על מה ומה מדובר- תקראו ת'ספר, כי אני לא הבנתי ממש ת'רעיון. בכל אופן, בוב מתלהב מעצמו, ומתחיל גם איכשהו לכתוב שירים חדשים. הדברים מתחילים להתחבר, אבל דילן לא מרגיש שיש לו באמת מה לתת לעולם, שכן הוא טוען ש"קשה לו להקליט אלבומים ושזה באמת יעבוד". בנוסף, הוא לא אוהב את סוגי הסאונד שמסתובבים סביבו, ובערך מוותר על הקלטת אלבום חדש. זה יכל להיות סוף הסיפור, אילולא ארוחת ערב של דילן עם אהובכם- בונו, סולנה של u2. בונו שואל את דילן אם יש לו שירים חדשים, ודילן עונה שכן. בונו רואה את השירים, ואומר לדילן משפט מקורי- "כדאי לך להקליט אותם" (נו, בטח, נראה אתכם אומרים משהו אחר על אלבום חדש של דילן אם יציעו לכם..). דילן אומר שעזוב, לא בא לי, עייפתי, לך צא לעוד סיבוב הופעות מפלצתי ותן לי להזדקן בשקט. בונו חושב, ואומר, למה? ודילן אומר שאין לו מה לחדש, והסאונד מעצבן אותו, ולא בא לי, וזהו. אז בונו שואל אותו אם הוא מכיר את דניאל לנואה. אז קצת על דניאל לנואה- מדובר בבחור צרפתי-קנדי, מפיק שעבד עם כמעט כל שם מוכר על הפלנטה והפיק כמות מדהימה של אלבומי מופת. הוא עבד עם בריאן אינו, פטר גבריאל, u2 כמובן, ניל יאנג, אמיליו האריס, רובי רוברטסון ועוד. הוא זה שהוציא את u2 מלהקת רוק קשוחה ללהקת אווירה חוצת שחקים. היכולת שלו לעצב אווירה ולתת לאמן את הבמה שהוא צריך כדי להוציא את עצמו לפועל מדהימה, ויעידו עליה השורה המרשימה של האמנים שהוזכרו. הוא גם הוציא כמה אלבומי סולו, ובכללי מראיונות איתו נראה שמדובר בבחור די חמוד. דילן שמע על לנואה, ואמר שיאללה, למה לא, ומוצא את עצמו נוסע לניו אורלינס, בירת הג'אז והבלוז. ניו אורלינס נראתה בדיוק כמו מה שדילן צריך- מקום שקט, עם טיפוסים מעניינים, וחיבור למוזיקת נשמה עוצמתית של ברים, פאבים ודרום ארה"ב. דילן מסתובב בניו אורלינס ונרגע קצת, ומנסה לתת לעניינים לזרום. בנוסף, בצעד מעניין, הוא לא מביא שום ציוד לניו אורלינס, ובכך מביע אמון מוחלט בלנואה, כאילו אומר לו- אם אין לך מה שצריך, אז גם לי אין. דילן מעיד בספרו שללנואה היה את "כל הציוד הנדרש", כולל נגנים, אולפן, וחזון. ומתחילים לעבוד. על תהליך ההקלטות תוכלו לקרוא באריכות בסיפרו של דילן. הוא מתאר על הבלאגן שהיה באולפן, על הקושי שלו לחוש את השירים מבפנים ולעשות אותם בצורה שתזיז משהו למישהו. לנואה עזר לו בזה, אבל במחיר של הרבה גיטרות מנופצות, עצבים ועבודה קשה, ומיליון טייקים. אבל אני באתי לדבר על מוזיקה, אז בוא נראה מה הם עשו פה. oh marcy הוא אלבום פשוט. אין פה טריקים הפקתיים מיוחדים שלא שמענו מלנואה. דילן הוא לא u2 ולא פטר גבריאל, אין לו רעיונות לשנות את העולם או את המוזיקה. הוא רק מנסה לכתוב שירים טובים שיהיה מעניין לשמוע. לנואה יצר בשבילו פלטפורמה של הרבה גיטרות, סאונד אוורירי ותחושה של- איך לא- ניו אורלינס. השיר הראשון- "political world" מציג את כל מה שיש לאלבום להציע- דילן בשיאו עם טקסט לוחמני ומחאתי, שירה עצבנית, קול סדוק ויחודי. לנואה מקשט הכל עם הרבה גיטרות, גרוב, קצב ובלאגנים. לא, זה לא שיא האלבום, אבל זה פתיחה טובה, והאווירה האמריקנית של הקטע מראה שלדילן נמאס, מאוד, מהסאונד המעצבן של שנות ה-80. where teerdroops fall הוא בלדה יפהפייה, עם גיטרת סלייד וסולו סקספון מהמם בסופו. לנואה ערם פה גיטרות על גיטרות ויצר צליל מרגיע ונינוח, שעליו דילן מזמר בסגנון השירה הייחודי שלו. לא הבנתי על מה השיר מדבר (האמת, אני חלש בטקסטים באנגלית. אם מישהו רוצה לדבר על זה- אשמח לשמוע. אוף.) אבל האמת- זה לא משנה. פשוט שיר נפלא. evrething is brokan הוא פיסת רוקנרול נהדרת. המילים מעידות על השקפת העולם של דילן באותן הזמן- הוא לא רואה דברים שלמים וטובים, אלא רק פגמים, והוא כותב על אותם פגמים. זו מן הצהרה- "הכל שבור, אבל איזה כיף זה ככה, לא?". הגיטרות חוגגות, ויאללה בלאגן. אני מדמיין את מיק ג'אגר עושה את השיר הזה ומתמוגג. ring them bells הוא שיר שקצת מזכיר לי את התקופה הנוצרית של דילן, אבל למי אכפת. פסנתר יפהפייה ודילן מזמר על העניים, הנידחים, ועל כולנו. שיר עצוב, נוגע, אבל מלא תקווה. אני מרגיש פה נשמה בשיר הזה. ועובדה שלנואה גם חש ככה ולא הוסיף יותר מידי לשיר מלבד פסנתר וקצת גיטרה ברקע. the man in the long black coat הוא שיא האלבום מבחינתי, ואחד השיאים של דילן בכל הזמנים לדעתו, ודילן מעיד בספר שגם לדעתו- "זה היה הi walk the line". לנואה מכשף את השיר והמאזין ואת כל העולם על ידי יצירת אווירה הכי מפחידה שיצא לכם לשמוע. הקצב פה שומר על מתח, והמילים של דילן שמספרות על הזאתי שהלכה אבל לא ברור לו עם מי מכניסות אותנו לעולם עצוב, מפחיד ומשוגע. אבל מי רוצה לצאת מזה? מסטרפיס. most of the time, אחד השירים האהובים עלי מהאלבום. של דילני קלאסי על אדם שנפרד מאהובתו, וזה לא מזיז לו, בד"כ. שיר על הכחשה. תת מודע ואהבה נכזבת. כרגיל, לנואה נותן הפקה נהדרת עם גיטרות מושלמות, ודילן עם הקול הסדוק רק מוסיף לתחושת הוויסקי של אחרי הפרידה. what god am i הוא שיר טוב, אבל לטעמי קצת מפספס ת'קטע. גם דילן לא התהלהב ממנו ומעיד שהמנגינה לא נוגעת בו מספיק. אני מסכים, זה שיר קצת לא ממוקד, אבל גם שירים לא ממוקדים אצל דילן טובים יותר מכל דבר אחר כמעט בעולמנו. Disease of Conceit- שיר מחאה אנלא בטוח, אבל לבטח שיר שמעיד על משהו לא טוב בעולם. שיר על איך כולנו אובדים ע"י מחלת היוהרה ולא מצליחים לרפא את עצמנו. אם זה מתקשר לשיר הקודם, ניכר שדילן לא היה בטוח באמת בעצמו והיו לו הרבה מחשבות על יוהרה, ביטחון עצמי וכד'. מעניין. שיר נפלא אגב, עם סולו גיטרה יפהפייה בסופו. what was it you wanted הוא המשך ישיר ל"איש במעיל השחור הארוך". מפחיד, מטריד, וממשיך את תחושת הבידוד ואי ההבנה. לא ברור מה אתה רוצה, מה אני רוצה, ומה אנחנו בכלל קשורים אחד לשני. המפוחית כאן בשיאה. עוד אחד משיאי האלבום. shooting star- עזבו. כל מילה שאגיד על השיר מיותרת, רק ניתן לדילן לדבר- "השיר הזה מכיל בתוכו מיליון שנה של עצבות". זה אלבום שברובו עצוב, לעיתים מטריד ואף מפחיד. אין פה הרבה אופטמיות- דילן לא היה אופטימי לגבי העולם או המוזיקה שלו. אבל לנואה כן היה, והחיבור הנפלא הזה מניב את האלבום הזה. את דילן קשה לתמצת. הוא גאון מוזיקלי ולירי, עם ראיה מאוד חזקה על העולם. ההשראה באה לו לפרקים, וקשה לתפוס אתו בשיאו. לנואה הצליח ליצור את כל התנאים, ולמזלו דילן בדיוק התחבר עם עצמו בזמן, ונתן לנו 9 שירים,

וינסנטי

New member
המשך

בלי שום פילר, בלי שום דבר מיותר. פשוט בוב דילן עם מילים טובות ומוזיקה טובה. ללנואה מגיע את כל הקרדיט על כך- לא הרבה מפיקים הצליחו ככה עם דילן. ואנחנו רק הרווחנו. בעוד עשר שנים הם יפגשו שוב, ליצירת מופת אחרת של דילן- time out of mind, אבל זה כבר סיפור אחר... All songs by Bob Dylan. "Political World" – 3:43 "Where Teardrops Fall" – 2:30 "Everything Is Broken" – 3:12 "Ring Them Bells" – 3:00 "Man in the Long Black Coat" – 4:30 "Most of the Time" – 5:02 "What Good Am I?" – 4:45 "Disease of Conceit" – 3:41 "What Was It You Wanted" – 5:02 "Shooting Star" – 3:12 Bob Dylan – vocals, guitar, piano, harmonica, twelve-string guitar, organ Daniel Lanois – dobro, lap steel, guitar, omnichord (tracks 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10) Mason Ruffner – guitar (tracks 1, 8, 9) Brian Stoltz – guitar (tracks 1, 3, 8, 10) Tony Hall – bass (tracks 1, 3, 6, 8, 10) Cyril Neville – percussion (tracks 1, 6, 9) Willie Green – drums (tracks 1, 3, 6, 8, 9, 10) Paul Synegal – guitar (track 2) Larry Jolivet – bass (track 2) Alton Rubin, Jr. – scrub board (track 2) John Hart – saxophone (track 2) Rockin' Dopsie – accordion (track 2) Malcolm Burn – tambourine, keyboards, mercy keys, bass (tracks 3, 4, 5, 6, 7, 9) Daryl Johnson – percussion (track 3) [edit]Production Daniel Lanois – production, mixing Malcolm Burn – recording, mixing Mark Howard – mixing, studio installation Greg Calbi – mastering

Barmelai

New member
זאת הזדמנות טובה להודות

ש הו מרסי הוא אחד האלבומים האהובים עליי של דילן בכלל. כתבת מצויין על אלבום קמבק אדיר. הו מרסי הוא לפני הכל, אלבום מוזיקלי. ציינת בכמה מקומות שקשה לך לרדת לסוף דעתו של שיר כזה או אחר, אבל האמת היא שדילן נרגע קצת מהצורך להדהים את העולם בלהטוטי מילים וחידות חמיצר. רוב השירים הם face value - דילן כותב ישר, לעניין ועדיין, פואטי. ככה גם Where Teardrops Fall המלנכולי, שמספר על מקום כזה שבו הדמעות נופלות ודילן הולך לשם כשעצוב. וזהו, זה גם מה שיפה בשיר, חוסר היומרה שלו. יכול להיות שדילן לא האמין בשירים האלה כי הוא חשב שהם לא יעמדו בציפיות ממנו. אבל דווקא כשהחליט לשחרר, יצא לו דבר משובח שכזה. יופי של סקירה על יופי של אלבום.

וינסנטי

New member
ואפילו..

הוספתי את רשימת הנגנים, אם מישהו ירצה שמייסון רפנר או ווילי גרין ינגן לו בחתונה או משהו... :)

melancholy man

New member
אלבום נחמד

אבל "דילן הוא לא u2 ולא פטר גבריאל, אין לו רעיונות לשנות את העולם או את המוזיקה"??? באיזה עולם המשפט הזה נכתב והעולם ממשיך להסתובב על צירו ו/או סביב השמש ו/או סביב התחת מלא החשיבות העצמית של בונו המעיק? לדילן אין "רעיונות לשנות את העולם או את המוזיקה" דילן עושה את זה...

Celluloid Hero

New member
oh jefferson

וינס- קודם כל, סחתיין על הסקירה היפה. ועכשיו למעט ביקורת בונו. כלומר בונה. :) למען האמת, מידת ההתעניינות שלי בדילן של האייטיז, מזכירה במשהו את מידת ההתעניינות שיש לי באלבומי הסבנטיז הפחות נחשבים שלו, רק שזה עוד הרבה פחות מזה. שזה אומר הרבה. מה שכן, לא מסוגל לדמיין את בונו ודילן באותו משפט ולחשוב משהו חיובי על אלבום שבחירת המילים הפזיזה הזאת מעטרת את סקירתו. צר לי. אין לי ברירה אלא להצטרף לברית בלתי קדושה עם המנכולי ולהעליב ככל הניתן את בונו, והפשעים כנגד האנושות שהוא ביצע בנו מאז איזושהי שנה בשנות ה-80 (באמת נראה לכם שאני עוקב אחרי הקריירה שלו?). ואני רציני, היוטואיזם שפשט במוזיקת ה"רוק" מאז עלייתו לשלטון, זה הדבר הכי נורא שקרה מאז תולדות הדברים הכי נוראיים שקרו. רק לשמוע את הצליל המנדנד חסר החיים נטול האדג' של הגיטרה של הטמבל ההוא עם הכובע על הראש, עושה לי חררה. וזה נמצא אצל כל להקת "רוק" כמעט בימינו. פשוט זוועה, ולחשוב שהוא גנב את זה מ WIRE, להקה שהיה לה נשמה וטרליון דברים אחרים חוץ מהצליל המטומטם הזה.. אבל איפה הנשמה שלך בונו, אה?? אה?????? אבל ברצינות, זה חתיכת turn-off זה. וזה חבל, כי דווקא שמעתי דברים טובים על האלבום הזה. אז להבא תזכור, אם אתה רוצה למשוך בפורום הזה תגובות חיוביות, או בכלל תגובות, לסקירות שלך, רצוי ש: 1. אל תעליב את דילן. 2. אל תעליב את הסטונס של 69-71 3. אל תעליב את זפלין 3 . 4. אל תדבר על פאנק, נוייז, מטאל ,אוונגרד, פרוג איטלקי, דברים איזוטריים ,דברים שלא קשרים איכשהו לדברים שכבר דוברו בהם הרבה מאוד בפורום, mountain. והרשימה עוד תתארך אני מניח.. 5. אל תזכיר בשום צורה שהיא את בונו. במיוחד שלא בהקשר של דילן, או אז, עברת על סעיפים 1 ו- 4, ואתה זכאי לרחיצה חינם.

arieltr

New member
דווקא זפ 3 ?

אצלי הוא רק החמישי, אם לא השישי במעלה סולם הזפ. אחלה סקירה וינסנט

Celluloid Hero

New member
ואצלי הוא אחד האחרונים..

אבל עדיין- לא כדאי להכעיס את הקהל הפוטנציאלי לסקירות שלך. במקרה שלי זה ברמלאי.

Barmelai

New member
חס וחלילה לכעוס

אם כולם היו חכמים, כולם גדולים בתורה, כולם יודעים איפה יש לדרג את זפ 3, מה היה נשאר לעשות פה? היינו מפרקים את המאהל והולכים למקום אחר

arieltr

New member
יא צלולייד צלולייד

אתה הרי בונה את הסקירות שלך רק במטרה להכעיס את הקוראים הפוטנציאלים שלך.... ברגע שלא תכעיס ותשקשק להם המוח אז נדע שאתה סוקר איזה אלבום פולק, ואז באמת שתהיה הפיכה בעולם המוסיקה

Celluloid Hero

New member
אוקיי, אני מודה- במצבים מסויימים..

כדאי להעליב את קהל הקוראים שלך. כי- טוב, אם את המוזיקה אתם לא אוהבים.. אז לפחות תקבלו בינתיים תמורה אחרת מהקריאה , לא? :)

למעלה