OFFICIALY OCD

WALRUSTEARS

New member
OFFICIALY OCD

היי אני בת 15 ו היום הלכתי לפסיכיאטרית ילדים,והיא הבחינה בי או.סי.די והתקפי חרדה,היא רשמה לי פרוזק וגלולות שינה שאני לא זוכרת את השם..אימא שלי ממש נגד תרופות היא אומרת שאפשר להתמכר אליהם וכשנוטלים אותם אז פשוט הופכים לרובוט או משהו כזה,היא לא מבינה OCD וזה ממש קשה לי להסביר לה,גם כשהפסיכיאטרית הסבירה לה מה זה והיא אמרה שהיא מבינה,כשבנו הביתה היא שאלה אותי מלא שאלות על הטקסים שלי שאני אפילו לא יכולתי לענות...היה לי אפילו התקף חרדה ממש גרוע.. איך אתם מטפלים באו סי די שלכם? ואם אתם משתמשים בפרוזק הוא גורם לכם תופעות לוואי? מה המשפחה או החברים שלכם חושבים על זה? אני מפחדת שבשנת הלימודים אנשים יתחילו לשים לב לטקסים שלי ולהתקפי החרדה שאני מנסה להסתיר,בשנה שעברה אני דיי הצלחתי אבל כמה אנשים הסתכלו עליי מוזר,הקיץ הטקסים נהיו גרועים ויותר אובססיביים..מה אני העשה? :(

אוי מתוקה..

החזרת אותי הרבה שנים אחורה.כשאני אובחנתי כאוסידי בגיל 13 גם אמא שלי לא הבינה מזה ולא הבינה איך הרופאה לא פתרה את זה ב-5 דקות של שיחה.קשה להורים בהתחלה לקלוט,לקבל ולהבין שמשהו לא בסדר, שהוא דורש טיפול וכדורים בכלל נשמע להם משהו מפחיד.בקשר לאמא שלך-יש קבוצות של הורים לילדים עם אוסידי,אמא11 (המקסימה (כן,אני בטוחה שהבנת מי אני :) )) בטוח תשמח לפרט לך על זה. בקשר אלייך-אם זה מה שהפסיכיאטרית אמרה אז תיקחי את הכדורים,אני לקחתי בעבר פרוזאק והוא היה לי מעולה.לא זכורות לי תופעות לוואי מיוחדות.בעניין זה שאנשים חושבים שהופכים לרובוטים אז זה ממש לא נכון-להיפך,אני חושבת שאנשים עם אוסידי הם הרבה הרבה יותר רגישים מאנשים אחרים. בקשר להרגשה של איך אנשים מסתכלים עלייך,זה הרבה פעמים נדמה לך שרואים אותך כמוזרה,אבל זה רק בראש שלך,כי אנשים לא שמים לב,את פשוט עושה טקס וחושבת שכולם יודעים ורואים,אבל ממש לא (וחוץ מזה זה ידוע שאנחנו שחקנים מעולים ויודעים לתמרן עם הטקסים) ויותר מזה,אני מקדישה לך שורה משיר שאני מאוד אוהבת: "מי אמר לך שאת מוזרה?? ומי אמר שזה אסור??" אשמח לתמוך ולעזור במה שאוכל. בהצלחה.

אמא11

New member
בוקר טוב נערה יקרה וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הכי חשוב זה קצת להרגע. ככל שאת בלחץ הOCD מחמיר. גם ככל שאת פנויה יותר ולא עסוקה ויש לך "זמן" לOCD - הוא תופח. לגבי השאלות שלך על הפרוזאק - התרופות מסוג זה משפיעות על כל אחד באופן שונה. פרוזאק לא אמור להפוך אותך לרובוט ואם תרגישי כך תאמרי לרופאה והיא תחליף את הטיפול. להיפך, בארה"ב יש אנשים רגילים ונורמלים לחלוטין שעושים שמיניות באויר כדי לקבל מרשמים לפרוזאק כי לטענתם הוא מחדד את החשיבה והיצירתיות . הבעיה בפרוזאק שהוא מתחיל להשפיע רק אחרי כ10 עד 12 שבועות (מהמינון הגבוה יותר- אני מניחה שנתנו לך לקחת קודם חצי כדור ואחר כך להעלות מינון) וזה מבאס בדרך כלל. כבר היית אצל רופאה, ונניח שכבר עברת את המחסום של ההתנגדות של אמא, ואפילו את ה"מחסום" של הדאגות שלך על נטילת כדור, ומתחילים לקחת...וכלום. צריך לחכות בסבלנות. לפעמים רופאים נותנים "לבינתיים" הזה כדורי הרגעה לא בכל יום אלא לפי הצורך כשיש התקף חרדה רציני. לפעמים גם עצם הידיעה שיש לך כדורי הרגעה אם תזדקקי להם - כבר מרגיעה ולא תמיד לוקחים. לפעמים יש השפעה טובה של הפרוזאק במיידי אבל זה לא בדיוק ההשפעה ארוכת הטווח אלא השפעה כתוצאה מהפחתת הסטרס ואז, אם לא לחוצים, הOCD קצת נרגע. עוד תופעת לוואי ששמעתי עליה הרבה ולא כתובה באף מקום - החמרה של יומיים שלושה כולל פלישת הOCD לחלומות. דוקא אלה שהיתה אצלם ההחמרה הזו סיפרו אחר כך על השפעה מאד טובה של התרופה.זה לא בדוק או מחקרי, סתם משיחות עם כמה וכמה אנשים שטופלו בפרוזאק. תשמרי על קשר עם הרופאה ודווחי לה מה קורה ואיך את מרגישה. אני שולחת לך במסר את מס' הטלפון שלי אם תרצי לדבר או אם אמא שלך תרצה לדבר איתי. הכי חשוב זה לא לדאוג ל"מה יהיה". נסי לעשות לך "תכנית" נחמדה לכל יום שמגיע - לצאת כמה שיותר מהבית לדברים מהנים שאת אוהבת. אנחנו כאן ואני מקווה שעוד חברה צעירים יענו לך . יום טוב תמי

למעלה