off topic

avshalomat

New member
off topic

מחפש שותפים לקבוצה שאני מקים, מה הרעיון? לחפש ביחד תשובות לשאלות שמטרידות אותנו. איפה? כפר סבא. פרטיים נוספים? אצלי.

avshalomat

New member
כן בהחלט אפשר

שאלות על תפיסת החרות האישית של אנשים, הרגלים אינסטנקטיווים, לעומת "תרבות אנושית", הם שתי דוגמאות לנושאים, באופן כללי מטרת הדיון היא בסופו של דבר להביא למצב שבו אנחנו מדברים, משוחחים על מאפיינים של הסבל האנושי. הדיון בא במטרה להביא אותנו למצב בו אנחנו שואלים למה אנחנו כבני אדם סובלים, מה הם הסיבות והתנאים להיווצרותו של הסבל הזה, כל זאת מתוך השקפה מסויימת שלנסיוני היא מעניינית ויחודית.

avshalomat

New member
אממ שאלה טובה

קודם כל לא מדובר באיזשהו איזים (בודהיזים שאמאניזים..) מסויים, שאני יוכל לתת לך שם ואז תוכל לבדוק את התכונות שלה במילון, מה שכן יש מבחינתי, זה איזשהו ניסיון לבדוק, לברר סוגיות, ולנסות לקבל עליהם תשובות משביעות רצון.

bizhar

New member
לא מדובר באיזים?

אז למה זה כ"כ מוכר? היה אחד בודהה, אם אני לא טועה, (אבל השם לא אומר לאף אחד כלום). הוא לא חיפש בדיוק את אותו הדבר?

avshalomat

New member
ובעוד מחשבה כמו של אוהד גם פה

כיוונתי לדבר הרבה יותר פשוט, שאין מדובר במשהו שאפשר לפתוח אינצקלופדיה ולראות במה מדובר,אין לזה שם אנחנו לא דת מאורגנת ולא כת. מדובר בקבוצה של אנשים, שאני מנסה להקים שמנסים לעבוד ביחד זה הכול. ובoff topic ל-off topic בוודאי שבודהיזים ובעצם כל דרך רוחנית שאני מכיר מנסות להתעסק בזב, זה הרי שאלה מאוד בסיסית, אבל אני חושב שמסגרת העבודה שלנו היא יחודית, אפיול אם היא מנסה לענות על שאלות שכולם מנסים לתת תשובות כלשהן עליהם. אני מדבר על כך הרבה משום שאני רוצה להקים קבוצה שתאפשר לי, ולכל מי שבה, לעבוד על השאלות האלו.

אמ-אמא של האוף טופיק

למה דווקא כאן בפורום? אין מליון פורומי רוחניות, ארבע הסכמות, חמש ההחלטות, דרך הלוחמים, משעול הלוחמות? מה הקשר?!

avshalomat

New member
בעצם במחשבה שנייה פה

ההודעה שלי ליגטימית בעיני לחלוטין, ממש כמו כל הודעה שאינה קשורה ישירות לאומנות לחימה , אבל כן קשורה לבני אדם ולדברים שהם עושים, ומאחר שפורום זה מתיימר להיות קהילה אני מעלה ומפרסם את הנושא, שבהחלט יכול להיות אנשים שיתענינו בו.

אז בעצם זה און טופיק, למה לכתוב אוף

אח, טיעון הקהילה, כמה טוב שיש ג'וקר. לא בא לי לדבר על זה, אז שא ברכה. מקווה שתגיע לתובנות חדשות בנוגע לסבל האנושי.

avshalomat

New member
נו באמת

לספור כמה שירשורי דיג'וי, יציאות לבילוי, טיולי אופניים, ומכות שלא קשורות לאומניות לחימה אתה העלית? בתור "מטיל ספק בכל" , יש לך חוסר מסיבי (לפחות מהודעותיך), של נכונות לבחון דברים באופן טיפה שונה ממה שבחנת עד היום, לא ספק ולא בטיח, פשוט אתה לא מעוניין לשמוע דעות או רעיונות שונים משלך. אם היית בעל ניסיון אמיתי להטיל ספק בכל, היית בא למיפגש אחד כזה, רואה עד כמה זה נכון מה שעושים ומה שמדברים שם, והולך לדרכך או ממשיך, כראות עיניך. עד אז אתה פשוט מדבר בלי לדעת מה כמה ולמה, ובלי שום אמת או ידע לגבי מהי מהות הדברים אם זה חשוב לפרסמם פה או לא

ההודעה כשלעצמה לא הפריעה לי

אבל 1. זהו פורום אמנויות לחימה. זהו הנושא המוצהר. לא ימחקו הודעות תרנגול שלך, אבל להגן על זכותך לפרסמן דווקא כאן בכזו נחרצות? זה קצת מוזר. 2. העלית את זה לפורום הזה? תשאיר את זה כאן. אל תענה לכל תגובה ב"במסרים". לי אישית זה צורם. אם הנושא עבור הקהילה ומקומו בפורום הזה, מקומו בפורום הזה. אם לא, לא היית צריך להעלותו כאן מלכתחילה. עם כל זה - כשקראתי את הודעתך והספיחים לראשונה, חשבתי על אייג'נט סמית' מתאר את האנושות למורפיאוס בסרט הראשון. הסבל האנושי? אין חיה כזו. רוב האנשים סובלים חלק מהזמן. חלק מהאנשים סובלים רוב הזמן. אף אחד לא סובל כל הזמן ללא כל הפסקה בסבל. והאנושות כאנושות אינה סובלת. האנושות כאנושות קיימת רק כסטטיסטיקה, לצורך מודלים מופשטים. סבל הוא תכונה של פרט או אוסף פרטים, לא של אבסטרקציה.

ולאחר קריאה נוספת

כנראה שלא אוכל לתרום כלום לדיון כגון זה. אני בדעה שסבל הוא תוצר אבולוציוני. מנגנון שרידה נוסף על תחושות כגון רעב, פחד ופיגור שכלי רצוני.

למעלה