OFF TOPIC למשהו שהיה אתמול

meninblack4

New member
OFF TOPIC למשהו שהיה אתמול

אתמול אני אישתי והילד יוצאים לכיוון הרכב שלפתע מישהו בא אלינו בריצה ואומר לי "תעשה לי טובה, היא (אישתי) יכולה לבוא לשניה לבית הכנסת רק ללחוץ על הכפתור של המזגן?" הייתי קצת בהלם וכנראה הם חיפשו גוי של שבת אבל האינסטינקט ישר קפץ לי ואמרתי לו היא בכלל יהודיה, מה שכמובן היא ממש לא. כשהתחלתי לנסוע הרגשתי קצת מוזר, הרי מה איכפת לי שהיא תלחץ על הכפתור של המזגן, אבל הרגשתי שכביכול היא בכלל לא מבינה על מה מדובר אז כאילו אני כופה עליה לעשות משהו. לא יודע, הרגשתי את האמת חצוי.

randyloo

New member
סיפור מעניין

חשבתי תמיד שאם יהודי נותן הוראה ישירה לגוי לבצע עבורו משהו בשבת אז עדיין זו עבירה.
חוקי הכשרות וההסתבכות שלהם עם טכנולוגיה מספקים לא מעט קוריוזים כמו זה. לא יודע איך הייתי מגיב במקרה כזה. מצד אחד הייתי אומר שאם הם מאמינים בכאלה שטויות אז שיזיעו לשם שמיים. מצד שני, לחיצה על כפתור - לא ביג דיל

מעליות שבת למשל מחרפנות אותי.
וזה לא אוף טופיק בכלל

Saraswati15

New member
משעשע...

אשתך נראית לא ישראלית?
אצלנו בשבעה של אבא שלי - במהלך השבת, כי יש לי כמה דודים ממש דתיים - שלחו את בן זוגי הלא יהודי לקניות, נסיעות, הדלקת אש לסיגריות למעשנים למיניהם ושאר חילולי שבת.

randyloo

New member
מה אלוהים באמת חושב על כל זה?

באמת הוא אומר וואלה יופי אם אתם מעשנים בשבת אבל גוי הדליק לכם את הסיגריה אז זה סבבה מבחינתי? או שהוא חושב איזו חבורה של תחמנים אלה, אפילו אלוהים לא יעזור להם?

טוב שלא נתת לאשתך לנסות

לי ברור שהיינו מעבירים להם את זה דווקא לחום

כאילו בטעות רק בשביל הבדיחה

nok13

New member
חחחחח גם לבעלי כמה פעמים ביקשו

אבל הוא לא מסכים... אם הם רוצים, שידליקו. עם הם לא יכולים בגלל הדת אז שיהיו בלי עד שהם יכולים.. צה טעם שמישהוא אחר יעשה עבור מי שאסור...
הוא תאילנדי סנוב. הוא גם סירב ללכת למגדש של הכפר הפעם כי הבן דוד שלו -שהוא נזיר כבר 7 שנים- קנה אוטו וזה אסור אז בעלי החליט שעם הם לא ישרים אז הוא לא ילך לשם. בצד שני איפה שהוא כן מוכן ללכת אולי יש בעיות דומות אבל הוא אומר: מה שלא יודעים לא חשוב.

בעלי רב עם המשגיח באיזה מסעדה בגלל השתויות שמי מכין את החביטה והאורז עבור הסושי הכשר מהדרין...זה המשגיח ובעלי סבור שהמשגיח לא מכין את הדברים כמו שצריך ועם משלמים לו (בעלי)לעבוד אז הוא יעשה --אם לא אז המשגיח יעבוד ובעלי ילך (והלך)

הרבה משכנינו הם שומרי מסורת

ונורדן דווקא שמח לסייע ולהיות גוי שבת. הוא רואה בזה מצווה
.
זה מזגן, ופלטת שבת והאור שנשאר דולק בתוך הרכב וכו'.
ויש אמת בכך שהדתיים מקפידים להיות כמה שפחות ישירים בבקשה זו.
הם רומזים לי (בליווי תנועות) ואני מסבירה לו :)

למעלה