OFF הורים למחוננים

Kalla

New member
גם לבני לא היה משעמם בבית ספר רגיל.

איכשהו, תמיד משהו העסיק אותו והוא נהנה מעצם המחשבה ללכת לבית הספר. אבל, אין מה להשוות. אם בכיתה רגילה הוא נהנה, עכשיו בכיתת מחוננים הוא נהנה פי 10.

צימעס

New member
לא קראתי הכל

אבל אהבתי את הטענה המעגלית: "מומלץ להורים שילדם מחונן במובהק להכינו לבחינה ולא לסמוך על כך שהוא בוודאי יצליח... לעומת זאת, לא מומלץ לאף הורה שילדו איננו מחונן להכין אותו למבחנים." נו, אם ההורים יודעים ככה לאבחן את ילדיהם, למה דרוש כל המנגנון של הבחינות?

דסי אשר

New member
צ'ימעס, את אולי מבינה את תפישתי

לכל הנושא. לתפישתי- כל היחס למחוננים משתלב באותה אווירה תחרותית- הרווחת בחברה הישראלית. ראיתי הרבה "מטופחים" תרבותית בחיי, שהוגדרו על ידי המערכת כמחוננים. הכרתי גם מחוננים, שלא הוגדרו על ידי המערכת ככאלה. המשפט שהבאת, ממש ........ דסי

צימעס

New member
כשקראתי את המאמר

נזכרתי בספרים של mensa שהסתובבו אצלינו בבית, ספרי "בחן את עצמך", "דע את ה IQ של ילדך" וכו' כילדה, מאוד נהנתי מזה. אלה באמת היו חידות כיפיות עבורי, וככאלה - בהחלט היה לזה מקום. מאידך, כל ההתיחסות של הורי ללימודים (חלק מזה: פשוט ענין תרבותי), הציפיות, ה"תיק" שתפרו לי (ללמוד אץ כל מה שאבי יכול היה אך לא למד, משום שהם עלו לארץ + הוא הופתע מכך שהוא אב), יחד עם לקבל עבורי החלטות, להכריח אותי ללמוד, לקבוע לי סדרי עדיפויות... אני מרגישה היום שיש לי עוד הרבה עבודה על עצמי כדי לצאת משם. ושוב - חוגי המחוננים למיניהם היו לי מקום נפלא, לימודית וחברתית. הקושי שלי הוא עם כל הדמות שלי שנתפרה עבורי מסביב לזה. נדמה לי שזו הנקודה שצרמה לי במאמר.

אפרתש

New member
צימעס - אולי זה המבחן ../images/Emo6.gif

כל מי שמבין את הכשלים הלוגיים במסמך - עבר את המבחן
לא קראתי את המסמך. עצם הרעיון להכין למבחן אינטלגנציה נראה לי מופרך, ותומך בהורים "פושרים".

תּמר

New member
גישה חכמה מאוד ...

במקום לאפשר אבחון אמיתי, מכינים לבחינה. בדיוק כמו הפסיכומטרי, שמודד כיום את רמת ההכנה לבחינה, ולא את היכולת.

Kalla

New member
באמת מגוחך לחלוטין.

להתכונן למבחנים כאלה kind of defeats the purpose, לא?

למעלה