ODD דרכי טיפול וספרות

gad471

New member
ODD דרכי טיפול וספרות

שלום רב בני סובל מODD ולצערי לא הצלחנו עם אנשי מקצוע לטפל בנושא הוא כיום בין 16 אשמח מאד על עזרה בררכי התמודדות

zivadina

New member
מידע על ODD

שלום וברוכה הבאה אלינו. ODD היא שיבוש התנהגותי של התנגדות ומרדנות כלפי דמויות סמכותיות, לרוב של הילד כלפי מבוגרים. הטיפול ב-ODD הוא התנהגותי, ואם יש בעיות חמורות, נעזרים גם בטיפול תרופתי. כדאי לעבור אבחון אצל פסיכיאטר ולבקש ממנו המלצה על סוג הטיפול ועל מטפלים טובים שידועים לו. בנוגע למידע: בתוך הקישורים המצורפים תחפשי את הקישורים אשר בכותרת שלהם מופיע השם ODD נשמח להמשיך ללוות אותך עד שתמצאי את המטפל המתאים לבנך.

odd דרכי טיפול

שלום רב! אמת, אני לא איש בשורות. הפרעה מרדנית היא קשה, עמידה לטיפול, מתישה וכמה שנשמע מדהים, אלו שצריכים לחדד ולשפר את דרכי התמודדות בדרך כלל הם ההורים כדי להתמודד באופן נכון יותר עם הצאצא המרדן. בגדול, ילד\ה מרדן\נית מעור\רת הרבה כעס ועוינות אצל ההורים, ולרוב מתפתחים מעגלי קסמים שבהם יש הסלמות לא נעימות. בשנים האחרונות יש טכניקות שמבוססות בזיהוי תבניות התנהגותיות, זיהוי שההורים מוזמנים לעשות אותו. העיקרון מדבר על שהורים של ילדים קשים מגיבים לילד כשמתנהג באופן מעורר כעס\עוינות, ולא תמיד מגיבים ומחזקים התנהגויות הולמות. במקרה של ילדים מרדנים יש צורך כן להציב גבולות, כן ליהיות עקביים בחיזוקים חיוביים או לחלופין בהפעלת סנקציות. ספרות מקצועית מדברת גם על שעונשים נוקשים מדי רק מעוררים מחדש את המעגל של עוינות. לכן יש חשיבות של בחירה של הרתעה\סנקציה או הצבת גבול מספיק תקיפה אך שלא תהיה בעלת ערך של תוקפנות או דחייה לילד, כי אז מעגל האימה רק מתעורר מחדש. בשלב זה אני לא מכיר ספרים שכתובים ברמה של הורים שרוצים לנסות בכוחות עצמם. כנראה אין מנוס מלהתיעץ עם בעלי מקצוע .אני מקבל על עצמי ובשם עמיתיי שלפעמים אנו בעלי מקצוע מעוררים תסכול אצל ההורים שמתמודדים יום אחרי יום במצבים בלתי אפשריים, ואנו לא מסוגלים להציע דברים שיעבדו מהר. כי האמת המרה היא, שאין נוסחאות שעובדות מהר. אגב, יש חשיבות בכל זאת של שילוב תרופתי מתאים והתמודדות שתחתור לא לחזור על התבניות שבינתיים הוכיחו את אי יעילותם. אני אנסה לבדוק בכל זאת אם יש ספרות שקהל היעד הם ההורים יישר כוח!

zivadina

New member
תודה רבה על המידע המקצועי.

התשובה הועברה לספריית הפורום. ד"ר גובזנסקי הוא פסיכיאטר לילד ולמתבגר המטפל בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית ומשמש סגן מנהל מרפאת הילדים והנוער ב"שלוותה".

gad471

New member
תודה

לצערי פעלנו בדרך זו ופנינו לפסיכוךג נודע + פסיכאטר אולם היחסים עם בבנו הוחמרו

zivadina

New member
אז תחליפי את המומחים

כי לפעמים אין כימיה בין ההורים או הילד למומחה, ולפעמים העצות לא מתאימות למקרה שלכם. תמשיכי לחפש, ואנחנו נחזיק לך אצבעות.

למעלה