odd דרכי טיפול
שלום רב! אמת, אני לא איש בשורות. הפרעה מרדנית היא קשה, עמידה לטיפול, מתישה וכמה שנשמע מדהים, אלו שצריכים לחדד ולשפר את דרכי התמודדות בדרך כלל הם ההורים כדי להתמודד באופן נכון יותר עם הצאצא המרדן. בגדול, ילד\ה מרדן\נית מעור\רת הרבה כעס ועוינות אצל ההורים, ולרוב מתפתחים מעגלי קסמים שבהם יש הסלמות לא נעימות. בשנים האחרונות יש טכניקות שמבוססות בזיהוי תבניות התנהגותיות, זיהוי שההורים מוזמנים לעשות אותו. העיקרון מדבר על שהורים של ילדים קשים מגיבים לילד כשמתנהג באופן מעורר כעס\עוינות, ולא תמיד מגיבים ומחזקים התנהגויות הולמות. במקרה של ילדים מרדנים יש צורך כן להציב גבולות, כן ליהיות עקביים בחיזוקים חיוביים או לחלופין בהפעלת סנקציות. ספרות מקצועית מדברת גם על שעונשים נוקשים מדי רק מעוררים מחדש את המעגל של עוינות. לכן יש חשיבות של בחירה של הרתעה\סנקציה או הצבת גבול מספיק תקיפה אך שלא תהיה בעלת ערך של תוקפנות או דחייה לילד, כי אז מעגל האימה רק מתעורר מחדש. בשלב זה אני לא מכיר ספרים שכתובים ברמה של הורים שרוצים לנסות בכוחות עצמם. כנראה אין מנוס מלהתיעץ עם בעלי מקצוע .אני מקבל על עצמי ובשם עמיתיי שלפעמים אנו בעלי מקצוע מעוררים תסכול אצל ההורים שמתמודדים יום אחרי יום במצבים בלתי אפשריים, ואנו לא מסוגלים להציע דברים שיעבדו מהר. כי האמת המרה היא, שאין נוסחאות שעובדות מהר. אגב, יש חשיבות בכל זאת של שילוב תרופתי מתאים והתמודדות שתחתור לא לחזור על התבניות שבינתיים הוכיחו את אי יעילותם. אני אנסה לבדוק בכל זאת אם יש ספרות שקהל היעד הם ההורים יישר כוח!