Octavarium

orbiti

New member
מה נסגר איתכם?

סוף סוף יש איזהשהו אלבום שבאמת מפתח דיון, ולא סתם שרשור ניימדרופינג של שמות אלבומים ולהקות, ואתם מנסים להרוס את זה? אני אשמח ביותר אם יפתח דיון ברמה הזאת גם על אלבומים ולהקות אחרות, אבל זה פשוט לא קורה. אולי כי אנשים מעדיפים לכתוב את הפלייליסט שלהם מאשר באמת לקרוא ולהגיב למה שלאחרים יש להגיד.

לגבי שרשורי ניים-דרופינג לכאורה

דווקא שרשורי הניים-דרופינג כאן בפורום הם, עבורי, הת'רדים הכי מעניינים בפורום הזה. אנשים מספרים על דברים חדשים, משתפים התרשמויות - מה יותר פורומי מזה? בוודאי לא דיון על פוליטיקה בפרוג (נושא מוזר).

orbiti

New member
בסדר, זה היה שרשור אוף טופיק

ועדיין, הרבה יותר כיף כשכמה אנשים מדברים ביניהם על נושא שלא קשור לפורום, מאשר שהם מדברים לעצמם. באמת שאני לא מבין מה אתה מוצא בשרשורי ה'מה אתה שומע עכשיו', או בשרשורי ה'המלצות', שכוללות רשימות מלאי ענקיות בלי שום התייחסות מעניינת למה שנאמר. באופן אישי, הייתי שמח לקרוא ביקורת של 20 שורות על אלבום בודד, מאשר 20 'ביקורות' של שורה אחת על 20 אלבומים.

תראה, יש כאן בעיה

כאשר מדובר על אלבומי פרוג נדירים, כמות האנשים שיכולה לפתח דיון עליהם היא תמיד קטנה. יש אלבומי-ענק פופולריים (כמו אוק') שמושכים דיונים מכיוון שכולם מכירים אותם. הבעיה היא השתלטות מוחלטת של אלבומים פופולריים על הדיון, ודריסת הקטנים. לכן, הת'רדים של 'מה אתה שומע עכשיו' מאפשרים גם ליחידים לשתף אחרים באלבומים 'קטנים' שבדרך כלל לא מצדיקים פתיחת דיון חדש (כי אנשים חוששים שהת'רד לא יקבל תגובות). במילים אחרות, לא תמיד פורמט הדיון הפתוח מתאים כדי ליצור קשר בין שני אנשים ששומעים אותו דבר.

orbiti

New member
אין מה לעשות

פורום הוא מקום בו אנשים מדברים אחד עם השני. זה לא לוח מודעות בו אנשים מפרסמים את הטעם המוזיקלי הנפלא שלהם ומצפים לתמיכה מוסרית. אם אתה רוצה לעורר עניין על אלבום נדיר שמעט אנשים מכירים, יעזור מאד אם תכתוב עליו כמה מילים, כפי שאתה עושה בביקורות באתר שלך ובשרת העיוור. קרה לא מעט שקראתי ביקורת בפורום על אלבום מסוים, ובעקבות הביקורת הורדתי אותו ברשת או קניתי אותו בחנות תקליטים. לעומת זאת, בחיים לא קרה שהתעניינתי באלבום בעקבות שורה שמישהו כתב בשורת NP. המצב שנוצר הוא שהפורום הופך ללוח מודעות, ודווקא כשמתפתח דיון אנשים מנסים לעצור אותו. אני לא חושב שעודף דיונים על אוקטבריום מפריע לדיונים על אלבומים אחרים. שרשורים חיים בשלום אחד עם השני, ויש מקום לבערך 15 כאלה בכל עמוד. לפני שאוקטבריום יצא, כמעט ולא התעוררו כאן דיונים לגבי אלבומים אחרים. דווקא הדיון עליו הביא רוח חדשה לפורום, גם אם זה בהקשר של אלבום, שמה לעשות, הוא לא המבריק ביותר בז'אנר. כל עוד זה מושך אנשים לדבר אחד עם השני ולא רק עם עצמם, אני רואה בזה כדבר חיובי וחיוני לקיום הפורום.

יש הרבה מה לעשות

אני מסכים איתך שכתיבה של שורה על אלבום לא עוזרת הרבה, אבל הת'רדים של "מה אתה שומע עכשיו" הם טובים ומועילים, ומתפתחים מהם הרבה דברים בלתי-צפויים, כמו אנשים שיוצרים קשר כדי לשלוח זה לזה אלבומים, כל מיני דעות שמתעוררות וגם דיונים שנוצרים בעקבות כך. לגבי אוקטבריום - נמאס, באמת כבר נמאס.

orbiti

New member
אם נמאס לך

אתה יכול פשוט לכתוב על אלבומים אחרים, ולפתח עליהם דיונים יותר רלוונטיים. כפי שאתה אומר, אלבומים פופולריים מפתחים באופן טבעי יותר דיונים, ואין טעם לעצור את זה. גם לי נמאס לדבר על אלבומים של פינק פלויד, למשל, במיוחד כי זאת להקה שעם הזמן אני מאבד את ההערכה שהיתה לי אליה, אבל הדיונים על הלהקה הזאת מחזיקים את הקהילה בחיים ולא הופכת אותה ללוח מודעות של חמישה אספנים. חוץ מזה, גם על האלבומים הכי חרושים מתפתחים לפעמים הדיונים הכי מעניינים.

אני בהחלט אכתוב

אבל זה לא קשור לעניין - אלבומים נדירים פשוט לא מגיעים לדיון, מפני שאין מספיק אנשים שידונו בהם (במקרה הטוב נוצר דיאלוג קטן). יש כאן בעיה של נגישות: אנשים לא מצליחים להגיע לאלבומים נדירים, מפני שאין הפצה מסודרת שלהם. אלבומים כמו אוקט' מצויים בכל פינה, ולכן קל להוריד אותם או קל לקנות אותם. זה יוצר מצב של ייצוג מוגזם, מיאוס וגם ניכור כללי. זה לא טוב לקהילה. בחיי שצריך לחלק איזה סאמפלר של פרוג בפגישת פורום כלשהי. המון קבצים באמפישלוש.

ל-orbiti

למה אתה עם הזמן מאבד את ההערכה שלך לפינק פלויד?זה משפט קצת מוזר בעיניי,יכול להיות שנמאס לך מהם וזה לגיטימי אך לאבד ההערכה לאחת הלהקות הגדולות והמשפיעות בהיסטוריה,האמת לא הבנתי למה אתה מתכוון.

orbiti

New member
בעיקרון

פשוט בשלב מסוים התחלתי להבין שהלהקה הזאת היתה בסיסית ופשטנית מדי מבחינה מוזיקלית מכדי באמת להיחשב גדולה עבורי. הם עשו דברים נפלאים וחדשניים בכל מה שקשור לבניית שכבות צליל, הפקה, נגינה מסוגננת וכו', ולכן אני עוד יכול להקשיב להם, אבל אין להם כמעט לחנים שהושקעה בהם באמת מחשבה מיוחדת ויוצאת דופן כפי שקורה כמעט בכל לחן אצל הביטלס, למשל. עוד דבר שהתחיל מאד להפריע לי אצל הפלויד, הוא גישת ה"בואו נכתוב מלודיה ממש בסיסית של שלושה תווים, ונחזור עליה אלף פעם עם מילים אחרות בכל פעם" שמאד אופיינית באלבומים כמו אנימלס, החומה וכו', שפעם דווקא התחברתי אליה, והיום אני חושב שהיא עושה עוול מוחלט למילים (המצוינות, לרוב) ולמשמעות שלהן. כאמור, אני עדיין נהנה מהצליל של הפלויד. אני יכול לשמוע מדי פעם את דארק סייד (האלבום הכי מוזיקלי שלהם, לטעמי) ואלבומים אחרים, ולהינות מאד, אבל בתור מלחינים אני כבר לא מעריך אותם במיוחד, לעומת הרכבי פרוג אחרים (יס למשל) שההערכה שלי אליהם כמלחינים רק עולה עם הזמן.

jimmiy page

New member
המחווה היא חלק קטן מאוד מהדיסק

יש בו רעיון רציני(שעדיין לא הבנתי ממש).

epitaph

New member
אתה לא חייב להפחית מערכך...

אולי לא הבנת ממש את הרעיון הרציני באלבום כי אין כזה?

האלבום יפה ותו לא-לא צריך לחפש

דברים נסתרים איפה שאין,נהנת מהאלבום,טוב מאוד,אין בו שום רעיון שלא הבנת תאמין לי וככל שתשמע אותו שוב ושוב תבין זאת. אני מקוה שאם תשמע אותו הרבה פעמים ועדיין לא תבין את הרעיון אל תחשוב שמשהו לא בסדר בהבנה שלך,נהפוך הוא,תחשוב שאולי אין רעיון כל כך גדול באלבום. דרך אגב המחווה היא אכן חלק קטן מאוד מהדיסק,אך החיקויים ללהקות אחרות רבות מאוד.

למעלה