OCPD-זועקת לעזרתכם

תודה רבה על העזרה

אוהבת אותו ואכן לא מוכנה לוותר !!! אחפש מטפל ואחזיר אצבעות. תודה רבה

OCPD-זועקת לעזרתכם

שלום לכולם.
לאחר התלבטויות והמון מחשבות הגעתי למצב שזעקתי לבעלי שהוא חולה וזקוק לטיפול. אחרי שנה של נישואים ומגורים ביחד לא קשה להבין שהוא סובל מOCPD
הוא חרד ולא נרדם כמעט חצי שנה לפני 5 בבוקר , פעם כי טרוד בהכנת טבלאות אקסל, פעם כי חיב להכין חוברת לעבודה לפני ביקור של המנכל ופעם זה כי הוא פוטר מהעבודה וכבר 4 חודשים לא מצליח למצוא עבודה.
לצד זאת, הוא אובססיבי לדברים, מתעסק כל היום בתיקון מנורות או סידור הבית, כל הזמן עסוק בשינוי דברים וסידורם, אם חוזר הביתה ויודע שצריך להכין משהו למישהו שסתם זרק כדרך אגב שרוצה ממנו משהו, לא ינוח ולא יעשה כלום עד שיסים את הדבר הזה. הוא נוקשה מאוד ובטוח תמיד אבל תמיד שהוא צודק ואין לי ספק שזו הסיבה שפוטר כבר מ2 מקומות עבודה. קשה לו לקבל מרות וסמכות מבוסים והוא מכור למחסנים, יושב שעות כל סוף שבוע במחסן של ההורים שלו ונובר שם, מסדר הכל לפי קריטריונים, גדלים, נושאים, מגיע להורים שלי ומסדר ללא בקשתם את המחסן שלהם, שלא נדבר על שרואה מגירה הוא לא מסוגל לא לסדר אותה ולעשות ביקורת שהתרופות כולן בתוקף .
הוא מתגאה לספר כל כל דבר שעושה שתמיד קשור לסדר וארגון
ומסוגל ללכת 4 פעמים לדואר כי לא מצליח לדחות את הסיפוק למחר.
כל אלו הם קצת מהדברים שהוא חווה.
חשוב לי לציין שאתמול אחרי שנה של בכי הוא הסכים להודות שיש לו בעיה והמחשבות הטורדניות שלא נותנות לו מרגוע הורגות אותו וקשה לו .
עם דברים אחרים עדין לא חושב שיש לו בעיה כי לא רואה זאת ככה (בטוח שצודק) הוא הסכים ללכת לטיפול .
אבל בתנאי שזה יהיה מישהו פרטי שיש לו סודיות מובטחת כי הוא עובד בתחום שחושש שאם ידעו שיש בעיה או לוקח כדורים זה ידפוק לו את המקצוע ואת הקידומים במקומות שירצה לעבוד .

אני נואשת וזועקת לעזרתכם
חייבת מישהו תותח שאוכל ללכת איתו אליו לטיפול
שיהיה פרטי ולא משנה כרגע הכסף, העיקר שיצליח לעזור לי להשיב לבעלי קצת מהשקט הנפשי שאבד לו .
אני כל כך אוהבת אותו ולא מצטערת על שהתחתנו, אך כרגע אני לא מסוגלת להמשיך ככה :(

בבקשה עזרתכם .

anat5671

New member
כל הכבוד על תמיכתך בבעלך.

נשמע שההתמודדות קשה מאוד ותמיכתך בו מעוררת הערצה. נראה שדבר ראשון עליכם לגשת לפסיכיאטר. כל פסיכיאטר שתלכו אליו ישמור על סודיות. חפשו פסיכיאטר דרך הקופה או פרטי אפילו דרך גוגל או דפי זהב, תקבעו פגישה ואני מקווה שבמהרה תחושו הקלה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי וברוכה הבאה

קודם כל כל הכבוד על התמיכה בבעלך רואים כמה שאת אוהבת אותו. אני מסכימה עם מה שהציעו לך, בנוסף הייתי מראה לבעלך גם את הפורום שלנו כדי שיוכל לדבר עם אנשים עם אותה בעיה וסתם כדי לקבל תמיכה

רועי10

New member
חשוב שתדעי!

1. ocpd זה לא ocd.
2. ocpd לא מטופל אצל פסיכיאטרים וברוב המקרים לא ע״י תרופות
3. ocpd נחשב כהפרעת אישיות ותא כהפרעת חרדה, אם כח לפעמים מתלווית חרדה כאשר הלוקה אינו עושה את מה שהוא ״חייב״ לעשות.
תסתכלי במאמרי הפורום, נדמה לי שיש כמה מאמרים בנושא.
כדאי לאתר פסיכולוג בעל נסיון ספיציפי והצלחות (!) כן, הצלחות בטיפול ספיציפי בocpd, ולא להתבייש לדרוש המלצות, גם אם הוא (הפסיכולוג) יעקם את הפרצוף.
חשוב שתדעי שישנם הבדלים מהותיים בין הטיפול המקובל בocd לבין הטיפול המקובל בocpd.

ועוד דבר פשוט וחשוב: עשי חיפוש על ocpd, תלמדי קצת על הנושא, ככה יעזור לך להתמצא בכל הקשור לבעיה ספיציפית זו ולא תהיי כמגששת באפילה.

מסכימה לגמרי עם רועי ומוסיפה שגם

צריך איש מקצוע שקודם כל יאבחן מה יש לו. OCD או OCDP ו/או אחר.

למעלה