ocd

לאב

New member
עברתי על זה ברפרוף

לדעתי הליקוי עם מי שיש לו או סי די זה לא חוסר הודאות לכשעצמה, כי זה הרי קיים אצל כולם, בכל תחום יש חוסר ודאות הליקוי הוא בזה שיש מעגל חוזר שאינו נסגר, אצל אדם רגיל כשיש חוסר ודאות, לדוגמא ביחס לשאלה האם הדלת נעולה , אז בדיקה אחת סוגרת את המעגל ומורידה את זה מסדר היום ואילו אצל מי שיש לו או סי די משום מה חוסר הודאות נשאר גם לאחר הבדיקה, זה איזשהו ליקוי במנגנון השכלי של בדיקת הדברים והסקת המסקנות מהבדיקה.

סיזיפוס

New member
בואי נגיד ככה:

מה שהתכוונתי הוא, לא שלכל פעולה שחוזרת יש חוסר וודאות, אלא בכללי, משהו בחיים שלנו, אצלנו בפנים יש הרגשה של חוסר הרגשת בטחון, במילים אחרות, יש לנו הרגשה שאין לנו שליטה במשהו בחיים שלנו,שגורם לנו לפחד, ולמצוא פתרונות "לא בריאים" וגם "לא עוזרים" לסלק את הפחד הזה.(עוזרים רק זמנית, עד הפעם הבאה) זה נכון שזה יכול לקרות לכל בן אדם, אבל לדעתי מעצם טיבנו והיותנו רגישים, אנו צריכים את הרגשת הבטחון הזאת יותר, כמו שאמרת פעם, אנחנו יותר צריכים להרגיש שיש הרמוניה בחיינו. גם התכוונתי לפן אחר של הדברים האלה, של הפקפוק בעצמנו, הצורך הזה להיות תמיד "בסדר" שלפעמים בא על חשבוננו ועל בריאותנו.

sharonlk

New member
הצורך להיות נאהב- שרון

אני לא יכולה לחיות עם חור ענק כזה בנשמה שלי, אני לגמרי לבד, אני לבד, אני שבורה, אני אבודה לגמרי שרון

סיזיפוס

New member
אם

כל כך הרבה אנשים דואגים לך כאן, הרי שאת לא לגמרי לבד. נכון שזו לא האהבה שאת זקוקה לה עכשו,אבל תנסי לקחת גם ממנה קצת כוח. את שווה עולם ומלואו ,גם אם את חושבת שאף אחד לא ירק לכיוון שלך, וזאת רק מפני שיש לך עיניים, אף, פה, כי את יצור חי ,ויש לך רגשות. אולי את חושבת שאת מגעילה בגלל שקשה לך להתרחץ. אבל את לא, זו רק הדרך שבה ה- OCD בא לידי ביטוי אצלך. את לא יכולה להיות אשמה על משהו שאין לך שליטה עליו. כמה רגשות שליליים יש לך כלפי עצמך? ניחוש שלי: הרבה. ואם תסתכלי פנימה לתוכך ,תראי שאם את מפרקת לגורמים את הדברים שאת עושה,אז תראי שאת באמת לא אשמה,ואולי תביני את עצמך יותר ,במקום לכעוס על עצמך. גם מאוד יתכן שבבדיקה הזאת שתעשי עם עצמך, תראי אולי שהפנמת הרבה יחס שלילי שקבלת מאחרים, כאילו שזו האמת עליך, אבל זו לא האמת. אחרי שתנפנפי את כל היחס הרע הזה כלפי עצמך, יהיה לך המון מקום למלא אותו באהבה כלפי עצמך. אוהבים אותך
הנה כמה דברים יצירתיים שתוכלי לעשות: לכתוב על דף את כל הסיבות למה את מרגישה רע, פשוט לשפוך. דבר שני: תלי בחדרך שלט גדול עם כל מיני מסרים חיוביים עלייך וכל מסר שיוכל לעזור לך. מצידי תתלי את שם גם ההודעה הזאת אם בא לך.

למעלה