ocd

• פותח הנושא LIE6
  • פורסם בתאריך

LIE6

New member
ocd

שלום לכולם :) אני חדש פה ,,רציתי לראות אם זה יעזור לי לפתור את הבעיה שלי אם אני ישתף אנשים שנמצאים באותה בעיה כמו שלי רציתי לשאול אם יש פה מישהו שיש לו OCD שקשור לדת? תודה ויום טוב לכולם :)

אמא11

New member
בוקר טוב וברוך הבא../images/Emo140.gif

ב"קישורים" של הפורום, בעמוד זה למעלה, כאשר נכנסים ללינק נפתחת רשימת קטגוריות בצד ימין. יש קטגוריה שעוסקת בOCD ודת - מומלץ. יש כאן כמה וכמה שמתתפים שהOCD שלהם קשור לדת, אולי תפרט קצת וכך יגיבו. ההשתתפות בפורום או שיתוף, יכולים לתת מענה להרגשה שאתה לא לבד ואפשר לקבל כאן מידע, להגיע לתובנות, להתמך, אפילו לתמוך באחרים ועוד, אבל השיתוף אינו יכול להיות לפתור את הבעיה. כדי לשפר את המצב רצוי לפנות לאיבחון מסודר ולעזרה מקצועית. שוב ברוך הבא תמי

kncat

New member
אני חדש פה

ב"ה עד עכשיו רק הסתכלתי לפעמים בפורום, הפעם החלטתי להגיב. יש לי OCD כבר המון שנים שמתבטא בהמון דברים שונים, בין השאר בדברים שקשורים לדת. זה בנוסף לתסמונת אספרגר. עד לפני כמה חודשים לא אובחנתי רשמית כסובל מ-OCD וגם לא כל כך רציתי לטפל בזה ובמיוחד לא לקחת תרופות. אבל לפני כמה חודשים המצב החמיר בצורה נוראית, בעיקר בקשר לדת ולמרות שאני בטיפול של פסיכיאטר ופסיכולוג ולוקח תרופות אני עדיין מרגיש נורא. למרות שבהתחלה הטיפול קצת עזר, בתקופה האחרונה ובמיוחד בימים האחרונים המצב שלי מחמיר שוב, אני סובל ממחשבות כפייתיות נוראיות שקשורות בעיקר לדת ולא עוזבות אותי לרגע וגורמות לי חרדה ודיכאון, בקיצור סבל מתמשך.

אמא11

New member
בוקר טוב

לפעמים, כאשר הOCD מתייחס לדת, בין אם בקיום מצוות ובין אם בחשיבה, שיחה עם רב שמבין בנושא יכולה מאד לעזור. איני אדם דתי אבל לתפיסתי הדת לא באה "לרדוף" את האדם אלא להביא אותו להיות שלם עם עצמו ועם העולם, ורב יוכל להאיר לך הרבה דברים שאולי יוכלו לעזור ולהוות תמיכה כאשר המחשבות של הOCD חוזרות. איני מציעה זאת כתחליף לטיפול אלא כעוד דרך שיכולה לעזור. בוקר טוב שוב תמי

kncat

New member
לצערי היום זה כבר לא עוזר

אני חוזר בתשובה ובתחילת התהליך של חזרה בתשובה כשהייתי בחרדה מתמדת ומלא אובססיות בנושא דת (בלי שהייתי מודע שזה OCD או בכלל שיש לי בעיה נפשית), באותו הזמן התמיכה של הרב שלי מאוד עזרה לי עד שבשלב מסויים חלק גדול מה-OCD פשוט נעלם לכמה שנים טובות. אבל היום המצב הרבה יותר קשה וממילה אחת של הרב (או של כל אדם אחר) אני יכול להיכנס ללחץ ולשקוע בחרדה ובמחשבות אובססיביות. כמובן שהבעיה פה היא לא בדת אלא ב-OCD שלי. אולי אם הייתי מוצא רב שמבין בנושא בריאות הנפש וב-OCD בפרט, המצב היה שונה, אבל אין לי מושג איפה למצוא רב כזה.

LIE6

New member
אני מבין אותך

גם אני ככה אני נמצא בטיפול אבל אני עדיין מרגיש לא יודע הרגשה של דיכאון זה ממש הורס לי את החיים ,,אני יודע שאני לא יכול להמשיך ככה ואני מנסה לצאת מזה אבל זה כל כך קשה אבל אני יודע שבעזרת השם אני יצא מזה בזמן הקרוב בלי נדר צריך להאמין ותאמין לי שגם אתה יכול לצאת מזה ואני יודע בדיוק איך אתה מרגיש

kncat

New member
אולי תפרט קצת

במה מתבטא ה-OCD שלך ? שלי מתבטא כל פעם בצורה שונה לאורך השנים, עכשיו המצב ממש החמיר, יש לי כל הזמן בעיקר מחשבות נוראיות ללא טקסים חד-משמעיים, רק מחשבות שלא עוזבות אותי לרגע ואני עוד לא בטוח בעצמי אם זה OCD או לא, יותר מאוחר בערב יהיה לי זמן ואני אפרט יותר.

LIE6

New member
למשל

שלי מתבטא בעיקר בדת שזה בתפילות ובנגיעה בדברים קדושים שאני צריך לחשוב רק דברים טהורים וטובים אין לי את הבעיות של פחד ממחלות זה רק הדת ,,שלך זה רק הדת או גם דברים אחרים?

אוסידי ודת

kncat יקר, ברשותך,אני מעתיקה עבורך תשובה שכתבתי כאן בעבר לפ' - שחווה קושי דומה לשלך..מקווה שהתשובה תוכל להקל במעט.. פ יקר, לשאלתך, לגבי הרקע של המשיבים לך: גדלתי במשפחה דתית והתחנכתי בחינוך דתי. חזרתי בשאלה ואינני דתיה היום. אבל- אני מחוברת מאוד לעולם הזה ואוהבת דברים רבים בדרך הזו.. ועכשיו תשובה: מנחם ענה לך תשובה נפלאה ונכונה,ואני רק אוסיף.. OCD לעולם, מתבטא בצורה של מחשבות מציקות, שהאדם מרגיש שאין לו שליטה עליהן..בד"כ הOCD הוא ערמומי ו"בוחר" נושאים שכביכול מאוד רחוקים מהזהות והערכים של האדם המוטרד. לעניינך: אתה תופס את עצמך כאדם דתי ומאמין, והOCD שלך "מתלבש" דווקא על הזהות הזו ומנסה לערער אותה. אני מציגה את הOCD כאילו הוא מעין אויב חיצוני לך, אבל זה לא באמת כך. אלא הוא חלק פגוע אצלך, חלק של ספקות לגבי עצמך, לגבי ערכך, חלק פגוע וכאוב...שרוצה מענה והרגעה.כמו ילד.. ההבדל בין OCD לבין "עבודת השם"- הוא פשוט לכאורה: עבודת השם מגיעה מתחושת בחירה, ממקום שאתה רוצה להיטיב עם עצמך, ולבחור לך אורח חיים דתי והלכתי שאתה רואה בו כמקום של אמת, כמקום של שמחה, כמקום אפילו של חופש, של גדילה ועוד... המונח המשמעותי הוא- תחושת בחירה!!!! לעומת זאת, באוסידי- אין תחושת בחירה, יש תחושה של שיעבוד. אתה עבד של ספקות, של היסוסים... תחשוב על זה שבאותה מידה שאתה בספק תמידי לגבי קיום הלכות ומצוות, האוסידי שלך יכל להיות בדיקות חוזרות של הגז, הדוד, והדלתות לפני שאתה יוצא מפתח הבית. האוסידי לובש תחפושות שונות ותכנים שונים מאדם לאדם- אבל המקור שלו הוא זהה- חרדה עצומה שמבקשת הרגעה!!! ב"אוסידי דתי" זה יכול להיות מאוד מטעה ומבלבל. כי לכאורה מצטרף כאן ערך עליון, ויש לך תחושה שאתה מתעסק בנושאים נעלים שאפילו חובקים בתוכם מילים גדולות כגון: אלוהים, ערכים, יראה, עברה ועוד.... אבל כל עוד סגנון החשיבה הוא: חזרתי, מעיק, נחווה כבלתי נשלט, ומסב לך סבל- זה אוסידי!!! הבדל נוסף וחשוב הוא, שהאמונה באה מהמקום הכי אמיתי של האדם: היא מגיעה מהאני המהותי שלו, האני השמח והשלם, שמאמין שהאדם טוב, והעולם טוב, ואלוהים הוא טוב.. הפחדים והספקות שלנו הם זיופים, עכבות, שכבות ושיריונות שהן לא שייכים לאותו חלק מהותי וטוב בנו, הם שייכים לחלק של הכאב. הכאב הוא זמני, המהות היא נצחית, פשוט האוסידי קצת מסתיר ומכסה אותה!! האוסידי מורכב לעולם מהמקום הכואב ולא מהמקום המהותי והמיטיב... הדרך שלך לזהות אם אתה עכשיו במחשבות של אמונה או של אוסידי זה לשאול את עצמך: "האם אני סובל או מרגיש טוב"? אם התשובה היא: "סובל"- אז אתה יודע שעכשיו האוסידי מדבר, ושזו מחשבה טורדנית שאינה שונה ממחשבה טורדנית על ניקיון, או בדיקת מוצרי חשמל בבית או כל מחשבה טורדנית אחרת. ועלייך לנסות לשאת את הפחד מה"עונש", מ"העבירה"... רק אם תנסה- תוכל לגלות שדבר לא קורה. כל עוד אתה נמנע ומיד רץ לעשות את המצווה שוב ושוב - אתה בעצם חוזר על ההמנעות ולא לומד משהו חדש- שהפחד הוא "אזעקת שוא". אם תרצה הסבר נוסף אתה מוזמן להתקשר. מאחלת לך שתקיים את הדת רק מתוך שמחה ובחירה, ולא מתוך כאב ותחושת שיעבוד. מכל הלב בת-אל משה, עובדת סוציאלית קלינית

adder

New member
כן, אבל בעיקרון פתרתי את זה תחת הטענה

שכל מי הוא "מקפיד קלה כחמורה" יש לו הפרעת חרדה והוא בערך דתי כמו החתול שלי (שלוקח פרוזק ) כמו כן כל מחשבה לגבי עונש משמיים, לגבי כל דבר, עבירה, חוסר תשומת לב, נפסלת אוטומטית כפלוץ מנטלי. המוח שלי לא מאוזן כימית לכן הוא מפליץ מחשבות (כמו הקיבה בזמן רע ), יש לי יש לי אפילו משפט חרישי של "shhhhh, that's OCD thinking" על כל דבר כזה . מבחינתי אני דתי חפיפניק לייט, אקסטרה לייט, סופר לייט, לייתוס וזהו.

אני לא בדיוק מבינה למה אתה מתכוון , אבל

יש לי קטעים עם הדת שה- OCD נוכח בהם בטירוף

למעלה