OCD

shani012

New member
OCD

שלום! תאמת שזאת פעם ראשונה שאני כותבת על זה. אני אובחנתי כחולה במחלה, תאמת שבהתחלה היה לי מאוד קשה לקבל את זה. אני עד עכשיו מרגישה ככה. עוד לא התחלתי טיפול, אבל רציתי לדעת איך עובד הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי? אני פשוט לא רוצה להתחיל עם התרופות אני מעדיפה לעבוד על זה. אני אומנם לא חולה בזה קשה, אבל זה בהחלט מפריע לי ליומיום. מאז שאובחנתי אני שמה לב שאני מבצעת את הטקסים הרבה יותר מפעם! אני מאוד מתוסכלת מהעניין, הבנתי שלעולם אני לא אבריא ב-100%. את מכירה מטפלים טובים?

ShiranAway2

New member
היי שני,

בת כמה את אם אפשר לשאול? גם אני חשבתי כמוך בהתחלה, שעדיף טיפול קוגנטיבי התנהגותי, אולי לך זה יעבוד, אבל אני הייתי במשך זמן מה מטופלת ואני לא חושבת שהייתי מגיעה למצב שאני היום (והוא יחסית טוב) ללא כדורים. לדעתי, OCD חייב כדורים, את לא תאמיני איזה שיפור. אני אובחנתי כחולת OCD לפני כמה שנים, למרות שסבלתי מהמחלה כל חיי, בהתחלה היה לי קשה מאוד. היום? אני מבינה שזה בעיה פיזית בגוף (חוסר סרטונין), מטופלת בה, ומרגישה מממש מצויין. אין ספק שהטיפול התרופתי משפיע עליי הרבה יותר טוב מטיפול פסיכולוגי, לדעתי שזה יכול לבוא ביחד, אבל לא על חשבון הכדורים. חשוב שמישהו מקצועי יאבחן אותך ויחליט. בכל מקרה, אם את צריכה אוזן קשבת - אני יודעת מזה להיות במצב שלך!

ShiranAway2

New member
עוד משהו קטן :)

גם אני חשבתי שאין לא סובלת מזה ממש, דברים קטנים. אחרי שהתחלתי טיפול תרופתי הבנתי כמה דברים קטנים עשיתי שבכלל לא הייתי מודעת אליהם!! התרופה שינתה לי את החיים מקצה לקצה, כן, זה עד כדי כך שינה את המצב שלי... מאיזה אזור לך להמלצה על מטפל?

shani012

New member
היי שירן!

זה באמת מקל לדעת שיש עוד אנשים שסובלים מאותה בעיה שלי ואני לא היחידה! אני בת 22 גרה בת"א. לראשונה שמתי לב לבעיה שלי עוד שהייתי בתיכון בגיל 17/18. אבל אז זה לא היה ברמה של היום! אני אומנם לא משותקת ואני עובדת ופעילה חברתית ויש לי חבר כבר 3 שנים, אבל למרות כל זה אני מרגישה מוגבלת בהרבה דברים! אני לא מהשוטפים, אני מהבודקים! איזה מהם לך היה? אם יורשה לי לשאול כמובן. אני פשוט כבר געתי למצב שאני עייפה מכל זה ושאין לי כוח כל יום לעבור את זה וכמעט שאין לי רגע מנוחה! כמה זמן את מטופלת? לרוב אין לי בעיות עם כדורים אבל הבנתי שצריך לקחת מינון גבוה ושיש תופעות לואי, וזה קצת מלחיץ אותי. והבנתי גם שיש מצב שאני לא אוכל להפחית או להפסיק יום אחד לגמרי.

ShiranAway2

New member
תראי,

גם אני לא במצב ממש גרוע (מלכתחילה לא הייתי במצב גרוע, לפחות לא משהו שרואים או מרגישים לא בתת מודע). כי אני בתקופת השיא של המחלה יצאתי, ביליתי, לא חשבתי שזה כזה חמור.. אפשר לזרום עם זה. אבל מרגע שהתנסתי בכדור, זה שינה לי את החיים, זה נותן לך איכות חיים אחרת לחלוטין. יש מינונים שונים כמובן, בהתחלה שהתחלתי עם הכדור אני לא אכחיש שהיו לי תופעות לוואי נוראיות - אבל הן זמניות ובהחלט שוות את הסבל לעומת התרומה שלהן. לי היו בעיקר מחשבות טורדניות, מספרים, זוגי,סימטריה, הליכה מוזרה (לא רואים מבחוץ) ועוד הרבה דברים קטנים כביכול. אפילו פסיכולוג איבחן אותי שמשהו שלא צריך טיפול כמעט (כביכול). אני מטופלת בכדורים כבר שנתיים וחצי (היום אני בת 24). את לא מבינה פשוט איזה שלווה יש לי עכשיו, במקום להתעסק בטקסים, ובמחשבות ששיגעו אותך. אני התחלתי במינון ממש קטן (75 מ"ג) וכבר הההשפעה היתה משמעותית מאוד... אני מבחירתי בחרתי לעלות כי רציתי לדעת איפה התחושה של ה"הנה אני בריאה והכל מעולה" נגמרת.. ולצערי, הייתי עליתי במינון אך איכות החיים שווה את זה נורא, כל פעם שהעלתי את הכדור - יכולתי לחיות עם זה ודי.. ברור.. אבל רציתי עוד.. להרגיש עוד יותר טוב ולראות איפה ההשפעה תפסיק - כמובן בייעוץ פסיכיאטרי. כרגע אני במינון לא הכי גבוה, ללא תופעות לוואי בכלל! האמת שכרגע לא משנה לי גם אם אקח כל החיים - כל עוד זה משפיע עליי לטובה כל כך. מה מפריע לך לבלוע כדור אחד שניים ביום? מתרגלים צ'יק צ'אק לשגרה, זה כמו גלולה. אני לא יודעת מה חומרת מצבך.. אבל היום בהסתכלות אחורה, אני בטוחה שאם הייתי לוקחת תרופות לפני המון שנים - הרבה סבל היה נחסך. אם את צריכה ייעוץ, עזרה, כל דבר - חופשי :)

shani012

New member
...

את מטופלת רק בכדורים? או שגם בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי? אני פשוט חושבת שאני צריכה לפתור את הבעיות שלי ואת הפחדים שלי כדי שבעתיד אני אדע להתמודד איתם! יש משהו בכדורים האלו שאני חושבת שאם אני אקח אותם אני ארגיש משוגעת! זאת סטיגמה אני יודעת אבל אם לא תיהיה לי ברירה, ולפי מה שאת מספרת מצב השפתר פלאים, אני אקח אותה! אני גם לא יודעת מה חומרת מצבי, העניין הוא שזה סובב אותי כל היום! כמובן כשאני בעבודה או שאני ממש עסוקה אני לא מתייחסת לזה יותר מידי, הבעיה היא כשאני לבד, כשאני הולכת ברחוב. את מכירה מטפלים טובים? כי אני באמת חושבת שהדרך הכי טובה תיהיה גם לקחת כדור וגם טיפול. אבל זה לא ייפסק לעולם אה? אני באמת מקווה שזה יעזור לי כי בזמן האחרון אני כבר משתגעת מזה! ואף אחד לא מבין את זה! חבר שלי כמה שהוא מנסה הוא לעולם לא יבין מה עובר עליי בגלל זה! וזה מתסכל! אני שמחה לדעת שיש פורום כזה ושיש אנשים שמקשיבים לך ויודעים בדיוק מה אני עוברת! עכשיו אחרי שהחג נגמר אני אקבע עם מטפל תור ונראה מה הוא יגיד! ונראה איזה מינון אני אצטרך לקחת, כמובן שאני מקווה שאולי יום יבוא ואני לא אצטרך את זה! בכל מקרה תודה רבה על האוזן הקשבת :)

אמא11

New member
היי שני יקרה וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

יש ב"קישורים" של הפורום , בעמוד זה למעלה, קטגוריות שונות של נושאים. כשאת נכנסת ללינק רשימת הקטגוריות היא בצד ימין. תוכלי לקרוא על טיפול קוגניטיבי התנהגותי בקטגוריה "אפשרויות טיפול" ויש שם כמה הסברים. אולי תקראי גם את ההסבר באתר של "קוגנטיקה" (גם כן באפשרויות טיפול) בנוסף, כתבתי כמה מילים במסגרת דיון "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" (גם באפשרויות טיפול) ואני חושבת שזה מאיר קצת כשמתלבטים לגבי טיפול. ושני, השבוע מישהו כתב לגבי אחוזי ההחלמה. אחפש את זה בערב ואצרף כאן לינק. הקטע שלא תבריאי ב100% מקומם אותי מאד. חשוב גם להבין מה זה אומר. הכל חדש לך ואני מבינה שקצת מפחיד אפילו - כמו איזה הלם. אבל כתבת שאצלך המצב לא מאד קשה, ואובחנת, ובעתיד תתחילי טיפול כזה או אחר, והמצב ישתפר. אני מאד מקוה שתמשיכי לשתף ולהשתתף ואנחנו כאן בשבילך בכל שאלה ותהיה וגם סתם מקשיבים. שיהיה לך יום טוב תמי

אמא11

New member
שוב לשני

אנחנו נפגשים אחת לשבועיים בת"א ביום חמישי בערב ובשבוע הבא תהיה הודעה מפורטת. את מוזמנת מכל הלב תמי

אמא11

New member
בקשר לאחוזי טיפול

ההודעה עדיין בעמוד זה ונכתבה ע"י עומר. תראי מה ענו לו.

למעלה