OCD?
היי, רציתי לשתף אותכם בהפרעות שהיו/יש לי ולדעת אם זה OCD. זה התחיל מגיל 6 שהתאשפזתי בבית חולים (שפעת/וירוס לא זוכרת מה זה היה רק שהייתי מקיאה הרבה)וכל פעם שאבא שלי היה עובר ליד הדלת שהייתה חצי שקופה הייתי מרגישה צורך לספור עד מספר מסוים,והרגשתי כאילו יש לי "מישהו" בראש שאומר לי לספור עד מס' מסוים כי זה כביכול המספר שהוא אוהב. אחרי שחזרתי הבייתה זה המשיך - כל דבר שהייתי עושה הייתי סופרת עד מספר מסוים והייתי מרגישה ממש כאילו זה מגיע מדמות דמיונית בראש שלי שקראתי לה "האיש הרע". כך עברו השנים והחלק עם המספרים נגמר והתחילו מחשבות אחרות, לדוג' הייתי קוראת ספר והיה מופיע שם מישהי שחולה בסרטן אז "האיש הרע" היה אומר לי בראש שזה יקרה לאמי ואז לא הייתי מצליחה לקרוא את הספר כי כל פעם שהייתה מופיעה המילה "סרטן" הייתי מתחילה בטקסים של חס וחלילה, לדפוק על קרש ואם לדוג' הייתי שוב חושבת הייתי חוזרת צעדים אחורה ומנסה לדוג' לחזור למיטה בלי שתצוץ לי בראש המחשבה. מאז כל פעם שהייתי חושבת על אמא שלי היה בא לי ישר המילה "סרטן" או תמונות שהיא חולה וכו, זה מאד הטריד אותי והיו פעמים שניסיתי אפילו להחזיק את עצמי ולא להתייחס אלא להמשיך אבל זה לא היה מחזיק הרבה מעמד, במחשבה הבאה שוב הייתי חוזרת כמה צעדים אחורה ואומרת חס וחלילה וכו. כל המחשבות האלו היו דברים ש"האיש הרע" היה אומר לי בראש ולעיתים הוא היה גם מקלל אנשים חשובים לי ו"משכנע" אותי שאני רוצה שדברים רעים יקרו. בנוסף לזה היו לי גם תפילות קבועות לאלוהים ולפעמים היה לוקח לי שעה להשלים תפילה כי כל פעם שצצה לי מחשבה רעה באמצע הייתי צריכה לחזור על הכל. כשהייתי בת 16 אמי חלתה בסרטן ולקחתי את זה מאד קשה, אפילו האשמתי את עצמי שהיו פעמים שויתרתי על עצמי ולא התתיחסתי למחשבות או שזה בגללי כי מרוב שחשבתי על זה אז זה קרה. המחשבות הרעות והתפילות לאלוהים המשיכו, לבסוף אמי הבריאה. כמובן שהמחשבות הרעות לא הפסיקו ותמיד משום מה היו מכוונות דווקא לאמי אולי כי הרבה פעמים רבתי איתה ואז גם במריבה קטנה "האיש הרע" בראש שלי היה אומר לי דברים רעים עליה. בגיל 21 חזר לאמי מחלת הסרטן ומיד אחרי חודשיים היא נפטרה. לקחתי את זה מאד מאד קשה , עד עכשיו 3 שנים אחרי אני מרגישה מאד שבורה מהנושא. שוב חזרתי להאשים את עצמי. בינתיים המחשבות הטורדניות הפכו להיות בעיקר בלילה, אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה להשתין ואני הולכת הרבה פעמים לשירותים לפני השינה לפעמים גם באמצע הלילה ואז מתחילות לי מחשבות מאד רעות ואז לפעמים בגללם אני מרגישה שאני צריכה לחשוב מחשבות אחרות ואם זה לא הולך אני שוטפת את הידיים עוד ועוד עד שהמחשבה מתחלפת לי, או סוגרת את הדלת שוב ושוב . קיצור ממש קשה לי להתנהל , בעיקר בלילה (אני מאד עייפה בבוקר בגלל שינה לא רציפה בלילה שנובעת גם מזה). יש לציין שזה לא מפריע לי בכל ההתנהלות וכל הזמן כי אני לומדת באוניברסיטה ומסיימת תואר ראשון ומתכננת אפילו להמשך תואר נוסף, אבל זה כן גוזל לי המון שעות מיותרות ביום וגורם לי לסבל נוראי. יש לי גם בעיה בלילה שהכרית שלי חייבת להיות ישרה אם לא אני לא יכולה לישון ושאני צריכה לבדוק אם הדלת סגורה כמה פעמים כי אני פוחדת מפריצות. אשמח לשמוע האם לדעתכם זה OCD? ולשמוע עיצות וכו תודה