OCD מונע קבלת רשיון?

OCD מונע קבלת רשיון?

אוקיי אז הייתי אצל רופא משפחה להחתים על הטופס הירוק (של התאוריה) יש שם שאלון רפואי. הרופא מילא אותו בדייקנות , יש שם סעיף של מחלות נפש בעבר.... למרות שלא הוגדרתי כחולת נפש אלא רק כסובלת בצורה קלה מהפרעה, הוא כתב שהייתי נוטלת SSRI וקלונקס עד לפני כשנתיים.. האם זה יכול למנוע ממני לקבל רישיון? אני כבר בלי תרופות , אבל לא נרפאתי למרי , רק משתדלת שלא לקחת קלונקס . (עם התרופה הקבועהצ כבר הפסקתי.) מה אתם אומרים? ודבר שני , האם יש לי זכות לקצבה מביטוח לאומי? יש לי הרבה הוצאות בגלל ההפרעה כמו כפפות לטקס בסדר גודל של חבילה וחצי לשבוע(לא מבשלת או מתעסקת בהכנת אוכל בלי כפפות) וכן מגבונים סבון וכו'. תודה על תגובותיכם

אמא11

New member
היי ובוקר טוב לתחשוב טוב

עד כמה שידוע לי OCD לא מונע קבלת רשיון וגם לא העובדה שהיית או אם את נמצאת בטיפול תרופתי. מה שקובע הוא האם את סובלת ממחלת נפש שיכולה לסכן חיי אדם. אחוז גבוה מאד של נהגים נמצא בטיפול תרופתי נפשי בגלל עצם הלחץ שאנו חיים בו (בטחוני/כלכלי). יכול להיות שיקראו לך לאיבחון במכון "אדם" (או שאולי יש כבר זכיין אחר). האיבחון כולל פגישה עם פסיכולוג/ית שממה ששמעתי מאד הוגנים והגונים, ומילוי שאלון. קצבת ביטוח לאומי ניתנת במצבים קשים וכאן חשבתי, כשקראתי את ההודעה שלך, שיש איזו סתירה. איני יודעת אם הסתירה היא במצב עצמו. אם הוא קשה עד כדי בקשת סיוע מהביטוח הלאומי, הם ישאלו אותך מה לגבי טיפול תרופתי. ממה שהבנתי את מתקדמת יפה ומצבך השתפר בהשוואה לעבר. כך שאולי (ויכול להיות שאני טועה) הסתירה היא בדימוי שלך את עצמך. האם את חושבת על עצמך כעל בחורה בריאה? בתהליך הבראה? חולה שמתפקדת? לתחושתי את בדרך של שיפור ויכול להיות שלהכנס לכל ענין הביטוח לאומי עלול לקחת אותך כמה צעדים אחורה.ושוב, אולי אני טועה. רק טוב וחיבוק גדול תמי

למעלה