OCD ורפואה משלימה

yaakuv101

New member
OCD ורפואה משלימה

איך ובאיזה שיטות הולסטיות/אלטרנטיביות רצוי לדעתכם לטפל במי שסובל מההפרעה OCD? (הסברים לגבי הפרעה זו ניתן למצוא בין היתר גם בפורום OCD בתפוז) אודה לכם מאוד על הכוונה/עצה פורום OCD

יצא לי לטפל בבעיה

בטיפול הומאופתי, אז אני יודעת שזה אפשרי....אבל לא פשוט..... אם אתה רוצה עוד מידע או אינפורמציה אפשרי גם במסר. כל טוב עירית

Balancedflow

New member
לדעתי ומנסיוני,

טייפול יעיל מאוד יכול להיות שילוב של פרחי באך עם דמיון מודרך ושיחות מודעות. זה תהליך ארוך ולא פשוט, אבל הוא בהחלט אפשרי .

yaakuv101

New member
את יכולה לספר על הטיפול שעשית?

אני מתכוון לסיפור המקרה כמובן. איזה סוג של OCD זה היה, באיזה עוצמה ואיך השפיע הטיפול

Balancedflow

New member
הטיפול

היה לפני כארבע שנים, ואני לא זוכרת בדיוק איזה סוג זה היה. האדם בו טיפלתי היה מבוגר דתי שחזר בשאלה שנשא עימו מטען רגשי מאוד מורכב וקשה וכיון שהיה לו קשה להתמודד עם ההשלכות של מעשיו הוא פיתח כפייתיות. טיפלתי בו בהתחלה ברפלקסולגיה (כמו שכבר צוין באחת ההודעות - אלמנט האדמה מאוד משמעותי בטיפול כזה) בשילוב עם שיחות מודעות, דמיון מודרך והאלמנט הטיפולי הכי חשוב (בעיני) היה מתן תמציות פרחי באך. אני זוכרת שתמציות הבסיס בפורמולה היו HOLLY ו- CHERRRY PLUM , אבל אני לא זוכרת את השאר, וזה גם לא ממש רלוונטי כי התמציות מותאמות לכל אדם באופן אינדיבידואלי.

ינוקא1

New member
אפשר לטפל בשיטות רבות.

ברפואה סינית , למשל , אובססיה מאוד קשורה לאלמנט האדמה. אלמנט האדמה ברפואה סינית זה איברי העיכול שלנו. ואובססיה היא משהו ש"קשה לעכל" מהבחינה המנטלית ואז הוא תקוע. וגם OCD יכול להיווצר כתוצאה מכך. כמו כן : כשאני רואה אנשים עם OCD הדבר הראשון שבולט לי לעיין זה משהו לא רגוע , משהו חסום , איזשהו משבר רגשי. לכן בשלב ראשון אני ארגיע - בכל מיני שיטות , החל ממגע וכלה בדמיון מודרך. בשלב השני אפתח את המשהו החסום הזה. המדובר בדרך כלל באיזשהו משבר רגשי. (גילוי נאות : כשהייתי בכיתה ז' עברתי לפנימיה שהיה לי שם קשה מאוד (הייתי בן 11-12) , ובאותה תקופה פיתחתי OCD - תלשתי לעצמי שערות. הצלחתי בזמנו לצאת מזה ללא טיפול וללא תרופות. בקיצור : אני מכיר את הבעיה גם מנסיון אישי .. .)

yaakuv101

New member
התיאורים שתיארת

על חוסר ברגיעה, מחסומים משבר רגשי, הם מאוד קולעים להערכתי. אך יש עוד נקודות הדורשות התייחסות. האם טיפלת במקרה כזה?

ינוקא1

New member
טיפלתי במקרים דומים

הם לא אובחנו מערבית כOCD , אבל מבחינתי זה היה אותו דבר.

0 אור 0

New member
אפשר לטפל בשיטות רבות

מעלי פירטו כמה שיטות של רפואה משלימה, ואוסיף גם רפלקסולוגיה וקינסיולוגיה שכם להן נסיון מוצלח בטיפול בבעיה. כמו כן יש שיטות של טיפול שאינן רפואה משלימה שמאד מוצלחות - כמו למשל טיפול במוזיקה או בתנועה ולגבי אנשים מסויימים גם אומנות.

yaakuv101

New member
לך יש נסיון בכך?

אני לא מכיר כמעט את השיטות, אבל מכיר את הבעיה. האם יש לך נסיון בבעיה זו?

0 אור 0

New member
מעט מאד

אבל המורה שלמדתי אצלה עבדה עם ילדים כאלו לא מעט שנים

למעלה