OCD וצבא!

YONIMAUDA

New member
OCD וצבא!

התגייסתי לפני חודשיים לצבא ולא הצהרתי בצו ראשון על הOCD כי רציתי להתגייס לקרבי. אני סובל מOCD כבר כמה שנים, לא מטופל אצל פסיכיאטר כי התביישבתי להגיד את זה ואף אחד לא יודע על זה. אני יודע בוודאות שזה OCD לפי הכתבות באינטרנט, ואפילו אני יכול להגיד שיש לי OCD ברמה לא קלה בכלל.. על ההתחלה הבנתי שאני לא יכול להיות עם זה בקרבי, וירדתי לג'וב! ירדתי על פרופיל רפואי רגיל כי עוד פעם לא רציתי להגיד על זה.. עשיתי טירונות רגילה והבנתי כמה יהיה לי קשה להמשיך ולישון מחוץ לבית על ההפרעה. אני רוצה ללכת לקבן ולספר לו על זה אז יש לי כמה שאלות: קודם כל אם אני רוצה בכל מחיר לשרת בצבא- יש סיכוי שהוא יוציא אותי בכח? דבר שני- יש סיכוי שהוא לא יאמין לי בגלל שאף אחד אחר לא יודע על זה? אם כן מה עושים במצב כזה? האם הצבא מפחד להתעסק עם דברים כאלה? ודבר שלישי מה הן ההטבות שאני יכול לקבל חוץ מלינת בית? מישהו מכיר מנסיון? תודה מראש על העזרה!

אהלן ,ב"קישורים" יש קטגוריה עם קצת מידע

ה"קישורים" נמצאים בסרגל הכחול למעלה מימין והקטגוריה היא "OCD ושרות צבאי". אם בשרשור שפתחת נקבל מידע חדש נוסיף גם אותו. יותר מידע בנושא, יותר טוב
.

לא הרחבת על התבטאות ההפרעה,

אבל בכל מקרה, לא סביר שיוציאו אותך בכוח מהצבא, אם אתה מסוגל ומעוניין לשרת. פטורים למיניהם.. שבתות, תורנויות וכולי. מה מטריד אותך?

YONIMAUDA

New member
מטריד אותי המון דברים

כמעט בכל דבר. עם רוב הדברים אני מצליח להתמודד לא רע לבד למרות שאני אשמח לעזרה ממומחה. הדבר שהכי קשה לי איתו זה הפחד שאני הולך לישון וקם בן אדם אחר- ובצבא זה ממש קשה לי עם זה.. השאלה היא אם יש סיכוי שהקבן לא יאמין לי? או שהם בדרך כלל לא מתעסקים עם זה?

לא הייתי מודאגת מזה במקומך

זה לא שאם לא הצהרת קודם לכן, אז אבוד לך. :) אני טופלתי במשך כל השרות הצבאי אצל פסיכיאטר מקצועי וקב"נית מקסימה, שעזרו לי מאוד, אז הצבא יכול אפילו להוות נקודת תפנית בשבילך, מהבחינה הזו. נסה להסתכל על זה כך.

drori026

New member
גם אני חושבת ככה

גם אני חששתי אך הקב"נית מאד עזרה לי ולא נתבקשתי להפסיק את השירות.

YONIMAUDA

New member
יש עוד מישהו?

אולי כדאי ללכת לטיפול אחד אצל פסיכיאטר אזרחי לראות מה דעתו? יש פסיכיאטר מומלץ לענייני צבא שאתם מכירים?

אמא11

New member
היי וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo140.gif

עד כמה שאני יודעת, הצבא גמיש לגבי OCD. OCD בא בהמון צורות (מגוונות) ובטווח רחב מאד של עוצמות, ובדרך כלל, במיוחד אם אתה מעוניין לשרת, הקב"ן ילך לקראתך מבחינת הקלות. הצבא לא מוציא על OCD והרבה מתגייסים עם OCD שהצבא יודע עליו ומטופלים בזמן השרות. דבר שני, אין סיבה שהקב"ן לא יאמין לך. חלק מOCD זה הסתרה, בעיקר כאשר אינך מבקש להשתחרר אלא אתה מבקש (אני מניחה שזו כוונתך) 1. הקלות 2. טיפול. הצבא לא מפחד להתעסק עם אנשים עם OCD. לגבי הטבות, איני מתמצאת וזה גם תלוי בסוג הOCD שלך. נושא שלא שאלת עליו הוא הטיפול. בצבא בדרך כלל נותנים טיפול תרופתי ו/או טיפול פסיכולוגי רגיל, ולא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. לך לקב"ן, הוא יפנה אותך לפסיכיאטר, דבר עם הפסיכיאטר, תשמע מה הוא אומר, ולפי זה תחליט הלאה. לא כדאי בשלב זה לפנות לפסיכיאטר פרטי. תוכל לפנות לפסיכיאטר פרטי אם תהיה בעיה עם הטיפול בצבא. אנשים גם פונים לפסיכיאטר פרטי אם הם רוצים חוו"ד לצורך שחרור. אני חושבת שכדאי להתחיל דרך הצבא ולראות מה קורה. חשוב שתשתף את ההורים. רק טוב תמי

YONIMAUDA

New member
הלכתי לקבן!

היא עזרה לי באמת ונתנה לי פרופיל 45.. שמו אותי בפיקוד העורף. העניין זה שנתנו לי תפקיד של 5-9 יומיות במטבח.. צריך לישון פעמיים בשבוע בבסיס. אני לא מסוגל לישון עוד לילה אחד בבסיס! אני הולך לקבוע תור לקבן- הוא יתן לי לינת בית לדעתכם? תודה מראש

למעלה