OCD וידוי אישי...

mati1010

New member
OCD וידוי אישי...

שלום לכולם. הפורום הזה מצויין. כן, הצלחתי למצוא משהו (קטן) חיובי על אוסידי: הסבר: יש לי פוביית נהיגה, אז אני יותר צדיק מהאפיפיור, וכשאני נוהג הפלאפון סגור(לגמרי, לא על "שקט") ואני מקשיב לרדיו רק במקרים חריגים. אם כל הבעייה שלי הייתה מסתכמת בזהירות יתר, דיינו. הבעייה: לפוביית הנהיגה יש שותף:פוביית האלכוהול אני נורא נורא חרד לשתות\לאכול משהו- שיש בו חשש אלכוהול מכניס אותי לסרטים. וכל דבר שאני אוכל, אני מוודא לפני זה שאין בו אלכוהול. אני שונא את עצמי. פשוט שונא את עצמי, כשאני קונה גלידה, אני שואל אם יש בה אלכוהול, כשאני קונה שיפוד או שווארמה בלאפה, אי שואל אם יש בזה אלכוהול. זאת הרגשה נוראית. אני מוכן "להסתכן", לספוג את התגובות של המוכר :זלזול , צוחקים עלי, הכל רק בשביל להיות שקט ורגוע שאין אלכוהול במה שאני מזמין. זה נוראי, זאת הרגשה פשוט מחורבנת. חבר מזמין אותי אליו, שותה כוס מיים, שואל אם יש אלכוהול, שותה מיץ תפוזים, אותו דבר. לא קונה מיים ברחוב כי חרד מזה שאולי נכנס בהם אלכוהול לא שותה מכוסות כי אני לא יודע מה שמו לי. אני מצטער על הפירוט אבל זה יושב לי על הלב המון המון זמן. אני מזמין פסטה או סניצל -את ההמשך כבר הבנתם... שיא השיאים: התחלתי לעבוד בגלידרייה, וסירבתי לטעום "רום צימוקים" מהחשש שאשתכר מכך :(... נכון, אמרו לי מליון פעמים, שגם אם יש בדבר מסויים אלכוהול, זה בכמות מזערית שלא משפיעה, ובכל מקרה אם כולם יכולים אז גם אני יכול. ועדיין, אם אני כבר שותה\אוכל בלי לשאול אם יש אלכוהול אני לא יוצא מהביית, כי אולי אני בכלל שיכור... חשוב: אני לוקח כל יום מרוניל ופבוקסיל, (תרופות) אבל זה משהו פסיכולוגי, שאני לא מצליח להימנע ממנו.. הרגשה מאוד מאוד מבעסת :(... זהו, רק רציתי לשתף אותכם, תודה על ההקשבה מתי

main231

New member
תודה

על השיתוף האם קרה לך אירוע טראומתי בעבר שהיה בו אלכוהול בסביבה?

mati1010

New member
תגובה ל2 הודעות

אהלן. כן, ניסיתי טיפול קונטיבי התנהגותי. יש דברים שהצליחו(אני שוטף פחות זמן ידיים, חלק מהטקסים של הנהיגה הפסיקו, )ויש דברים שלא הצליחו או התרחשו לאחרונה. (פוביית הנהיגה ופוביית האלכוהול, הם 2 תופעות של החודשים האחרונים) הייתי פעם בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, ולא הצלחתי לעשות את המשימות. אני יודע שאני חייב לשתף פעולה אבל היה לי מאוד מאוד קשה. ככה זה עם אוסידי: לפעמים אתה נאבק ומנצח(ואז יש שיפור באוסידי) ולפעמים אתה מתייאש, או תשוש מהמלחמה עם אוסידי, ואז אתה מפסיד כמובן להבדיל אלפי אלפי מליוני הבדלות..

אבי 122

New member
.............................

שלום מתי על פי דבריך הטיפול הפסיכיאטרי אינו פותר את בעייתך. האם אפשר לדעת מה היא האבחנה של בעייתך ? האם תוכל לספר כמה זמן אתה כבר בטיפול ? האם ניסית טיפול פסיכולוגי קוגננטיבי התנהגותי ? אבי

אבי 122

New member
...................................

מדבריך אני מבין שאף אחד משני סוגי הטיפולים- לא פתר את בעייתך. בנושא הזה אין פתרונות קלים ופשוטים, כדי להתמודד עם בעיות מהסוג שאתה סובל, צריך לאמץ הגישה של רצי מרטון, הרבה סבלננות... על חלק משאלותי לא ענית, אתה כמובן לא חייב- וזה בסדר. אבל השאלות ששאלתי לא נועדו לספק את סקרנותי, אלה לתת לי מידע שבעזרתו אולי אוכל לעזור לך, האם אתה מבין זאת ? האם אפשר לדעת למה לא ענית לכל שאלותיי ? לדעתי אתה צריך לנסות למצוא מטפל בשיטת סיביטי שידע לבצע הטיפול איתך באופן שאתה תוכל לעמוד בו. כאמור למעלה אינך חייב לענות או להתייחס באופן כל שהוא להודעתי זאת. בהצלחה אבי

אבי 122

New member
אלכוהול

שלום נתי האם תוכל להסביר מדוע אתה חושש כל כך מאלכוהול ? מה התוצאה הגרועה ביותר שעלולה להגרם משתיה ? מה עלול להדפק ? שנה טובה אבי

האמת?

אני הייתי עושה דווקא יום אחד ומשתכרת רק כדי לראות כמה אני יכולה לשתות ולהיות בשליטה מלאה. רק בשביל לא לפחד מהממתקים עם הליקר וכל זה. כמובן שנוגע לנהיגה, לא לשתות ולנהוג!!!!!!!

אמא11

New member
בוקר טוב ושנה טובה

משהו קטן שאולי אולי יוכל לעזור. האם יש לך אפשרות לשנות טיפה את החשיבה? לומר לעצמך שכדאי לך להתרגל לקצת אלכוהול כדי שהגוף יתרגל ואז לא תשתכר מטיפה זעירה? כאילו ללמד את הגוף שלך לחיות בשלום עם מנה זעירה. אפשר להקביל את זה לפעולה של חיסון. שיש נגיף מוחלש שמגן עליך. בעצם שתיה או אכילה של משהו זעיר עם אלכוהול יגרמו לגוף שלך "להתרגל" ו"להתחסן". אני יודעת שזה קשה אבל אולי אפשרי. תרגיש טוב תמי

אבי 122

New member
אני מצטרף להמלצתה של תמי

וגם רוצה להוסיף: שתיה של כמויות מתונות מומלצת מאוד, מבחינה רפואית- בריאותית. רופאים ממליצים להכליל בתפריט היומי שתיה של כוס יין, לצורך שיפור הבריאות, יין מכיל מכיל אנטי אוקסידנטים חשובים וגם חומר מסויים שמונע הצטברות שומנים שאינם רצויים בדם. שתיה מתונה של סוגי אלכוהול אחרים, גורמת להרחבת כלי דם ועשויה לעזור לזרימה טובה יותר של הדם. אבי

למעלה