OCD/דלקות

המביט

New member
OCD/דלקות

שלום אני מתקרב לגיל ארבעים וסובל משני בעיות. הראשונה היא OCD - הפרעה אובססיבית כפייתית והשניה היא דלקות שונות באיזור כפות היידים והרגל (האם המתח משפיע על הדלקת ובכך מפריע לריפוי?). שאלתי היא, לאור עשרות נסיונות טיפול בדיקור סיני ושאר צמחים ודברים אלטרנטיבים שהסתיימו בכשלון האם יש טעם לנסות רפלקסולוגיה. אין לי חשק להוציא עוד פעם הרבה כסף וליפול שוב להבטחות שווא. מה דעתכם?

*g99

New member
שלום לך המביט,

לדעתי מתח יכול לשבש ולהפריע, אך יש מעבר למתח בעיות אחרות. הטיפולים השונים שטופלת בהם אולי לא התאיו לך ואולי הרפלקסולוגיה כן תתאים לך,תמיד יש טעם לנסות. אני לא יודעת מה הבטיחו לך בטיפולים,אני לא חושבת שאפשר להבטיח "לרפא" אנשים בתחום הזה כיוון שנדרשת עבודה מצד המטופל לא פחות ממני,ככה שלהבטיח אי אפשר,אפשר להשתדל. רפואה שלמה ובהצלחה.

המביט

New member
ברפלקסולוגיה

יש משהו שמרתיע אותי, אני מאוד מאוד רגיש לדיגדוגים, כל נגיעה קטנה מקפיצה אותי. התופעה מוכרת?

*g99

New member
תופעה מאוד מוכרת,

גם לי בתחילה זה קרה. עם הזמן זה חולף.הדיגדוגים הם חסימות,אותם פותחים באמצעות הטיפול. כשאתה בא לטיפול רפלקסולוגי בקש מהמטפל/ת על הדיגדוגים,יכול להיות שהאחיזה ההתחלתית תפחית את הדיגדוג.

המביט

New member
לא הבנתי

הרפלקסולוגיה מטפלת בשני הבעיות שהצגתי לעיל?

*g99

New member
הרפלקסולוגיה זו שיטת טיפול

ע"י לחיצות כידוע,מה שבאמת קורה זו עבודה נפשית של המטופל. אם המטופל פתוח ומשתף פעולה עם המטפל ניתן לפתור או להקל על המון "בעיות".

מקוםבלב

New member
תשובה למביט

שלום לך, לא נתת מספיק פרטים על מצבך הבריאותי. האם אתה מקבל טיפול תרופתי? האם הדלקות יכולות להיות קשורות במידה זו או אחרת בתרופות? איזה סוג של דלקות? האם זו דלקת פרקים? חסר פה הרבה אינפורמציה לגביך, ונראה לי שכדי לקבל תשובה רצינית בעיניינך,יש לערוך תישאול מקיף יותר ולבחון את כל ההביטים במקרה שלך.לגבי דיגדוגים, זה עניין של הרגל ומתרגלים,אפילו מתאהבים. השאלה הנוספת היא במה טיפלו בך בשיטות האחרות? האם רק בדלקות או בעוד דברים? טיפול הוליסטי הוא דבר ארוך ומורכב ותלוי באישיות המטופל ובדרך שהוא בוחר ללכת כך ששוב אין לנו המטפלים יכולת לתת ערבויות לגבי הצלחת הטיפול ,וזה לא נובע מחוסר ידע אלא שלטיפול יש את הדינמיקה שלו. ולפעמים אפילו הקלה או פתיחת מרווחים בתופעות נחשבת הצלחה.רצוי גם לעבוד על תזונה במקרים של דלקות . שיהיה לך הצלחה בטיפול.

המביט

New member
תשובה

לגבי האוסידי אני מקבל פרוזאק. לגבי הדלקות, זה לא דלקת פרקים אלא נפילה על כפות הידיים (ויתכן שחוסר הריפוי קשור לכך שאני עובד על מחשב). האוסידי קיים כבר קרוב לעשרים שנה והכאבים בידיים כחמש שנים. עברתי טיפולי דיקור בשביל הידיים אצל שלוש מטפלים שונים בשילוב דברים נוספים, בסה"כ כארבעים טיפולים. זאת בנוסף למטפל טבעי שטופלתי אצלו כחצי שנה עם שיקויים וכדורים טבעיים למינהם. באוסידי התחלתי טיפול הומאופתי אבל התייאשתי באמצע. לסיכום, לגבי הידיים לא נראה לי שמשהו יכול לעזור חוץ מניתוח רציני של הרבה מקומות ביד כפי שממליץ הרופא. לגבי האוסידי זה בעיה קשה מאוד. הוצאתי סכומי עתק על שני הדברים ואין בכוונתי להוציא על משהו בלי שאשתכנע שאכן יש בזה סיכוי ממשי. אופסס, פיספסתי קטע שלך, אני רואה שרשמת לגבי תזונה פתיחת מרווחים, אני מסכים שהדיקור אכן עשה את זה, הדיקור היה עוזר ליומיים ואז הכאב היה חוזר, לא ברור לי מדוע אתה מגדיר את זה כהצלחה, אני בכל אופן לא הולך לשלם בשביל טיפול שעוזר ליומיים. לגבי התזונה, פה אתה צודק, אכן יש שיפור גדול אם עושים שינויים בתזונה אולם קשה לשמור על כך וגם זה לא עוזר לחלוטין. לסיכום, כפי שאתה רואה אני לא תולה תקוות רבות בזה, אבל, אני לא מיואש, אם אשתכנע שיש סיכוי ממשי (התייאשתי ללכת על דברים שאולי וכו') אני יכול לנסות ואשמח להשיב כאן על כל שאלה רלוונטית, אולם לא נראה לי שאני יתחיל טיפול לפני שאני ישתכנע בסיכוי גדול ליעילותו. סליחה על האורך ועל תשובותיכם המביט

מקוםבלב

New member
טיפול

שלום לך , קודם כל תודה על כל האינפורמציה ששלחת למרות שנראה לי שהדברים מורכבים הרבה יותר ממה שנראה פה. יש לי הרגשה שאתה מצפה ובעצם נותן למטפל את כל האחריות לטיפול בעוד שרוב הטיפול הוא בעצם עליך והאחריות לשיפור היא עליך . המטפל נמצא כדי לתת לך את האפשרות לשינוי אבל בהחלט האחריות היא שלך.תפקידינו כמטפלים אינה לשכנע אותך לקבל טיפול זה או אחר אלא לקבל אותך בהמון אהבה לטיפול וביחד להתחיל תהליך שלא תמיד קל. אי אפשר לעבוד ביחד שההרגשה היא שכל ראקציה או תגובה היא כשלון של המטפל. גוף האדם הנפשי והפיזי מאוד מורכב. גם רפואה קונבנציונאלית לא מבטיחה ריפוי מלא.היא מתקנת דבר אחד והורסת עשר בדרך.כך שצריך להסתכל על כל המכלול. אני מאחלת לך שתמצא במהרה את הריפוי הנכון לך.

harduf9

New member
שלום המביט

לגבי לקיחת האחריות על עצמך אני אתן דוגמא פשוטה. למשל אם מטפל קובע 2 טיפולים בשבוע ו 3 כדורים מסוימים בכל יום ואילו המטופל מגיע שבוע אחד בא פעם אחת שבוא אחרי פעמיים ובשלישי בכלל לא ואת הכדורים לוקח יום כן יום לא, מטופל זה לא לוקח אחריות בסיסית של מילוי הטיפול כלשונו. מעבר לכך כל תחום, תזונה, התעמלות, אוטוסוגסטיה וכו'. הבעיותיות אצלך היא בעיקר לוודא שאין קונטרה אינדיקציות עם התרופות. דווקא את בעיית הידיים קל לפתור, אבל הטיפול הוא קבוע עד יום מותך ]חות או יותר, תלוי ברמת הנזק שנגרם ועוד ייגרם. וכן עבודה על מחשב מרעה את המצב. לגבי ה OCD גם ניתן לשפר אם כי התוצאות פחות מהירות ועלולות להיות כמעט לא מורגשות. לבריאות גיא הרדוף

המביט

New member
תודה לפירוטתך

יש משהו בדבריך אבל האמת באמצע. כמובן, אם כל חצי שעה בעבודה אני יעשה הפסקה לתרגילים במשך עשר דקות הכאבים יפחתו. אתה צודק שאני לא עושה את זה אולם אפשר להשתגע מלעשות כזה דבר. אבל, הלכתי לעשרות רבות מאוד של טיפולים מעולם לא איחרתי לטיפול, נכון שזה טיפול של רופא ולא שלי אבל אתה לא יכול להגיד לבן אדם תטפל בעצמך כל חצי שעה לעשר דקות ואם הוא לא עושה את זה אז להאשים אותו שהוא לא דואג לעצמו. כנ"ל לגבי תזונה, אני בהחלט משתדל לשמור אבל בתשעים אחוז ואף יותר, מאוד קל לתפוס את העשר אחוז ולהאשים את הבן אדם. אנחנו לא מלאכים, אפשר להציע לאדם טיפול סביר לא טיפול שהוא צריך לבלות בו שעות כל יום ועוד לסירוגין. לגבי האוסידי, מה טעם להגיע לתוצאות שאינם מורגשות?

harduf9

New member
רק לדייק

אם קיבלת טיפול שכל חצי שעה אתה צריך לעשות 10 דקות תרגול מישהו לא חשב עד הסוף. לרוב מדובר בתרגול שבין 3 - 10 דקות כל פעם, בין פעם עד שלוש פעמים ביום. לגבי העבודה על המחשב, ניתן להעזר בתחבושות אלסטיות קבועות (לא כאלו שצריך לחבוש / לגלגל) במשטח לעכבר עם כרית סיליקון לפרק כף היד וכו'. אם אתה שומר על 90% מהתזונה אתה לוקח אחריות יותר מ 90% מהמטופלים שלי רק 10% בערך מקפידים 100%. בכל מקרה לגבי תזונה, אני מקציב זמן בד"כ של שלושה חודשים של הקפדה כמה שיותר ואז בד"כ מוסיפים מיני מזונות, לפי המצב. לגבי ה OCD בגלל מורכבות הבעיה קשה ולא נכון לאמר מה יהיו תוצאות הטיפול אך אין כוונתי שאי אפשר להגיע לתוצאות רק שיתכן שהן תהיינה מינוריות, מצד שני יתכן שהשיפור יהיה עצום. קשה מאוד לדעת. בכל מקרה אין מאשימים אף אחד לא לכאן ולא לכאן. בטיפול הוליסטי אין מקום לאשמה. לבריאות גיא הרדוף

avorly

New member
המביט, ברוך הבא בצל פורומינו

מצטרפת לשאלות שהציגו כאן חברי לפורום, ומוסיפה- כמה זמן נמשך כל טיפול מסדרת הטיפולים שעברת?

המביט

New member
השבתי באריכות ל'מקום בלב'

בשורה קודם. בנוסף, לגבי זמן הטיפולים אצל שני מטפלים מדובר בחודשים ארוכים ואצל אחד רק מספר פגישות (שכללו גם מתיחות). לא ציינתי גם שעברתי עשרות רבות של טיפולים קונבנציונלים (אולטראסאונד, סדים, מים חמים (ווירפול), שעווה, סדים ליידיים למינהם, זריקות קורטיזון בשפע, כדורים נוגדי דלקות ועוד ועוד).

ננא

New member
טיפול בדלקות

היי, לגבי ההפרעה האובססיבית כפייתית האם היא קשורה לרצון לשטוף כל הזמן את הידיים, הגוף, וכו' אם כן ישנם פרחי באך העוזרים להרגשת נקיון מבפנים, ומרגיעים מעט את הגוף והנפש. ואם אתה כל הזמן מנקה ושוטף את הגוף, יכול להיות שבמשך הזמן העור הופך להיות רגיש יותר וזה הגורם לדלקות באזור הידיים והרגליים. וגם מצב נפשי ורגשי ירוד גורמים לאנשים מסויימים לאקזמות ודלקות שונות בגוף. מומלץ לטפל בפרחי באך המטפלים באיזון והרמונית נפש האדם. ובנוסף אני ממליצה בחום לטפל ברפלקסולוגיה הגורם לאיזון הגוף והנפש. בהצלחה,

המביט

New member
אני סובל מ-OCD

המחייב אותי לבדוק שוב ושוב תוך חששות שונים ומשונים. אם אני ידבר איתך רק על ההפרעות שלי את תשתכנעי שאני פסיכופט מדופלם. אם אני ידבר איתך על כל נושא אחד ו/או על תחום המקצוע שלי את תשתכנעי שאני אדם משכיל ותרבותי. אני נתון בחרדות עצומים במשך רוב היום אולם במעט ו/או בקטעי השעות שאני משוחרר מהם אני מבצע את מה שצוות שלם לא מבצע בתחומי. איני יודע אם ישנם קשרי גומלין בין ההפרעה לבין דלקות שונות בגוף אולם אם הדבר יתכן מבחינת מערכות הגוף אני בהחלט חושש שאני אכן במצב זה.

ננא

New member
אובססיות

שלום המביט, כפי הידוע לי ישנם שלוש תרופות היכולות לסייע לסובלים מהפרעה אובססיבית. אך לשם הצלחת הטיפול צריך לשלב עם התרופות גם תרפיה התנהגותית, זו תרפיית חשיפה בה האדם נחשף למצבים או לאנשים המעוררים לו את האובססיות, או את תחושת האי נוחות. ובהדרגה עם הזמן תחושת החרדות, אי הנוחות, והאובססיות יפחתו. בהצלחה,

למעלה