OCD ביחידה קרבית

THFCIL

New member
OCD ביחידה קרבית

שלום לכולם, אני אתחיל בתיאור הסיטואציה הטיפה מסובכת. לפני חודש בערך התגייסתי ליחידה קרבית בצבא, חצי שנה לאחר שאובחנתי עם OCD ברמה די קלה שמתבטא בעיקר בחרדות ולחץ סביב נושא בטיחות (בדיקות של דלתות, גז, תנור וכד..) ובנוסף ספקות בכל מיני נושאים. חשוב לציין שבשום שלב הOCD לא הפריע לי לנהל אורח חיים רגיל, לא בבית ספר ולא מבחינה חברתית, אלא רק הוריד את רמת החיים שלי ורק לאחר שהשלמתי עם הבעיה הבנתי שלא חייתי בצורה שהייתי צריך לחיות בה.

לאחר חצי שנה של פגישות קבועות עם פסיכולוג החלטתי לא לדווח לצבא על הבעיה ולהתגייס כרגיל, אך עם המלצה לקחת תרופה שתקל על התהליך הראשוני.
הכניסה לצבא לא הייתה קלה, כמו לרוב האנשים אך הOCD השפיע עליי והפריע בכל מיני צורות והחלטתי להתחיל לקחת את התרופה (פריזמה), לא עבר מספיק זמן כדי שהתרופה תתחיל להשפיע אך מעבר לזה, כמה דברים מטרידים אותי. קודם כל, כמות הבדיקות עלתה בכל נושאי הבטיחות ובנוסף לזה אני חושד שOCD מתחיל להופיע בדרכים אחרות שלא היו עד עכשיו, חלק מהן הם מחשבות רעות בנושאי בטיחות שאני מאמין שאתם יודעים פחות או יותר למה אני מתכוון, כרגע המחשבות רק עולות ואני מצליח להיפטר מהם די מהר אך אני חושש שהOCD יתפתח לצורה רחבה יותר אם לא אטפל בו.

לכן אני שוקל לדווח לקבן במטרה לקבל טיפול, הבנתי שלעתים מורידים פרופיל במקרים כאלה ורציתי לדעת מניסיון של אנשים כאן מה הצבא עושה במקרים כאלה. ובנוסף אשמח לקבל המלצות לאיך לשפר את המצב שלי בצבא בינתיים עד שאגיע לפתרון, בעיקר בגלל שככל שהזמן יעבור אני יתקל ביותר מצבים שקשורים לבטיחות וגם אני אצטרך להיות אחראי לדברים נוספים, דבר שבטוח לא יעזור לחרדות.

תודה מראש.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אני לא עשיתי צבא אז בקשר לפרופיל אני לא יכולה לעזור.
אני מציעה כן להתחיל לטפל בזה וכן להודיע לקב"ן פשוט לציין בפניו שאתה לא רוצה שיורידו לך פרופיל בגלל זה.
יש כאלו שסיפרו שבגלל הלחץ הצבא החמיר להם את האוסידי כשלא טופל נכון,לכן שוב הצעתי היא להתחיל טיפול יותר בשביל השקט והבריאות שלך.

קטקטית35

New member
מנסיוני הבהחלט לא משקף...

שלום לך קודם כל, תסכים איתי שהבריאות שלך היא הדבר החשוב ביותר? זה מה שצריך להוביל את המעשים שלך. לגבי הורדת פרופיל אינני יודעת, אבל אני כן יודעת לאמר שהסתרה היא הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות. אני בחרתי לא לדווח וזה יצר אצלי המון סטרס והוסיף לעומס הרגשי שליווה אותי בשירות. בסופו של דבר היה לי כל כך לא טוב שבחרתי להשתחרר. מאידך, איתי שירתה בחורה שסבלה מאוסידי בצורה ממש גלויה (כולל טקסי שטיפת ידיים שביצעה מולי) ונראה לי שכל הפיקוד ידע על זה וזה לא הפריע לה לפרוח ולהגיע להישגים מרשימים בשירות. אם אתה מרגיש שהגעת לנקודה שבה החרדה משפיעה על התפקוד והבריאות שלך, פעל בנושא. אבל לפני כן, אני ממליצה לך להתייעץ עם הפסיכולוגית שלך, בטח יש לה נסיון עם מקרים דומים וגם בפורומים של מתגייסים ומשרתים. אולי תגלה עוד מידע רלוונטי. בהצלחה:)

אפשרויות

שלום,
מבינה את החשש שלך ובהחלט יכול להיות שהוא ריאלי, כיוון שבצבא יש כמה גורמים שיכולים להחריף את ההפרעה: אחריות מוגברת, פחות שעות שינה, התמודדויות רבות (יציאה מהבית, אנשים, תפקיד חדש ועוד ועוד). נהדר שאתה רוצה לטפל בקושי ולא להזניח אותו ומדבריך עולה תמונה של בחור עם כוחות רבים, כך שמאמינה שעם טיפול מתאים תוכל להפחית את עוצמת ההפרעה.
אתה לא חייב ללכת דווקא לקב"ן. בעבר כל פסיכולוג שמגיע אליו חייל היה חייב לדווח לצבא כדי לטפל. החוק השתנה וכיום ההחלטה אם לדווח או לא היא בידיך. גם אם אתה מחליט ללכת לקב"ן אתה לא חייב לפנות אליו דווקא לצורך טיפול אלא יכול לבקש התחשבות שתסייע לך להגיע לטיפול.
לגבי ההשפעה של פנייה לקב"ן, השאלה הראשונה היא האם אתה מרגיש שקשה לך מדי להיות בתפקידך והיית רוצה לעבור לתפקיד שיפחית את הקושי. במידה ולא, אי אפשר להגיד חד משמעית. יצא לי לעבוד עם חיילים במצבך, עם מוטיבציה גבוהה לשרת ולתרום, שהצבא אפשר להם להגיע לטיפול ולא הייתה פגיעה בתפקידם. מצד שני פגשתי בחור נהדר ומוכשר שנמנע ממנו תפקיד שהוא רצה מאוד בגלל ה-OCD, בסופו של דבר הוא קיבל אותו, אבל לאחר מאבק ממושך ולא נעים. אם אתה בוחר ללכת לקב"ן דע שהרבה תלוי באדם שאתה פוגש. מציעה לחשוב טוב מה אתה רוצה להשיג, ולגשת לקב"ן עם מכתב מהפסיכולג שתומך בכך שאין סיבה להעביר אותך תפקיד במידה וזה המצב.

למעלה