ocd אצל ילד

אמא11

New member
בוקר טוב סיון יקרה

האם שאלת את אנדראה אם היא מטפלת בילדים? עד כמה שידוע לי טיפול בילדים דורש התמחות מסויימת. גם אצל פסיכיאטרים מותר רק לפסיכיאטר ילדים לטפל בילד. אני לא מתמצאת איך זה בדיוק אבל כדאי לשאול אותה. אולי זו הסיבה שיש מרפאות לטיפול בחרדה המיוחדות לילדים ולנוער, כמו זו בשניידר או בצפת. בוקר טוב שוב תמי

taltal8877

New member
ocd אצל ילד

בני כמעט בן 8, אובחן כ OCD לפני כשנה, ומטופל כיום בפריזמה. הוא בכיתה א (כיתת לקויי למידה עקב ADHD), ובזמן האחרון נראה שהוא נוטה להתבודד, לא מתחבר עם בני כיתתו או עם ילדים אחרים, הוא מסתובב לגמרי לבדו בהפסקות, בלי אף חבר. זה "אוכל" אותי לגמרי. אני מנסה להבין האם ההתבודדות קשורה לחרדות שיש לו או לדברים אחרים, כגון ביטחון עצמי ירוד מאוד, או עצב כלשהו... האם OCD יכול להשפיע חברתית? או התרופה? או אולי הוא חרד למרות התרופה? אשמח לתשובה, טל

אמא11

New member
היי טלטל יקרה../images/Emo23.gif

איך אני מבינה עד כמה זה "אוכל" אותך. כאמא, את מחוברת אליו וכואבת. השאלה היא עד כמה זה מפריע לו. האם הוא מדבר איתך על הנושא? יכולות להיות המון תשובות לשאלות ששאלת אבל רוב התשובות שאני יכולה לתת נובעות מנסיון החיים שלי ולא כדאי לשייך אותן לבנך. יתכן ש.. ויתכן ש.. זה רק יתכן ולא כדאי לפעול על סמך השערות. נראה לי שכדאי לשלב כאן את המטפל שלו שינסה לבדוק איתו מה באמת מפריע לו. האם הוא נמצא בחוג כלשהו? האם יש לו תחביב שהוא מצטיין בו? ביום שלישי, ה-19.5.09 אנחנו מקיימים מפגש הורים במטרה לבסס קבוצה לתמיכה ועזרה הדדית. יש על כך הודעה בראש העמוד ואני חושבת שמפגש עם הורים אחרים שהתנסו בכך יוכל לעזור. שיהיה לך יום נפלא תמי

taltal8877

New member
תודה ותשובה

ראשית תודה על האמפתיה, זה מאוד נעים שמישהו מבין..... שנית, המטפלת (תרפיסטית באומנות) קיבלה מידע לגבי ההתבודדות רק השבוע ממני, והיא תקבע עימי פגישה בעניין. שלישית, הוא לא מעוניין ללכת לשום חוג, הוא מתבייש או חושש, לא ברור לי בדיוק, אולי זה חוסר ביטחון. ניסיתי מס' פעמים ומה שקרה הוא שאני השתתפתי והוא ישב בצד.... התחביב היחידי לו הוא המחשב, והוא יושב שעות רבות כל יום לבדו עם המחשב. זה מה שעושה לו טוב. לגבי המפגש, אני מאשדוד ולא נוהגת כמעט... אם בעלי יצטרך להסיע אותי נצטרך להגיע עם תינוק בן שנה, הוא יונק עדיין. אם אגיע איתו - יהיה לא נוח, ואם אעזוב למס' שעות - יהיה לו קשה מאוד (כן, יש לנו בעייה גדולה עם הנושא הזה...). ושוב המון תודה

למעלה