`O/D Off` be suzuki baleno

marskoy

New member
`O/D Off` be suzuki baleno

Kaniti baleno shnat 97.mishu yahol lehasbir matay tzarih lehishtamesh ba kaftor? Toda raba

ניצם

New member
הכפתור הזה

משמש להורדת הילוך אחד פחות מההילוך בו אתה נמצא ללא הזזת הידית.

zeashbe

New member
O/D - Over Drive

ביטול הילוך גבוה. עד כמה שזכור לי, בבאלנו יש 4 הילוכים ולכן כפתור זה מבטל את ה 4. מתי להשתמש - בעליות שהגיר משחק בין 3 ל 4 ולא רוצים את המשחק המעצבן ואת ירידת הטורים לאזור בו המנוע פחות יעיל. בירידות - אף פעם, זה באלנו - לא משאית, אל תיכנס במהירות גבוהה לירידה ארוכה, ולהאטה השתמש בבלמים. אני אחזור על זה - זה באלנו...

dudik5

New member
חס ושלום!!! להאטה בירידה ארוכה

אל ואני מדגיש אל תשתמש הרבה בבלמים !!! השתמש בהילוכים (ללא פחד גם בגיר אוטומט ) והורד הילוך,לכזה שמסוגל לבלום את המנוע!. אני,לדוגמא בירידה שאחרי הקסטל (מת"א לירושלים) מוריד להילך 2 בגיר אוטומט ואין לי שום צורך להשתמש בבלמים. שימוש ארוך בבלמים יכול להביא להפסקת פעולתם.

ceyal

New member
לא להגזים...

אנחנו לא בשנות ה 60 של המאה שעברה. הבלמים לא יפסיקו לפעול בגלל ירידה של הקסטל. לעומת זאת - הטלת עומס מוגבר על תיבת ההילוכים מעשה קבע-תפגע גם תפגע בתיבה לאורך זמן. להחליף רפידות בלם-עניין של 200 ש"ח החלפת גיר...

sopranosax

New member
האם לחקות אופנוענים?

שאלה שמעניינת אותי: ידוע כי אופנוענים נוהגים לבלום עם הברקס ועם הקלאץ' במקביל בטענה שרפידות, זולות מרינגים. אותו הכלל אפשר גם ליישם למכוניות, או שהעומס על הבלמים יהיה רב מדי?

TomaC

New member
העומס על הבלמים לא יהיה רב מידי

לפחות לא בבלימה סטנדרטית (אני, אישית מסתייע במנוע לבלימה) ואופנועים לא לוחצים על הקלאץ' בשביל לשמור על הרינגים אלא בשביל לאפשר בלימה יותר חלקה (כח הבלימה של המנוע לא לינארי עם המהירות ולכן מפריע לבלימה, נעילת גלגל אחורי עלולה לגרום לכיבוי המנוע ועוד כמה סיבות). בתור אופנוען שברוב הק"מ שגמע המנוע שלו היה מעל 9K סל"ד, לא חושב שהבלימה היתה מה שמעייף את הרינגים.

marskoy

New member
אז בעיר אני נוסע עם הנורית דלוקה?

ז"א על O/D OFF? ורק כשאני רוצה להעביר כביכול לרביעי אני מבטל אותו? הבנתי נכון?

dudik5

New member
סע כל הזמן על ON ורק בעת מאמץ

בעליות כאר הרכב מחליף ללא הרף בין 3-4 ,עבור לOFF

ronencal1

New member
שלום אני רונן ואני נהג חדש!

בדיוק קיבלתי את הרישיון שלי אני כרגע נוהג על הרכבים של ההורים יונדאי אלנטרה 2005 ומזדה לנטיס 323 2000 ומקווה לרכוש משהוא בשנה הקרובה אבל בלי קשר יש לי שאלה כשאני ""שם"" קיק (יאנו kickdawn או איך שלא השם של זה) הטורים יכולים להגיע בקלות לחלקים האדומים של ה 7000-8000 סיבובי מנוע לשניה האם זה מזיר מה זה יכול לגרום אשמח לתשובה ועוד משהוא במוט ההילוכים האוטומטית ישנו לחצן נוסף שברגע שאני לוחץ עליו נדלקת לי מנורת HOLD מה זה אומר ומה זה תורם או להפך אשמך לתשובה מהירה ונכונה תודה רונן

sopranosax

New member
בדיוק קבלת את הרשיון -

ואתה שש לאבד אותו? למה לך קיקדאון וטכומטר באזור השמונה בשלב זה, או בכלל? כן, זה מזיק. הבלאי על המנוע והגיר רב. התחום האידיאלי למנוע למען אריכות ימים הוא 1000-3000 סל"ד. אל תתעלל ביונדאי. האוטו רעוע גם ככה. לחצן ה-Hold מבטל הילוך אחד. כלומר, במצב D בן ארבעת ההילוכים יבוטל הרביעי. אני לא מכיר את המצבים של הגיר באוטו שלך, אבל מצב S, נניח, המגביל את המנוע לשני ההילוכים הראשונים, בשילוב ההולד, יגביל את המנוע להילוך הראשון. ביטול ההילוך הרביעי טוב למצב בו הרכב יעביר בתכיפות בין ההילוכים השלישי והרביעי, כמו למשל בירידה או עליה, וביטול הרביעי יקל על הנסיעה, כלומר על הבלמים והגיר.

ronencal1

New member
חחח רעוע חח כנס אחי

דבר ראשון למה רעוע??? האוטו חדש עשה בשנה וקצת משהוא כמו 50 אלף האוטו כמו חדש הוא של העבודה של אבא אז לא הכי קריטי לי למרות שעדיין זה לא צעצוע

sopranosax

New member
יונדאי עם 50,000 ק"מ בשנה?

ואתה עוד שואל אותי למה רעוע? לא משנה. אתה תגלה. באזור השמונה, כלומר 8,000 סל"ד.

למעלה