NVLD

sharon84

New member
NVLD

ממש לאחרונה אובחנתי כ-NVLD. בנוסף,אני מאובחנת גם כ-ADD ללא היפראקטיביות. איך הייתם ממליצים לי לטפל ב-NVLD : אינטגרציה סנסורית,רכיבה על סוסים,שחייה טיפולית,תוכניות הקשבה-כמו "טומטיס" למשל? עם מה יש לכם ניסיון ובאמת עובד? תודה

vered73

New member
שרון, במה מתבטאת הלקות שלך בעיקר?

כדי שנוכל לכוון יותר. האם יש לך את כל "המרכיבים" או רק זכרון פנים? במה מתבטאת הלקות אם היא בתחום החברתי? או המוטורי? אנסה להתיחס לנושא החברתי: אולי קריאת ספרים תעזור לך ללמוד "בעל פה" מצבים ותחושות כפי שהם מתוארים בספר. וכך יהיה לך קל יותר להבין סיטואציות דומות (כמדומני לNVLD יש זכרון פנומנלי. אז זה יתרון עצום) מוטורי - הייתי מתיעצת בגילך (אם את ילידת 84) עם מרפאה בעיסוק (כן, יש גם למבוגרים ולא רק לילדים) ולבדוק מה התחום שתוכלי להתמיד בו וגם לקדם את נושא שיווי המשקל. הנסיון של רובנו הוא עם הילדים שלנו. וחוסר וויסות בהרבה תחומים. לפעמים זה מתאזן על ידי פעילות כזו או אחרת, אבל זה אינדיבידואלי לילדים. אני יודעת ששחיה מאד עוזרת להתנהלות במרחב, וגם לחיזוק רצועת הכתפיים. כל הדברים עובדים, השאלה מה הדגש ששמים בטיפול. ולכך יש הנחיה מקצועית. בהצלחה!

sharon84

New member
הלקות שלי

מתבטאת בעיקר בתחום החברתי ,קשיים חברתיים,ובמוטוריקה גסה בעיקר

vered73

New member
הורים, אנא נסו לעזור. מדובר בלקות

שהיא כמו בת דודה של הלקות של הילדים שלנו. הורים שניסו טיפולים שונים אנא סייעו לשרון - מה הטיפולים שעזרו הכי הרבה לילדים שלכם בתחומים שציינה? אגב, שרון, בשל גילך (בוגרת*), אולי כדאי לשקול מאמן אישי שיש לו נסיון בתחום החברתי. אני מכירה מישהו אישית שיש לו מאמן אישי שעובד איתו על מיומנויות של יצירת קשר. זה תהליך ארוך ודורש מחויבות משני הצדדים כמובן, אבל אותו אדם מאד התקדם, ולא מדובר במישהו בן 20 אלא אדם מבוגר עם יכולות חברתיות מוגבלות (על פי הגדרתו הוא).

rutimay

New member
אני לא בטוחה שזה הפורום האופטימלי

אולי פורומים של לקויי למידה יהיו יותר מתאימים? למי שבכל זאת רוצה לדעת במה מדובר (לקויי למידה לא מילוליים) ואולי לעזור - זה מה שמצאתי בגוגל על הנושא: http://www.dyslexia.co.il/articles/article103.html http://web.mscc.huji.ac.il/techedu/techedu/nonverbal.html ועוד המון מראי מקום.

n o g a h

New member
לשרון

גם לי יש N.V.L.D., אך מכיוון שלא אובחן בגיל צעיר, אלא רק לפני כשנתיים הייתי מודעת לשם של הקשיים שאיתם התמודדתי כל חיי, ואני כבר מאוד בוגרת (חגגתי אתמול 51 ), לא קיבלתי אף פעם טיפולים שהיתה בהם מכוונות ספציפית לסוג לקות זה, כן התנסיתי בסוגים רבים ומגוונים של טיפולים, חלקם, עקב אי ידיעה שהקשיים הם במקורם נוירולוגיים, לא התאימו ולא הועילו, וחלקם, אף אם בעקיפין בהחלט הועילו. נראה לי שהצעתה של ורד למאמן אישי היא מאוד טובה ומאמן טוב יכול מאוד לעזור בתחום החברתי. חלק מהדברים שנעזרתי בהם בשלבים שונים של חיי: טיפולים פסיכולוגיים (לטיפול התנהגותי היתה השפעה תכליתית טובה למדי), יוגה, שיטת שניידר, שיטת ורדי, רייקי, שיטת סילבה, סדנאות למיניהן כמו: דייל קארנגי, ועוד. אשמח להרחיב במסר אם תהיי מעוניינת בכך.

נונינה1

New member
מנסה לעזור

עד כמה שאני מכירה את הלקות NON VERBAL LEARNING DISABILITY . הכוונה היא לכך שמילולית מבינים יופי אבל בכל מה שקשור לשפת גוף, למסרים שמועברים ע"י הבעות, ג'סטות שהחברה קולטת אותם מהעביר והלוקים בבעיות תקשורת לא. לדעתי הפתרון הוא מדריכה לכישורים חברתיים, שתלמד אותך את הסימנים האלו שלא מובנים או בכלל לא מוכרים לך ותדריך אותך בנושא. אפשר לנסות את מלי קסלר היא עמוסה אבל מקצועית בתחום טל : 0523 918957 בהצלחה לך

למעלה