Nutritional Yeast - מה זה בעברית?

Dulcinea

New member
Nutritional Yeast - מה זה בעברית?

חשברתי ששמרי בירה, אבל מצאתי שאלה Brewer's Yeast שזה משהו דומה אבל אחר. אם מישהו יודע איך אומרים Nutritional Yeast בעברית ואיפה אפשר להשיג, אודה לו מקרב לב.

Dulcinea

New member
תודה. כנראה שבחנויות בארץ הם נקראים

"שמרי בירה" למרות חוסר הדיוק.

דורון ק

New member
לא ידוע לי על כך

שמרי בירה הם שמרי בירה. אם את קראת על Nutritional Yeast, ומחפשת את המוצר הזה- אז שמרי בירה זה לא. לעיתים מתבלבלים ביניהם. אלו שמרים אשר דומים במספר מובנים אך שונים. בכל מקרה- שתי הבחירות טובות.

Dulcinea

New member
כלומר, יצא לך לראות בארץ מוצר שנקרא

"שמרים תזונתיים"? אני בררתי במספר חנויות ואף כתבתי לסולגר וכולם אמרו שאין דבר כזה אלא רק "שמרי בירה". האם תוכל להפנות אותי למקום שבו/דרכו ניתן להשיג "שמרים תזונתיים"? תודה! דולי

דורון ק

New member
זה דבר מוזר... ביררתי עם מישהו

שמייבא מוצרי מזון וכו'. הוא אמר לי שאכן רוב המוכרים משווקים את ה-Nutritional Yeast תחת השם "שמרי בירה", אבל חלקם לא. ושיש די הרבה בלבול בנוגע לכך- כאשר במקרים רבים גם השמרים התזונתיים וגם שמרי הבירה משווקים תחת אותו שם... כאשר בשוק התוספים(בכדורים) מוכרים את שמרי הבירה ה"אמיתיים". זה דבר מאוד מוזר כי הרי ל-Nutritional Yeast אין כל קשר לתעשיית הבירה...אז הבלבול חוגג כאן. ד"א- ניתן להבחין בשוני בטעם ביניהם כאשר לשמרי הבירה טעם מר יותר. אבל שני סוגי השמרים מזינים. טוב, למדתי משהו חדש.
והנה לינק על שמרי הבירה האמיתיים או אולי על השמרים התזונתיים או שמרי תסיסה, כבר התבלבלתי לגמרי מהעניין.

Dulcinea

New member
תודה דורון. אכן הבנתי גם אני שיש

בנושא בלבול. להלן קישור לתשובה המפורטת והמקיפה של אנונימוס מפורום צמחונות וטבעונות בנענע. http://forums.nana.co.il/showmsg.asp?id=2127733

למעלה