ntfs image

liorkalev

New member
ntfs image

שלום לכולם אני עובד על תחנה שמותקן בה דיסק 120g sata שמפורמט ב ntfs . יצרתי image של הדיסק בעזרת ghost 7.5 כאשר רציתי להוריד אותו על תחנה אחרת (יותר נכון מספר תחנות) מתקבל הודעת שגיאה על התחנה internal error 25003 וההורדה נתקעת.. האם מישהו נתקל בבעיה הזו!!??

פוֹלי

New member
לא בטוחה, אבל...

אני הבנתי שגרסה 7.5 לא עובדת טוב עם SATA. נסה עם גירסה 8...

ezaton

New member
לא צריכה להיות בעיה

והסיבה היא, שתחת דוס, ההסתכלות של ghost על הדיסק היא באמצעות Int13H, שמציין גישה ישירה אל ההתקן, בלי צורך בתירגום, ובלי יתרונות ההאצה של הדרייברים לבקר, למיניהם.

פוֹלי

New member
ועדיין...

מניסיון ומבדיקה יש מקרים בהם במצב הדוס הדיסק sata לא מזוהה בכלל ב ghost

ezaton

New member
הרחבה להסבר העז

הגדרת int13H היא הגדרת ביוס, שמאפשרת גישה (דרך הביוס, ולא דרך מע' התקנים ודרייברים) לדיסק קשיח נתון. את לא יכולה לתת את 13H ליותר מהתקן יחיד (והתקן, מבחינתי, הוא דיסק קשיח, או raid array, או אפילו Scsi-over-fc disk). ההתקן הזה מוגדר כהתקן שדרכו ינסו לבצע boot. דוס, וגם מנגנוני טעינה של כל מע' הפעלה שהיא (ל- PC, כמובן) חייבים לדעת לדבר עם הדיסק בטרם נטענו ההתקנים שמאפשרים גישה לדיסק. הם עושים זאת באמצעות קריאת ה- BIOS הזאת.

liorkalev

New member
אז ככה

אכן יש בעיה ל ghost 7.5 עם דיסקים של sata בלי כשר חbios ושאר ירקות ,פשוט יש להוסיף סוויץ ל ghost.exe -fni ואז הבעיה נפתרת ,זו בעיקר בעיה של איטיות בהעברת המידע. בכל מקרה הבעיה שיש לי היא לא של ה sata אלה של ה ntfs משום שלפי מה שקראתי יש לגרסא 7.5 בעיה עם ntfs של win xp אך לא מצאתי שום פתרון חוץ מלשדרג לגרסא חדשה של ה ghost ... במה יועילו חכמים...??

ezaton

New member
תראה, זה נחמד

אבל איטיות לא היתה דבר שמדדתי. כמו כן, לגירסת ה- 7.5 שברשותי יש נסיון ארוך מאוד עם NTFS של חלונות XP. רוצה להרחיב?

antidot

New member
------>

לפני שאתה עושה image מתחנת הרפרנס שלך, תעשה לה defrag. השגיאה יכולה לצוץ אם אתה מעלה image שנלקח מדיסק עם פרגמנטציה גדולה בNTFS.

למעלה