Now listening vol 1.0

Applebite

New member
עוד יש תקווה!!!

אני מבטיחה שאם תחזיר את הפינות אני אגיב בכל אחת מהן.

maria77

New member
שיר יפהפה: The Paris Match

The Style Council - The Paris Match (Tracy Thorn Version) http://www.youtube.com/watch?v=uAdal53PKmk

noosh

New member
Eric Clapton & Mark Knopfler

Wonderful Tonight זו גרסא של הופעה חיה לשיר הנפלא הזה, שמי שלא יודע, נכתב על פטי בויד, צלע במשולש האהבה אריק קלפטון - ג'ורג' האריסון - פטי בויד, מהמפורסמים שבעולם הרוק, ועם אחד מפסי הקול המעולים. מי שלא מכיר את הסיפור, הנה ההיילייטס: קלפטון והאריסון (הלא הוא הביטל האהוב עלינו) היו חברים טובים מאוד, תמכו זה בזה ברגעים הקשים (תקשיבו, קשה להיות ביטל וקשה להיות אלוהים, צריך איזה אוזן קשבת פה ושם), וקלפטון אפילו עשה חלטורות באלבום הלבן של הביטלס. רק מה הבעיה? שניהם התאהבו באותה אישה. פטי בויד הייתה טופמודל באותה התקופה, בחורה יפהפיה ובמקרה גם זוגתו של האריסון, שהקדיש לה שירים יפהפיים (היפה ביניהם הוא Something, שהוא גם מהשירים היפים ביותר של הביטלס, לדעתי). בתקופת השיא של הביטלס, היחסים שלהם התחילו קצת להדרדר עקב לחץ נוראי, ובויד החביבה, בניסיון להציל את מערכת היחסים, התחילה לפלרטט מעט עם קלפטון, בתקווה לעורר את קנאתו של ג'ורג'. ג'ורג' היה יותר מדי שקוע בבעיות שלו, וקלפטון מצא את הפתרון להן בבויד, והתאהב בה. ערב אחד הוא הגיע אליה הביתה, קילו הירואין ביד, ואמר - "תקשיבי, מותק. זה הסוף לכל המשחקים האלה, או שאת באה איתי, או שאני מסניף את זה". היא כמובן ניסתה לשכנע אותו שלא, הוא מצידו חזר חזרה למכונית, הקים הרכב בשם דרק אנד דה דומינוס, וכתב עוד אחד משירי האהבה המקסימים: Layla. (וגם אלבום, כמובן. אחד הטובים). בסופו של דבר בויד והאריסון נפרדו והיא התחתנה עם קלפטון, שכתב לה את השיר הנוכחי, שהאמת שאני אוהבת יותר בגרסא החיה מאשר גרסת האלבום. (אם מישהו רוצה את הסיפור קצת יותר מורחב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=552&a=29215&c=3628&sc=0&ssc=0 )

boy for pele

New member
האמת אני מכיר פרשנות אחרת.

אני מכיר את הפרשנות "מותק, תודה על הסקס, היה אחלה, יאללה ביי". שיר און נייט סטנד כזה. מה שרואים מהשורות: It's time to go home now and I've got an aching head, So I give her the car keys and she helps me to bed. And then I tell her, as I turn out the light, I say, "My darling, you were wonderful tonight. Oh my darling, you were wonderful tonight." ועכשיו הסתכלתי בוויקיפדיה, ולהם יש פרשנויות אחרות.

noosh

New member
דווקא את זה לא הרגשתי בכלל בשיר

לא בשירה שלו, ולא במילים
It's late in the evening, She's wondering what clothes to wear She puts on her makeup, and brushes her long blonde hair And then she asks me, 'do I look alright?' And I say. 'yes, you look wonderful tonight'.​
זה ממש יחסים של שניים שחיים יחד, או לפחות קרובים-מספיק.

boy for pele

New member
זהו, זאת הייתה אחת הפרשנויות בוויקיפדיה.

או לפחות אחת מהן. אחת הפרשנויות שלהם הייתה לא רומנטית בעליל.. הם כתבו שזה לא שהוא אומר "את נראית נהדר הלילה, אני אוהב אותך", אלא היא שואלת אותו אם היא נראית בסדר, והוא עונה "כן, כן, הכל בסדר, בואי נזוז כבר, את נראית נהדר הלילה".

noosh

New member
אז הם לא ממש מכירים את הביוגרפיה

של קלפטון, ועל מי ולמה הוא כתב את השיר.

boy for pele

New member
הם כותבים שזה על פאטי בויד

http://en.wikipedia.org/wiki/Wonderful_Tonight בכל מקרה, לא אתפלא אם יש אי דיוקים בוויקיפדיה. זאת לא תהיה פעם ראשונה.

Applebite

New member
melvins - civilized worm

ההופעה שלהם הייתה מחשמלת ומטורפת
הבעיה עם השרשור הזה הוא שבתפוז השרשורים מפסיקים לקפוץ אחרי כמה ימים אז צריך כל פעם לפתוח שרשור חדש.

boy for pele

New member
ההופעה של מלווינז הייתה משהו לא מן העולם הזה!

שתי מערכות תופים באוניסון - מדהים!

Applebite

New member
בהחלט!! לא האמנתי כששניהם התחילו לתופף!

ובכלל, העובדה שהם עשו את ההופעה כיצירה אחת ארוכה ולא הפסיקו לנגן לשנייה ולא דיברו באמצע... והשטויות שהם עשו בהופעות החימום... היה מדהים.

boy for pele

New member
אבקש הנחיה ממנהלי הפורום

לכמה תגובות לגיטימי למשוך את השרשור הזה? חשוב להשאיר מקום גם לדברים שאנשים שומעים, וגם לקצת דיון על השירים. 100 נראה לי סביר, לא? אחר כך אפתח חדש, Now listening vol 1.1. וכך תצמח לה מסורת.

noosh

New member
אין הגבלה על מספר התגובות

אפשר לפי ההתקדמות של הפורום ושיקול דעת.

boy for pele

New member
The Who - Tommy

בהשראת Noosh, שטוענת שיש רק שני שירים יפים באלבום. Noosh, מה השיר השני היפה בו? אני מעדיף את זה בתור הפסקול של הסרט, כי אני לא מת על הסגנון הווקאלי של רוג'ר דאלטרי, אבל אני מתפשר על האלבום המקורי כרגע.

noosh

New member
יש שלושה, האמת

1921, Pinball Wizard, ו-Sparks, שאני שומרת לו אמונים גם בגלל אולמוסט פיימוס.

Sullen girl - fiona apple

מאלבום הבכורה שלה משנת 1996. טורי איתי ב-mp כל היום במשרד, ורוב הזמן בבית. מישהו יודע איפה אני מוצאת את הפליי ליסט להופעה שלה?

noosh

New member
של טורי?

http://www.undented.com/tour ותלחצי על הפלאשבקס... הסטליסט משתנה מהופעה להופעה, והרבה מהם פורסמו כאן בפורום, אז את יכולה לרפרף על הדפים האחרונים והארכיון.

למעלה