Now listening vol 1.0

boy for pele

New member
לא, זה ממש לא חוסר טאקט.

יש הבדל מהותי בין "היא לא טובה" ל"אני לא אוהב אותה". בעוד שהשני מדבר עליי, הראשון מדבר על היוצר. מה לעשות, אני שייך לאלה שמאמינים באובייקטיביזם של הערכה אסטטית, וחושב שעל טעם וריח יש להתווכח. אני חושב שי תשובה נכונה לגבי "האם האמן הזה טוב או לא", ולא מדובר בדעות שונות של אנשים שונים. חשוב גם להדגיש שלא היה מדובר בפרובוקציה לשמה, אלא הבעת דעה במסגרת דיון (מבלי להיכנס לסטאטוס המוסרי של פרובוקציה לעומק, אני מניח שתסכימי שלצעוק ברחוב מרכזי בבני ברק "כל הדתיים על הזין שלי!!!" או לבקר דתיים במסגרת דיון מסודר שלא לצורך פגיעה בהם במישרין זה לא אותו דבר). לא אמרתי שרונה קינן לא טובה כדי לעצבן מישהו. חשוב גם לציין שאין לי שום בעיה עם ביקורת על זמרים שאני אוהב (בתנאי שהיא מנומקת בצורה ראויה. סתם "Tori sucks" למשל לא נחשב, כי זה בפירוש בא על מנת לפגוע ולא ליצור דיון) מה שאת מציעה זה לכפות את השקפת העולם שלך עליי, ולהכריח אותי לחשוב (או לדבר כך כאילו אני חושב) שטעם הוא דבר סובייקטיבי. לא מדובר בצנזור עצמי מינימלי שדרוש כדי לקיים מסגרת חברתית, אלא בכפיה מחשבתית. יש לזה מונח. פשיזם. קראת את 1984? אם כן, תיזכרי בסכנות של הגבלת השפה האנושית. אז, שתי מסקנות: 1. מה שאמרתי איננו חוסר טאקט. זה נאמר במסגרת של דיון, כאשר הפגיעה באחרים הייתה מינימלית, והייתה תוצר לוואי של הכוונה המקורית שלי. הפגיעה בי לו הייתי נמנע מלהגיד את דעתי הייתה חמורה יותר. 2. אפילו אם זה היה חסר טאקט (וזה לא), כפיית מחשבה וצנזורה שאת מציעה שאנהג לפיה חמורה שבעתיים.

boy for pele

New member
אה, וקראתי את התגובה המקורית שלי

אפילו לא אמרתי שהיא לא טובה. אמרתי שהייתי נהנה יותר לו לא הייתי הולך להופעה שלה.

FooK MI

New member
יו, גל, אני יודע מה היינו צריכים לחלק במפגש!

אתי חפירה!

FooK MI

New member
כמובן,

בתנאי שיקבלו ממני את החוכמה, היופי והכשרון, וממך את המזונות

והציצים, וה170, והתיק פקאצות.

[אחרת הם לא באמת יהיו הילדים שלי... וואו אני מדברת שטויות כרגע. אני אאשים אותך בזה, או משהו, אח"כ
]

noosh

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif נראה לך שאני מוחקת את זה?

זה צריך להשאר פה עד שהחיפוש החדש יעבוד, לפחות.

Applebite

New member
../images/Emo6.gif

אתה קורא לבקשה לניסוח עדין יותר כדי לא לפגוע באחרים כפיית דעות, צנזורה ופשיזם?? לעזאזל, הגזמת ואין לי מושג מאיפה הבאת את זה. אני יודעת שלא קל לקבל ביקורת, אבל לא כל ביקורת צריך להדוף במגננה שהיא גם התקפה. כל מה שאמרתי זה שאני ממליצה להתחשב ברגשות של אחרים, זה הכול. אם זה פשיזם, אז תמשיך בדרכך הרומסנית וה"לא פשיסטית", ונראה לאן תגיע איתה בסוף. לא הכנסתי לך מילים לפה, ההצעה שלי הייתה בגדר הצעה בלבד, ואתה יכול להתנסח איך שאתה רוצה, ובאמת. אני בטוחה שגם את הדעות ה"אובייקטיביות" שלך אפשר לנסח בצורה פחות פוגענית מאיך שהתבטאת על רונה קינן (או על כל מיני דברים אחרים בפורום הזה).

boy for pele

New member
אבל לא הצעת להתחשב בדעותיהם של אחרים.

הצעת לוותר על השקפת העולם שלי ולאמץ את השקפת העולם שלך. ולא טענתי שהדעות שלי "אובייקטיביות", אמרתי שיש תשובה אובייקטיבית לשאלה "האם אמן X עושה מוזיקה טובה או לא". ולגבי ההצעה המשוכתבת שלך להתנסח בצורה עדינה יותר... אין לי בעיה להיכנס לדיון לגבי הטענה הנורמטיבית הזאת )(שיש לגביה המון בעיות), אבל רק בתנאי שיש לך כח לזה. ובתנאי שאת מעוניינת בדיון אמיתי, הבהרת עמדות והגעה אפשרית למסקנות מסוימות, ולא בהתקפה אישית (כי התרשמתי שאת מחפשת דווקא את זה). ולא אמרתי שום דבר "לא עדין" על רונה קינן. אמרתי שהיה עדיף לו לא הייתי הולך להופעה שלה. אם זה לא עדין, אז אני לא יודע מה כן.

לוותר???

לנסות קצת לראות את האדם שמולך לא נקרא לוותר. [וואו איזו טוטאליות שלא לצורך..] נסה "הכל או לא כלום" VS. "כל מה שבאמצע..."

למעלה