Novorapid

MoGanC

New member
Novorapid

החלפתי את האינסולין המהיר שלי מ actrapid ל novorapid.כמו שאני מבין הנובו אמור להשפיע מיד אחרי ההזרקה,אבל השאלה שלי עד כמה? לדוגמא אם יש לי 300 ואני שם נובו,כמה זמן אחרי ההזרקה אני ארד לערך נורמלי? והאם זה נכון שהנובו מסיים את ההשפעה שלו מהר יותר מהאקטרפיד? אחרי כמה זמן הוא מתפוגג לגמריי? תודה מראש על התשובות.

לפי מה שקראתי....

הוא מתחיל להשפיע אחרי 10 דקות והשיא שלו אחרי חצי שעה.. והוא מתפוגג אחרי 3-5 שעות. אוהד

King of pain

New member
נובורפיד ...

כפי שכתב קודמי , וגם מופיע בקישור שצירף ( הצהרת היצרן ) - תחילת השפעה - 20-10 דקות לאחר הזרקה . שיא הפעילות - 3-1 שעות לאחר ההזרקה . משך הפעילות - 5-3 שעות . פרישת הזמנים הרחבה , כמו בכל אינסולין אחר , נובעת ממשתנים נוספים שמשפיעים על פעילות האינסולין ( מינון , מקום ההזרקה , זרימת הדם , טמפרטורה , פעילות גופנית וכו' ) בדוגמא שהבאת , אגב , ירידה מערך מסויים לערך "נורמלי" , תלויה כמובן בעוד גורמים נוספים , ולכן קשה למענֶה . תתחדש על האינסולין , בהצלחה , ורוב בריאות וששון ...
...

אם אתה זקוק לתגובה מהירה של האינסול

אם אתה זקוק לתגובה מהירה של האינסולין (בגלל סוכר חד פעמי גבוה) בצע פעילות גופנית אחרי ההזרקה, כמו למשל עליה מהירה במדרגות, 5-6 קומות,או רד ל- 20-30 כפיפות מרפקים + בטן, או ריצה מהירה של 400-500 מטר . האינסולין יעבוד מיידית וחזק!! קח בחשבון שהשפעתו תתפוגג קודם... רק בריאות.

אין לבצע פעילות גופנית כאשר ערכי

הסוכר גבוהים זה עלול לגרום לפרוק שריר ויצירת קטונים. אין לעשות פעילות גופנית כאשר הערכים עולים על 250.

זה נכון,שמעתי כבר רופאים מומחים...

שמזלזלים באיסור זה. בכל מקרה הכוונה אינה לפעילות גופנית ,אלא לפעילות קצרה של מספר דקות, שתמריץ את הדם, שימריץ את פעולת האינסולין... רק בריאות.

נובורפיד

תגובת הנובורפיד מהירה בהרבה מתגובת האקטרפיד. תוך שעה מזמן ההזרקה ניתן להבחין (ע"י) מדידה בהשפעתו. להערכתי ההשפעה המקסימלית הינה כעבור שעתיים, כאשר כעבור 3 שעות הוא ממוצא ברובו. לרדת מ 300 זה לא תמיד הולך קל ומהיר (בגלל שלפעמים הגוף נמצא במצב של היפר) ואז האיזון נעשה בשני מחזורי הזרקות. המחזור הראשון נעשה תוך כדי מדידה מבוקרת כל שעה. ובתום 3 השעות באם לא מגיעים לאיזון, מבצעים הזרקה נוספת תוך תקוה שהאיזון המיוחל מגיע. עם אקטרפיד זמן המחזור לסיבוב אחד הוא 6 שעות. קשה לי לחשוב איך ניתן לאזן 300 עם אקטרפיד. יש לקוות שבקרוב יפותחו אינסולינים מהירים יותר אשר יקצרו את זמן המחזור וישמשו ככלי טוב לאיזון.

למעלה