Not for you

Jagged chaos

New member
Not for you

בגלל שOne pearl נעלם, ג'גד מחליט להשתלט לו על הפינה. הפעם - אחד השירים הראשונים שאוהבים ב-Vitalogy. לדעתי הקטע אחרי ה-not for you הראשון שמתחיל הקטע עם הגיטרה והקולות רקע אחד השיאים של פרל ג'ם, השיר כולו לא שומר על הרמה האחידה הזאת, בלי הקטע הזה, לא נראה לי הייתי שומע אותו בכלל. מזכיר לי קצת איזה קטע מ-Street spirit של רדיוהד. נשמה חסרת מנוח, תהני מהנעורים שלך כמו שמוחמד הגיע אל האמת אי אפשר לברוח מהחוקים הציבוריים (בעברית אפשר להגיד את זה "אין נביא בעירו" או שסתם יש מאבק קשה למי שיוצא נגד קונצנזוסים חברתיים כמו שמוחמד עשה) אם אתה שונא משהו, אל תעשה אותו גם אתה (ושוב, בעברית - "מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך...") השולחן הקטן (סכום רק לשני אנשים) התמלא באנשים, אני לא יכול לארגן מרווח או, מאיפה הם באו? הם הסתערו על החדר שלי ואתה מעז להגיד שהוא שלך? הוא לא שלך! הוא לא שלך! הוא לא שלך! כמה רצועות אחרי השיר הוא מתפלל לפ-ר-י-ו-ס-י, מובן מאיפה ולמה.. צרח, ידידיי, אל תקרא לי חברים, הם לא צורחים... החברים שלי לא קוראים לי...החברים שלי לא... כל הקדושה הזאת מגיעה מהנעורים ההקדשות התמימות והאמיתיות חסרות כל כוח, ואין מה לעשות אני עדיין זוכר למה אתה לא? למה אתה לא? כי זה לא בשבילך! כי זה לא בשבילך! כי זה לא בשבילך! - שימו לב, שבבית הראשון הוא אומר שאנשים נדחפים לו לחיים, ופה הוא נלחם עם בדידות ואדישות מאחרים, למה הם לא זוכרים? כי זה לא מתאים להם, לא בא להם לסטייל; הרגשה שכולם כפויי טובה. זה לא בשבילך! לך זדיין! לא דאגתי לתרגם את השיר טיפ-טופ, ערכתי אותו קצת לעברית בשביל שהרעיון יובן יותר, איך אומרים "תיהיה חכם, לא צודק.."
Restless soul, enjoy your youth Like Muhammad hits the truth Can't escape from the common rule If you hate something, don't you do it too...too... Small my table, a-sets just two Got so crowded, I can't make room Oh, where did they come from? Stormed my room! And you dare say it belongs to you...to you... This is not for you (3x) Oh, not for you...ah, you... ...scream...my friends...don't call me... ...friends, no they don't scream... ...my friends don't call...my friends don't... All that's sacred comes from youth Dedication, naive and true With no power, nothing to do I still remember, why don't you...don't you... This is not for you (3x) Oh, never was for you...fuck you... This is not for you... Oh, this is not for you...yeah, you... This is not for you... Oh, not for you... Oh, you...

Wine

New member
תיקון קטן

Small my table, seats just two.... השולחן שלי קטן, יש מקום רק לשני אנשים לשבת סביבו

Jagged chaos

New member
../images/Emo2.gif

אוחח אני שונא לגלות מילים מחדש...
הייתי בטוח הוא אומר י'עני סט...סט כלים = סכין+מזלג

Wine

New member
בדקתי שוב ליתר בטחון

small my table, a sits just two התרגום המדויק הוא "השולחן שלי קטן, רק שני מושבים", או משהו כזה, אני חשבתי שזה seats מבחינת "אפשר לשבת רק שניים" - קשה לתרגם כי זה פעול סביל, משהו כמו "מושיב". טעיתי באיות אבל הפירוש שלי עדיין בעינו עומד

הוד11

New member
אני ינסה ליצור קשר עם עדן

אבל עד אז סבבה וכמובן הניתוח לאחד השירים המיוחדים של פרל ג'אם. Restless soul, enjoy your youth Like Muhammad hits the truth Can't escape from the common rule If you hate something, don't you do it too...too אני ינתח פה שתי שורות שתי שורות שתי שורות ראשונות- תשחרר את נשמתך, תהנה מנעוריך: יש כבר מהשורה הראשונה פה אנו רואים שיש דובר שפונה אל מישהו כבר אנו רואים שבדיאלוג הזה הדובר מציע לשני להתחרר ולהנות מנעוריו כי הם לא יחזרו שנית, בקיצור לחיות את החיים. כמו שמוחמד הגיע אל האמת- מה שנקרא ארמז מקראי בתנ"ך, הוא מזכיר את ההגעה לאמת של מוחמד כמשהו רוחני שבו מוחמד ניצל את חייו כדי להגיע לאמת שאליה השתוקק להגיע. אי אפשר לברוח מהכלל הפשוט- הדובר אומר לו שהוא יודע שזה קשה להתשחרר וליהיות שונה מה"כלל הפשוט" כלומר שונה מכל השאר שחיים על פפי הנוסחה, או על פי הכלל אם אתה שונא משהו, אל תעשה אותו גם אתה- אני מפרש את זה כך שהוא אומר לו אל תעבוד בעבודה שאתה לא אוהב וקורע את התחת רק בשביל משכורת, יש דברים שהם מעל לחומריות בעולמנו. כלומר כבר מהבית הראשון שיש פה ניגוד בין חומר לרוח שמייצגים שני האנשים בשיחה (שבה רק אחד מדבר) ושיש פה מעין מדריך לחיים טובים שעושה הדדבר (מילה נרדפת- VITALOGY) Small my table, seats just two Got so crowded, I can't make room Oh, where did they come from? Stormed my room! And you dare say it belongs to you...to you... השולחן קטן יש מקום רק לשני אנשים הפך למלא והמוני (crowd זה גם קהל מעריצים) אני לא יכול לרווח- עכשיו זה שעד עכשיו דיברו אליו מדבר, הביטוי יש מקום רק לשני אנשים מציין שהדובר והשני שניהם בעצם אותו אדם (אדי וודר אני מניח) ורע לו שבעולמו התקשורת נוברת והמעריצים רופים אחריו ולא נותנים לו לשוחח עם עצמו. הו מאיפה הם הגיעו? מזעזעים את חדרי (מזעזעים את עולמי אני מניח) ואתה אז אמרת שזה שייך לך. בעצם שורה ראשונה ממשיכה שתי שורות ראשונות של הבית שהם מזעזעים את עולמו (חדר יכול להתפרש גם כמרחב פנימי ומגן סגור בפני העולם החיצון שגם אליו הם חדרו) ואתה אמרת שזה שייך לך- הוא בעצם תוקף פה את עצמו על כך שכמה שנים לפני כן שהיה לא מפורסם הוא חלם על גדודי מעריצים שכאלה ועכשיו הוא מביןם שצריך להיזהר ממשאלות שכאלה. זה לא שלך- הולם הזה אני לא צריך אותו אומר הדובר, מי צריך הערצה מטורפת שכזו וחדירה כזו לפרטיות, זה פשוט לא שווה את זה. זה לא בשבילך

one pearl

New member
הנני כאן

לא נעלמתי. פשוט בזמן האחרון לא הייתי זמינה. כל הכבוד על היוזמה: שיר גדול, ניתוח יפה. כשיהיה לי יותר זמן אני גם אכתוב את הדעה המלאה על השיר.

שאלות

איזה שירים ניתחו כבר? והניתוחים נמצאים בטאגליינס? והיה כבר ניתוח לאינדפרנס?

הוד11

New member
כל הניתוחים

נמצאים בפינת המאמרים של הפורום והם מאוד מאוד מומלצים ויש כמה ניתוחים פה שהם הברקות

ved42

New member
כמה שיותר מהר

כול יום את יודעת כמה אני מחכה לזה??

Wine

New member
אני ממליצה

שהשיר הבא לניתוח יהיה LUKIN (לא קשה מדי, אבל מגניב)

למעלה