Norway, Sweden and Finland

Norway, Sweden and Finland

חבר'ה מי שנמצא כאן והוא משם, הייתי רוצה לשאול כמה שאלות, גם בשביל הידע הכללי וגם בשביל העבודה בהיסטוריה שאני עושה והנושא שבחרתי זה יהודים באירופה לאחר מלחמת העולם השנייה... אשמח מאוד מאוד אם תעזרו לי, בשביל ההיכרות בפורום, אני מיכאל, מחיפה... 1. איפה אתם נמצאים? 2. האם אתם נולדתם שם? או שנולדתם פה ונסעתם לשם? 3. כבר כמה זמן אתם שוהים שם? 4. באיזה סוג משטר אתם חיים במדינה? 5. האם נתקלתם בתופעות אנטישמיות? 6. מהם היתרונות והחסרונות במדינה? (מכל הבחינות) 7. איך אתם משווים את המדינה שאתם חיים בה לישראל? 8. האם עברה לכם פעם מחשבה "עשינו טעות שעברנו לפה" ? תודה רבה לכל המשתתפים...

אני עונה...

1. אני נמצא בנורווגיה. 2. נולדתי בארץ ונסעתי לפה. 3. אני פה איזה ארבעה חודשים. 5. לא. 6. החיסרון העיקרי פה הוא המג אוויר. ההיתרון העיקרי הוא הנימוס (כן, כן, נדוש). יש עוד יתרונות וחסרונות אבל הם אישיים לכל אחד ואני לא חושב שקשורים למדינה. 7. אני לא משווה. האנשים פה חיים באיזו בועה חברתי\כלכלית\מדינית. זה יוצר דרך חיים ומחשבה שו נה לגמרי מאשר בארץ. 8. עברה, וחלפה. 9. קשה מאוד... אני עדיין שובר את השניים. אבל אני לא כל כך משקיע... היום למשל הברזתי מהשיעור... מקווה שעזרתי.

Odish16

New member
תשובה

1. ברגן, נורבגיה. 2.נולדתי בישראל. 3.בקרוב שלוש שנים. 4.משטר דמוקרטי..........? 5.יאפ. האנטישמים תוקפים. 6.חסרונות...יש הרבה. קר, אפור, מגעיל, שפה מגעילה, אנשים קרים, אין פה קרמבו אמיתי, אין במבה, אין חומוס, אין הרגשה של פה זה הבית שלי. וכו וכו. יתרונות...הממפפפ לימודים כנראה. לא הכי קשה פה אבל זה די תלוי. איזה עוד יתרונות.....? בעע כע! יש פה הרבה זרים ולומדים הרבה מהתרבויות וזה... 7.אין מה להשוות. נורבגיה זה אסון. 8.זה לא שאני אמרתי יאללה בואו נעבור לנורבגיה. אבל אני לא חושבת שזו טעות. זו "חוויה" ולמדתי הרבה, והתבגרתי יותר מהר. ויש את היתרונות של המעבר. אבל די חלאס!!!!!אני רוצה ישראללל

shirta14

New member
חחיבת להגיב למה שכתבת..

הייתה בנורבגיה בקיץ האחרון...אהבתי את המדינה( אולי בגלל שזה קיץ ואין חושך וקר ואפור כמו שאמרת
) היתרון הכי גדול הוא שזה מקום מדהים!!!! לא הייתי מתנגדת לגור שם אממ כמה חודשים... איך את עם השפה? שולטת..מדברת שוטף? אבל הדבר הכי שווה בנורבגיה זה הבלונדיניות! כולם בלונידים..זה המדינה האידיאלית שלי..יש לי חולשה לבלונדינים, לילדים וגברים בלונדינים
אני יתחתן עם נורבגי, או עם ישראלי בלונדיני!

Odish16

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

עלא יזה קיץ את מדברת?!?!?!? חחחחחחחחחחחח אין פה קיץ! ואם יש אז הוא נמשך אולי ליום יומיים....טוב יאללה אולי עד שבוע שבועיים. אבל השנה הוא היה אולי 4 ימים. ונורביגה יכולה להיות אחלה מקום לבקר, זה אחרת לגור פה. ואיכס. נמאס לי לראות לבן כל היום (מדברת על הבלונדים שורצים פה) זה כבר באמת איכס. והממפפפ כע, מדברת ככה...המממ בסדר. בהצלחה עם החתונה

shirta14

New member
הייתי בדרום..

הייתי ממש קרובה למקום שאת גרה בו, והיה חמים ונחמד ברור שלא דומה בגרוש לחום של הארץ אבל היה גם גשם וקר וגם חמים והיה ממש מזג אויר נחמד שמש זורחת וכו'... ונכון בלונדינים שהם כל כך בהירים שהם לבנים זה מגעיל....אבל יש את הבלונד היפה
וזה פשוט יפה
מה אני יגיד לך...בלונד שולט

תופתעי לגלות ש...

במקומות בהם הרוב בהיר שיער ועור אוהבים שחומים ושיער כהה... ובמקומות בהם הרוב שחום ושיער כהה (כמו בישראל) אוהבים בהירי שיער ועור...

למעלה