norton internet security

  • פותח הנושא ybg
  • פורסם בתאריך

ybg

New member
norton internet security

שלום,

המחשב הנייד שרכשתי לפני כחודשיים מגיע עם norton internet security גרסא 19.9.1.14.

המחשב הוא נייד 15.6 HP Pavilion dv6-6c01ej i3

תקופת הנסיון של 60 ימים עומדת לפוג ואני מתלבט מה לעשות.
התוכנה בולטת ו-'מעורבת' בפעילות שלי, אך עושה רושם שהיא עושה את העבודה.
אינני יודע מה מידת 'המעורבות' של תוכנות אחרות כיום, כיוון שמזמן לא התעסקתי איתן. כמו כן, התוכנה כבר מותקנת ואין לי רצון וזמן להתעסק עם התקנות וניקיונות.
חידוש מנוי Norton Internet Security לשנתיים ל-3 מחשבים הוא 285 ש"ח.
שידרוג ל-Norton 360 לשנתיים ל-3 מחשבים עולה 470 ש"ח.

אני תוהה אם לאור הנתונים הללו שווה לרכוש רישיון קבוע או לשדרג או להחליף תוכנה ? אגב, שנים הייתה לי Ad aware. האם היא עדיין נדרשת להתקנה עם הנורטון הזאת ?

תודה.
 

Piav

New member
ת'

Norton נחשבת לnon-tech-savvy, כלומר, פונה ראשית לקהל הרחב ולחסרי הידע במחשוב. הגדרות ברירת המחדל משתמשות באוטומציות רבות (מה שנקרא 'טייס אוטומטי') המאפשרות מעורבות מינימלית של המשתמש. אז לשאלתך, כן, NIS נחשבת לאחת מחבילות האבטחה היותר עצמאיות בשוק, עם כמה שפחות הטרדות למשתמש תחת הגדרות היצרן.

ניתן לראות שSymantec אכן מכוונת אל המשתמש הממוצע במוצרים המיועדים לשוק הפרטי לאור התצורה הברוטלית יחסית של Insight (מנגנון קטלוג קבצים ע"פ מוניטין) אשר מוחק באופן כמעט אוטומטי קבצים חדשים, לא מסומנים שחתך השימוש בהם באוכלוסיה נמוך. הקטגוריות האלו אולי נפוצות בקרב נוזקות, אך שלילה מוחלטת שלהם פוגעת בעיקר במפתחים ובחברות קטנות. ניתן לראות שכל המנגנון נשען בעיקר על ההנחה שמשתמש הקצה והמערכת, על התוכנות המותקנות בה, ממוצעים. כאמור, קו דק עובר בין התענוג של קבלת החלטות אוטומטית, לבין הסיכון בכך שאתה מפקיד את המידע שלך בידי החלטות אלגוריתמים, חכמים ככל שיהיו.

עוד קצת בנוגע לאוטומציות, על פי המספר אני רואה שאתה עדיין משתמש בגרסה 2012. החל מגרסה 2013 (20) שולבה מערכת Insight (כן, אותה אחת אלימה) בחומת האש, כך שההחלטות שמתקבלות חכמות יותר (השדרוג ניתן בחינם).

לסיכום, אם אתה מגדיר את עצמך כמשתמש ממוצע שלא משתמש בתוכנות חריגות (או חלילה, מפתח אותן בעצמך), אני חושב שמדובר בפתרון יותר מראוי.


בנוגע לתג המחיר, ישנם מבצעים במחירים מוזלים עבור מחשב בודד. הנה למשל, היתרון לעובדה שבאת דווקא לפה (סתם
): כאן תוכל להשיג רישיון, כאמור, למחשב בודד, ב38 שקלים (המרה מפאונד). בעת הרכישה, בדוק כי האפשרות Auto-renewal אינה מסומנת, על מנת להימנע מחיוב שנתי חוזר במחיר מלא. כמו כן, אם תרצה מסיבה כלשהי החזר כספי, דע שSymantec מאפשרים זאת כ-60 יום ממועד הרכישה וששירות הלקוחות שלהם מעולה (תוכל, אגב, לשאול אותם שאלות בצ'אט גם טרם הרכישה).

זה יהיה נוגד את הגישה הרווחת לחלוטין אם אני לא אציין שקיימים גם מוצרים חינמיים טובים לא פחות, אבל לפי ההודעה שלך אני רואה שאתה די נעול על הכיוון. שיהיה בהצלחה
 
למעלה