NorthernStar

לגבי הזכות למדינה

לא לכל דת מגיעה מדינה וגם לא לכל קבוצה אתנית מגיעה מדינה. מאד קשה להגדיר לוגית "מהו עם" ועוד יותר קשה להגדיר מתי עם מסוים "זכאי" לממש את זכותו להגדרת ישות מדינית אוטונומית. כמעט לכל הגדרה שמישהו יביא, אני יכול לתת דוגמא נגדית וכמעט לכל נסיון לשלילת זכות כזו אני יכול להביא דוגמא של עמים שאין עוררין על קיומם ושזכותם היתה נשללת לפי הגדרה זו. גם ההשתייכות לעם איננה שחור ולבן. יש מי שהוא חלק מהעם האמריקאי שרואה עצמו גם חלק מהעם הרוסי או האירי, ישנם יהודים שהם קנדים, ישנם ערבים שהם חלק מהעם הישראלי (הדרוזים) וישנם לא יהודים שהם חלק מעם ישראל (בני זוג של יהודים). ישנם יהודים בישראל שאינם מרגישים חלק מעם ישראל (החרדים) וישנם יהודים בחו"ל שמדגישים שהיהדות היא עבורם דת בלבד ("גרמנים בני דת משה") בשטח שבין הים לירדן יש כיום מצב נתון כאשר כמעט כל מי שנמצא בשטח הזה מגדיר עצמו כ"ישראלי" או "פלסטיני". חלק גדול מהפלסטינים בעלי ת.ז. כחולה ידגישו שהם "פלסטינים העלי אזרחות ישראלית" וחלק קטן יגידו שהם גם פלסטינים וגם ישראלים. בין שני העמים האלו ישנה איבה חזקה מאד. הדרך היחידה להגיע לאיזו שהיא רגיעה כאן היא להפריד בין העמים. - רוב שטחי הגדה והרצועה + שטחי ואדי ערה + שטחי המשולש (טייבה, טירה, בקה אל גרבייה, כפר קאסם) ינתנו לפלסטינים כדי שיקימו שם את מדינתם ובשאר השטח תשאר מדינה שבה רוב ישראלי של כ 90%. כל נסיון לאחד את שני העמים תחת מטרייה מדינית אחת היא מתכון בדוק להמשך שפיכות הדמים. למה הדבר דומה? למשפחה שבה הבעל והאשה מכים זה את זה עד זוב דם כל יום והרבנות כופה עליהם להמשיך ולגור תחת קורת גג אחת.

the new L

New member
בעיה קטנה

יש היום בעולם יותר מ4000 דתות ורק בערך 200 מדינות. צריך לדעתך שיקומו עוד לפחות 3800 מדינות חדשות?

ל101

New member
כפי שכתבתי בהמשך ההודעות שלי,

אני לא מצפה שכל אדם שיחליט להקים דת חדשה יוכל לדרוש לעצמו מדינה.... אבל אני כן חושבת שכל אדם המשתייך לדת כלשהי מעצם זה שהוא נולד בה או עבר אליה מרצון, ובין אם הוא מאמין בדת שלו או לא, לכל אדם כזה צריכה להיות פיסת אדמה אליה יוכל לברוח כאשר האחרים רוצים להורגו רק בגלל השתייכותו לדת זו. זה לא בהכרח אומר מדינה לכל דת, אבל כן שלכל דת תהיה מדינה, כלומר תתיכן מדינה לכמה דתות כל עוד ברור שכל מי שמשתייך לאחת מהדתות האלו תמיד יקבל הגנה במדינה זו! עבור היהודים למשל, זה לעולם לא יקרה באף מדינה חוץ מישראל, כי אני לא מכירה אף מדינה שאין בה אנטישמיים.

the new L

New member
לדעתי

דווקא יש מדינות שאין בהן אנטישמיים (מדינות איים קטנות למשל). לעומת זאת - במדינת ישראל יש לא מעט אנטישמיים.

NorthernStar

New member
נו, בטוח ש*את* תצליחי למצוא

איזה "אנטישמי" גם על סלע שהוא כולו מטר רבוע.

the new L

New member
לא הבנתי את הודעתך

(ובנוסף אני זכר). האם את טוענת שאין במדינת ישראל בכלל אנשים ששונאים יהודים? אפילו לא אחד? אפילו בתפוז יש כמה כאלה, לא קשה למצוא (למשל בפורום אתאיזם יש כמה).

NorthernStar

New member
נו, The L word

קשה להתעלם מהקונוטציה. "שמיות" מעיד על אתניות ולא על דת. היהדות היא דת, ועל כן שימוש במונח "אנטישמיות" הוא מוטעה ומטעה.

the new L

New member
זהו השימוש המקובל בעולם

למילה אנטישמיות. כך למשל לפי ויקיפדיה העברית והאנגלית. בשתיהן מצויין במפורש שהמילה אנטישמיות מתייחסת אך ורק לשנאת יהודים, ולא לשנאת בני שם באשר הם.

NorthernStar

New member
כי היהודים ניכסו אותה

וכיום הרבה מאוד מהאפולוגטים הציוניים אוהבים להשתמש בה כדי להשתיק ביקורת.

the new L

New member
לפי מה שכתוב בויקיפדיה

לא רק שהיום מקובל להקביל אנטישמיות לשנאת יהודים - מעולם לא השתמשו בביטוי אנטישמיות בכוונה אחרת חוץ משנאת יהודים.

הבנתי. היהודים אשמים, כרגיל.

איך מכנים מישהו שאצלו תמיד היהודים אשמים, אפילו כשמדובר במושג המתייחס לשונאיהם?

ביקורת כמו שלך ששוללת מהיהודים

זכויות שמגיעות לכל עם אחר (בטענה מגוחכת שהם בכלל לא "עם", גם לא אלו שכן מעוניינים להיות חלק מעם כזה) - אינה ביקורת לגיטימית ובונה אלא אנטישמיות צרופה. המטרה היא לפגוע ביהודים ולתרום לאינטרס הערבי וזהו.

למעלה