NorthernStar

"מתוקנת", מי תיקן ומי קבע? את?

צאי מזה, את האחרונה שתחליטי בשבילנו על חוקי הגירה.

אנחנו מדברים על עובדות היסטוריות

לא על "אם ו"אילו" - שגם הם אגב לגיטימיים לחלוטין בכל דיון. "מקדם ביטחון" ו"זהירות", קוראים לזה. כדאי ללמוד ולהפנים.

התשובה נועדה לקנדית האנטי-יהודית

שכינתה אותך "פרנואידית" - כי העזת להזכיר מקדמי ביטחון ואמצעי זהירות כנגד האוריינט הסובב אותנו. לאוריינט, על פי משנתה, מותר לנקוט בכל אמצעי זהירות שיחפוץ, כולל שחיטת יהודים מפעם לפעם.

"אין בסיס" אבל מדינה לגיטימית - יש

כנראה שעל היהודים עברו אסונות קצת יותר גדולים מזה שאת טורחת להזכיר בכל הודעה - וזה לימד אותם להסתדר יחד איכשהו. אוריינט ממרוקו לא עבר שום אסון שהכריח אותו להסתדר עם אוריינט מיוון.

ל101

New member
הכוונה שלי הייתה

שמבחינתאיך שרואים אותנו שונאינו אנחנו אחד או במילים אחרות עם! ניסיתי להראות עוד סיבה מלבד הסיבות שדנתם בהם בעבר, ללגטימציה ולצורך להגדרה עם יהודי. אגב, איזה אסונות גדולים יותר עברו על היהודים חוץ מהשואה?

גם התשובה הזו נועדה לכוכבת

שכמעט בכל דיון עורכת הקבלה בין השואה לבין תוצאות מלחמת העצמאות של ישראל (מבחינת האסון שהמיטה על ערביי ארץ ישראל כמובן). היא מתרפקת כל הזמן על ההיסטוריה שלפני הציונות, כאילו חובתם של היהודים לבטל את כל מה שהשיגו עד היום, רק מפני שכמה ערבים נפגעו לפני 300 שנה (וכמובן שדעתי לא היתה משתנה בעניין אילו היו אלה כמה יהודים שנפגעו. אין יסוד לשלול את זכות קיומה של מדינה שלמה, רק כי כמה אנשים נפגעו בזמן הקמתה).

ל101

New member
הבנתי..../images/Emo20.gif

השרשורים פה כל-כך ארוכים שכבר קשה להבין מי מגיב למי.....

הקתולים לא זקוקים למדינה אחת

מהסיבה הפשוטה שהם עשו פעם את הדבר ה"נכון", כבשו, דיכאו והרסו כל תרבות אחרת שנקרתה בדרכם - וכתוצאה מכך רוב העולם פשוט שייך להם, פשוטו כמשמעו. היהודים, ולא רק הם - גם הדרוזים לדוגמא, לא הבינו שדרכם של הקתולים ואפילו של האוריינט המוסלמים היא הנכונה - ורק ג'נוסייד מחריד שבוצע ביהודים הביא חלק גדול מהם למסקנה שהם זקוקים למדינה, אפילו במחיר זעום של "אפרטהייד" ו"טיהור אתני" כפי שאת מכנה זאת שלא בצדק, כי אין כאן לא אפרטהייד ולא טיהור אתני. יהודים נמלטים ממדינת ישראל? את, לפי הודעות קודמות, לא מגדירה עצמך כלל כיהודיה. מי עוד פרט לך ברח מישראל?

NorthernStar

New member
אנא פנה לפורומים הבאים

ישראלים בקנדה ישראלים בחו"ל לומדים בחו"ל גאווה בחו"ל להיות הורים בחו"ל ישראלים באסיה ישראלים באוסטרליה וניו זילנד ישראלים באירופה זוגות מעורבים נוער בחו"ל

NorthernStar

New member
אה, וגם שכחתי את

עוברים לארה"ב סינגלס בחו"ל מעניין מהי המסקנה המתבקשת מהצורך בכל הפורומים האלה? האם יכול להיות שיותר ויותר ישראלים נמלטים לכל מדינה אפשרית מחוץ לישראל?

לא בהכרח

פתיחת פורום לא דורשת יותר מאנשים ספורים שמעוניינים בו. אם תוכיחי שבכל פורום כזה משתתפים מאות אלפי חברים - זה יכול היה להביא למסקנות קרובות מאד לאלה שאליהן את קופצת. אל תמהרי לשמוח - אין סיכוי שזה המצב, או שזה יהיה כך מתישהו.

NorthernStar

New member
משתתפים וקוראים פסיביים

יש את הקולניים שמשתתפים בפורומים כאלה, אבל יש הרבה יותר פסיביים שמעדיפים רק לקרוא. ומדובר במספר מאוד רציני של אנשים, אם לשפוט על פי המסרים שאני מקבלת מקוראים כאלה כבר שנים. שלא לדבר על מספר האנשים המתעניינים בהגירה ורוצים לברוח מהארץ. ושלא לדבר על מספר הבורחים שרק עולה וגואה בשנים האחרונות, לכל יעד אפשרי, רק לא להישאר בישראל.

NorthernStar

New member
מאז שאני על האינטרנט,

אני מדברת על אלפים ורק בנושא של הגירה לקנדה. הייתה תקופה שכל היום רק סייעתי לאנשים להבין מהם הקריטריונים ואיך עושים מה. לפעמים הייתי פשוט נותנת להם את מספר הטלפון שלי כדי לזרז קצת את ההסברים.

הMפצח

New member
את בידיוק כמו הקנדיים

(לפי סאות'פראק) מנפנפת בראשך ומפליצה.

לכל עם מגיע מדינה משלו

לא רק מטעמי צדק ומוסר, אלא מטעמים הרבה יותר חשובים שהם פרקטיים, מתן מדינה לעם/קבוצה אתנית נפרדת מנטרלת הרבה מאד תסכולים וסכונים מאשר סיפוח של קבוצה כזו או שליטה עליה, למשל מקרה יגוסלביה לשעבר. יש הבדל בין חוקי פרט לחוקים שנוגעים לקולקטיב, במדינה הוומוגנית אין בעיה כזו, במדינה בה יש מיעוטים יש בעיה כזו ומתוקף טבע ההגדרה העצמית המיעוטים יזכו לזכויות פרט אך לא לזכויות כקולקטיב, זה לא הופך אותם לאזרחים סוג ב' או לנחותים יותר, ממש כמו שאם מדינה היא בעלת ציביון מסויים ואני מהגר אליה אפילו עם קבוצה גדולה והיא בוחרת שלא לשנות את ציביונה זה לא הופך אותי לנחות מבחינתה.

למעלה