Normal Again

p o c k i t

New member
Normal Again

חברים יקרים - זקוקה לתשובה מהר!!! בעונה השישית שודר הפרק Normal again בו נרמז שבאפי בעצם סכיזופרנית שהזתה את כל עלילת הסדרה שהיא איננה קוטלת ערפדים, מאושפזת בבי"ח פסיכיאטרי ושזאנדר, ווילו, דון וספייק לא קיימים. נודע לי כי גם בסדרה מכושפות שודר פרק בעל עלילה דומה, בו אחת האחיות הזתה הכל והתברר כי היא משוגעת. באיזו סדרה שודר הפרק קודם? מי העתיק ממי את העלילה? האם מישהו יודע ויכול לעזור לי? אני משתגעת מזה פה!!! אודה על עזרתכם.

barhenhalliwell

New member
מכושפות זה נובמבר 2001

באפי זה אפריל 2002 . אבל אלו התאריכים בהם שודרו הפרקים..

aderettz

New member
לא יודעת אם הייתה כאן העתקה

זה כמו לומר שמסע בזמן זה העתקה אם משהו עשה את זה קודם, או כל מיני דברים כאלו. אני ראיתי את הפרק במכושפות לפני באפי, והנה עלילת הפרק ההוא בקצרה למי שמעוניין: פייפר אף פעם לא ממש קבלה את העניין שהיא מכושפת, והמשאלה האמיתית שלה היא להיות נורמלית בלי קסם. שד שמנסה לחסל את מכושפות מנסה לגרום לה לומר את הלחש שיגרום להם להפסיק להיות מכושפות. כדי לעשות זאת הוא גורם לה לחשוב שהיא משוגעת וכל מה שקרה עד אז בחייה זה בדיה. יש כל מיני דברים בבאפי, שעכשיו כשיש לנו הוט וערוץ AXN אני רואה שהיו בסדרות אחרות, ישנות לפני באפי. בהתחלה חשבתי שמה שטוב בבאפי זה המקוריות, אבל צריך להבין שכבר אפשר לומר שעשו הכל. המקוריות, כמו שאני עכשיו רואה אותה, זה לא לקחת רעיון חדש לגמרי, כי אין דבר שהוא באמת חדש לגמרי, אלא לעשות טוויסט לא צפוי לדבר שקיים. כמו בפיירפליי, שהרי נעשו סדרות מד"ב על אנשים בספינת חלל, אבל בפיירפליי ההרפתקאות וכל האווירה היא בקטע של מערבון, דבר שלא נעשה בעבר. היופי ב"שוב נורמלית" הוא התהיות שנשארות איתנו בסוף הפרק, האם הכל היה בדיה? מה המשמעות שבאפי חוזרת לראש שלה ואומרת לאימא שלה להתראות? איזה מימד הוא האמיתי? וזה אולי הטוויסט המקורי פה

ברור שהיו רעיונות מעולם.../images/Emo168.gif

אבל הרעיון במכושפות היה מאוד מדוייק לזה שקרה ב"באפי". זה כמו להגיד, לדברייך, בצורה הכי כללית שכבר עשו סדרה על ערפדים, ובאפי גנבה לה את הרעיון. אבל כשלרעיון כללי מתווספים עוד ועוד תיאורים שגורמים לו להיות יותר ספציפי, זה כבר הופך אותו לייחודי. ובאפי די לקחה את הרעיון הייחודי הזה ממכושפות ועשתה לו רימייק (שעוד יותר טוב ממה שהיה ב"מכושפות"). ועדיין, זה רימייק למהדרין.

aderettz

New member
הדבר העיקרי והמעניין בפרק

ומה שהפך אותו לפרק קאלט זוהי הדילמה מה המציאות ומה לא. במכושפות זה מאוד ברור. פייפר היא בתוך העולם הדימיוני, האחיות שלה מנסות להוציא אותה מזה. התסריטאים אני מניחה היו צריכים איזה שהוא סיפור רקע שיגרום לבאפי לאבד את המצפן לגבי מה היא המציאות, במקרה (או שלא.) הרעיון היה במכושפות, אבל זה בהחלט לא הגרעין של הפרק. ואני גם לא חושבת שלחשוב שהשתגעת וכל הדברים שלא ממש הגיוניים בעצם לא קרו זה דבר כ"כ מקורי, למרות שב2 הסדרות מדובר על שהדברים לא הגיוניים הם על טבעיים. כל בן אדם שאיבד משהו קרוב, אפשר לומר, חולם ומקווה שהכל היה חלום, או שהוא פשוט השתגע, לפעמים זה יותר פשוט להאמין בזה, מאשר במציאות האמיתית שלנו, או הפאנטזיונרית של הסדרות המדוברות.

נכון.../images/Emo168.gif

היו הרבה דברים שהרסו את הקוצנפט המעולה ש"מכושפות" ניסתה לעשות. זה אחד הגורמים. אגב, הפרק Normal Again נכתב במקור ששד משתלט על מוחה של באפי, וגורם לה להזות שאולי היא משוגעת. ג'וס היה העורך הראשי בפרק, והוא פשוט חתך את הסצינות עם השד כדי שנישאר עם הסימן שאלה הענקי הזה: האם באפי באמת משוגעת?

Angelos6

New member
לא יודע מה איתכם אבל...

ממש כאב לי, עד שאנג'לוס חופשי אני מת על הבנאדם [ערפד בעצם] כזה עצום ... מה זה צריך להיות ?! הלוואי שיחלץ מזה ויהרוג גם את המסטר !! אנג'לוס לשלטון. אנג'לוס ינקום !! אתם תראו :] אף אחד לא ישלוט בו !!

Angelos6

New member
שירשור במקום הלא נכון

מה שמך זה שמנהל תפורום שים תהודעה בשרשור של הפרק :]

../images/Emo6.gif../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

אוי, נחמד לדעת שיש פה חובבי סאות'פארק.

yotam 15

New member
בארכיון../images/Emo83.gif

של הפורום יש מספר שירשורים שדיברנו בהם על הנושא הזה, ובאחד מהם יש גם רשימת פרקים (לפחות אלה שאני הצלחתי למצוא) שבהם היו מקרי העתקות, כולל תאריכים וזה...

למעלה