normal again

the cheese man

New member
normal again

ראיתי את הפרק הזה שוב לא מזמן... פרק כ"כ הזוי אבל גם גאוני. אז מה אתם חושבים? העולם של באפי אמיתי ובית המשוגעים היה הזיה או להיפך?

תשובה

לפי סיום הפרק המעריצים אמורים לתהות זאת למשך כל ימי חייהם וזה מה שהופך את זה ליפה שאף אחד לא יודע אבל לפי מה ששמעתי , היוצרים הצהירו שהעולם של באפי הוא אמיתי והעולם שנראה פעם ראשונה בפרק, שבאפי בבית משוגעים , הוא אך ורק בגלל השד של הנמסיסססס איך שאומרים את זה חח, שנשלח אל באפי ועקץ אותה ויצר לה הזיות על בית משוגעים . אז מי אני שאתווכח עם היוצרים .. העולם שראינו במהלך כל הסדרה אמיתי לחלוטין ובית המשוגעים זאת ההזיה של באפי !!!

the cheese man

New member
הממ..

אולי ההזיה היא בעצם מה שבאפי רוצה ומאחלת לו. להיות נורמלית, לא לחיות בעולם המעיק הזה. שאמא שלה תחיה ושהיא ואבא שלה יהיו ביחד. מצד שני זה מסביר את המוות של באפי בסוף עונה 5 בצורה שונה- היא לא באמת מתה, היא פשוט יצאה מההזיה הזאת אל תוך העולם ה"אמיתי". וממה שהיא זוכרת היה לה טוב שם, והיא הייתה שלווה. והמציאות בסנידייל היא גיהינום עבורה. זאת עוד דרך להסתכל על זה

הייתי בהרצאה בנושא בחנוכה לפני שנתיים.

בעיקרון, לפי מדעי הסכיזופרניה, המצב שבאפי הוזה את כל העולם הזה אינו הגיוני, ולכן האפשרות הזאת לא הגיונית מדעית. אבל מה איכפת לנו מהמדע, זו סדרת פנטזיה. והסוף של הפרק פשוט גאוני, ודווקא מתאים לי שבאפי הוזה את כל העולם הזה.

אני נהנת לחשוב שהכל הזיה

פשוט כי זה נותן מימד אחר לכל מה שקרה בסדרה, השאלה למה באפי החליטה שככה יקרה וכו' (גם אם היא לא ממש מודעת להחלטה הזאת, כי זאת היא שממציאה את הכל) מאז שראיתי את פרק הזה כמעט כל פעם שאני רואה פרק באפי אני תוהה על הקטע הזה. חוץ מזה זו גם דרך מגניבה לראות את כל הביג באדס: כפסיכיאטרים שמנסים להוציא אותה מההזיה. ונקודה שלישית, שקשורה יותר לפרק מאשר לאיך אני רואה את המציאות של באפי, זו היתה דרך מאוד יפה להראות שלמרות הכל באפי בוחרת לחיות בעולם הזה בתקופה של השישית שאז הכל כל כך קשה לה, זה גם מעצים אותה כגיבורה וגם נותן קצת כוח לה ולצופים בהמשך העונה כי אנחנו יודעים שהיא בחרה את זה. הסצנה שבה היא כמעט הורגת את כל החברים שלה אבל בסוף מחליטה להישאר ונפרדת מאמא שלה היא בין האהובות עלי בסדרה.

למעלה