Norah Jones-Live In New Orleans

zender

New member
Norah Jones-Live In New Orleans

ילדת הפלא של המוסיקה האמריקאית קוראים לה,ובצדק. ג'ונס בת ה-24,ביתו של נגן הסיטאר הנודע ראבי שנקר(כן כן,זה שגידל את פירחחי החיפושיות בתקופת הפיטריות) דווקא קיבלה את ההשפעות שלה מאמא. שרה וואן,בילי הולידיי וביל אוונס היו האומנים הכי מושמעים בבית ג'ונס עד מהרה החלה ג'ונס ללמוד את אומנות הג'אז שכללו נגינה על פסנתר ואפילו סקסופון לתקופה קצרה(תואר נגינה בפסנתר ג'אז לא הולך ברגל) המעבר לניו יורק הגדולה והמיפגש עם המלחין ג'ס האריס היוו את נקודת המיפנה בקריירה המוסיקלית של נורה חברת התקליטים הוותיקה והנודעת בתחום הג'אז blue note שמעה על הכישרון החדש שמיסתובב לו בניו יורק והחליטה לתת לה צ'אנס והחתימה אותה. והתוצאות לא אחרו לבוא,האלבום הראשון של ג'ונס come away with me מכר יותר מ-10 מיליון עותקים(שזה הרבה לדיסק ג'אז) וזיכה אותה ב-8!!! גראמיס כולל זמרת השנה,אלבום השנה,שיר השנה ועוד ועוד. אז אחריי הקדמה כזאת אתם אומרים"נו יופי,אבל מזה קשור לפורום די וי די?" אז כמו כל אומן מכובד שרוצה לטחון עוד קצת מזומנים מהמעריץ הממוצע יצא גם הדי וי די שניקרא live in new orleans ההופעה הוקלטה במקום שניקרא the house of blues,מקום חביב ואינטימי בדיוק תפור לפי המידה של ג'ונס והלהקה השילוב המוסיקלי הקסום של בלוז/ג'אז/פולק/קאנטרי פלוס התאורה העמומה משרים אווירה של נינוחות ורוגע שכל כך מאפיינים את כל מה שנורה ג'ונס מסמלת. הקול המיוחד,הפסנתר המלטף ושאר כליי הנגינה פשוט מיתחברים ביחד בהרמוניה דבר אחד שכן צרם לי בהופעה הזאת הוא "פחד הבמה" של ג'ונס יותר משעה של הופעה וג'ונס כמעט ולא מזיזה את מבטה לכיוון הקהל הפנים שלה נישארות קפואות,תקועות במחשבות("בבקשה שאני לא יפשל,בבקשה") לפחות זה ההרגשה שאני מקבל וחבל שכך חוסר הנסיון וה"עלייה לגדולה" בצורה כל כך מהירה לא הותירו לה זמן להישתפשף ועכשיו רואים את התוצאות בהופעה שרה ג'ונס את מיטב הלהיטים מהאלבום הראשון ושיר חדש אחד(what am i to you) ועוד כמה חידושים בלוזיים/ג'אזים לשיריי עם אמרקיים כגון:Bessie Smith וTENNESSEE WALTZ התוספות כוללות את הופעת ההדרן:TENNESSEE WALTZ ואת הקליפ של come away with me הסואנד מצויין בין אם הוא בסטריאו או ב 5.1 הפסנתר הוא השולט כמובן בכלל הרמקולים אבל לא בצורה מוגזמת מדיי אלא בטוב טעם האחוריים משמשים כרגיל בשביל קולות רקע ומחיאות כפיים הסנטר משלב באלגנטיות בין הגיטרה האקוסטית לקול של נורה רשימת השירים: 1 Cold Cold Heart 2 Nightingale 3 One Flight Down 4 Seven Years 5 Feelin’ the Same Way 6 Comes Love 7 Something Is Calling You 8 Come Away With Me 9 What Am I To You? 10 Painter Song 11 Lonestar 12 I’ve Got to See You Again 13 Bessie Smith 14 Don’t Know Why התוספות 15 Encore: Tennessee Waltz 16 Music Video: Come Away With Me כמה טיפים לסיום 1)ההופעה הזאת היא ממש לא למעריציי ג'אז/בלוז בילבד אלא לכל מי שאוהב מוסיקה טובה,אני לא חסיד גדול של ג'אז או בלוז אז כחו דוגמא ממני 2)עדיף להתחיל עם הדיסק קודם ואז לעבוד לדי וי די,החוויה תיהיה מהנה יותר

zender

New member
כן,מיצטער על זה,שם אני בדרך כלל...

רושם את ההמלצות שלי ולפעמים אם זה מיתקשר לפורומים אחרים(כמו עכשיו) אז אני מפרסם

למעלה