noise gate ו comppresor

alt loc

New member
רוצה טיפ טוב שלמדתי גם?

האוזניים הם ההכלי ללמוד הכי טוב קבל את זה בחיוביות אחי כי רק ככה תלמד להוציא סאונד טוב

negative

New member
לא מסכים.

תמיד יש טריקים קטנים שאנשים מנוסים מתקמצנים לגלות. כמובן שזה לא מחליף ניסיון אבל זה בהחלט יכול לעזור. מספיק להשלות.

alt loc

New member
תשמע

איך התותחים נהיו תותחים ישבו על התחת והרבה שיחקו ושיחקו להם לא היה מי שיעזור אתה מסכים איתי? ופשוט למדו מטעויות ............

L25

New member
חברה הפורום נועד לעזרה ולא להתנשאות

אחי חפש באתרים אינפורמציה כתובה על קומפרשן וגייטינג חפש באי מיול טקסטים כתובים - זאת הדרך היחידה ללמוד את זה כמו שצריך כמה שלא יסבירו לך פה על הדברים הללו לא תצליח להבין ב 100% כי אלו נושאים מאוד מורכבים לכשלעצמם בנפרד בגדול הגייט נועד לשמור שלא יהיו לך קליפים והקומפרסור נועד להעלות או להוריד את המתח של הווליום לכיוון ה 0 DB אבל רק שתקרא חומר כתוב או שיראו לך ממש 1 על 1 תצליח להבין את זה

alt loc

New member
נהפוך הוא.....אחי

אף אחד לא מתנשא על אף אחד לפחות לא אני אני בדיוק כמוך וכמו הבחור השני גם אני למדתי בדרך הקשה והכואבת ישבתי וישבתי

negative

New member
נכון אבל אם יש כאלה שיודעים דברים

אז למה לא לקצר תהליכים?... זה נשמע קצת גס אבל הכוונה היא אחת - שיש טריקים וטכניקות שאפשר להגיד במסגרת של פורום או אינטרנט או ווטאבר... לתרץ דברים בזה שהכל בא מהאוזניים זה לא נכון. זה שילוב של דברים...

negative

New member
ועוד משו...

מישו חסר כישרון , לא יהיה תותח לא משנה כמה זמן הוא ישב מול מוניטורים וינסה להשתמש רק באוזניים. מישו בר כישרון , יהיה תותח מהר יותר ואולי אפילו יותר תותח ממה שהוא היה אמור להיות לולא טריקים שגילו לו גדולים ממנו כשהיה בתחילת דרכו. ישנם דברים שחבל לגלות לבד. למשל אם תינוק נולד חבל שהוא יגלה את אמריקה בעצמו. יהיה הרבה יותר קל אם יספרו לו שאמריקה קיימת. לא ככה?

alt loc

New member
יש לי חידושים בשבילך

יש לי 2 חברים שוואלה אין להם כישרון אבל הם מתמידים אחי 6 -8 שעות ביום באולפן ואחרי 6טראקים בוא תראה מה הם עושים

TidalStudios

New member
קומפרסורים

אני לא חושב שאפשר לכוון קומפרסורים לפי האוזן אם אף פעם לא למדת איך עושים את זה, במיוחד שרוב האנשים לא באמת מבינים מה תפקיד הקומפרסור. קופרסיה נכונה מבוססת על חישובים מיספריים, וזה לא ממש כמו VST שמסובבים לו את הנובים עד שיוצא משהו טוב. דיעת יחיד. ולגבי ה"בוא תראה מה הם עושים אחרי 6 טראקים"... למה שלא תעלה איזה דוגמא באמת לפורום ואז לא תשמע כמו אדיוט גמור. TIDAL STUDIOS

alt loc

New member
שאתה משחק ומקמפרס אתה לא עובד ..

עם האוזן שלך? אם אתה עובד רק לפי מטמטיקה המצב שלך בקנט אחי ואתה על תחליט בשבילי אם אני אדיוט או לא ותרגיע בבקשה אם בא לך לתקן מישהו אתה לא חיב לנבל את הפה שלך

dmt4me

New member
אתה לגמרי טועה..כדי להתעסק בסאונד

אתה צריך שמיעה מחודדת ומדויקת..כמובן שיש לכל אחד אוזן שונה..אבל בהחלט שמיעה היא הנושא המרכזי ולכן לדעתי גם קומפרסור הוא חלק מהעניין..

TidalStudios

New member
ועוד דבר

לשואל היקר. חפש PDF עם השם SOUND on SOUND באי-מיול. יש שם יותר ממה שתוכל לבקש

kundara

New member
חח טריקים

תביא לנו לשמוע ונתאים את הטריק, אבל אין בשליפה שום טריק. רק ניסיון

Involver

New member
על קצה המזלגת Compressor ו- Gate

Gate כשמו כן הוא, זהו "שער" שנפתח כאשר הערוץ מגיע לעוצמה שאתה קובע. זה משמש לכל מיני דברים אבל אני באופן אישי משתמש בו כשאני מעוניין להוסיף אפקטים רק על ה- Peek. כלומר - אני שולח את הערוץ פעם אחת נקי ופעם אחת דרך Gate שאני מלביש עליו אפקט (למשל Delay) ואז הדילאיי לא עובד על כל הערוץ אלא רק על מה שעובר עוצמה מסויימת. אתה יכול להשתמש ב- GATE גם לצורך דברים פחות מרגשים כמו אם יש לך סמפל שיש בו סאונד שמעניין אותך אבל ברקע שלו יש עוד משהו שמתנגן ואתה מעוניין להפריד ביניהם. COMPRESSOR הוא קצת יותר מורכב אבל יש לו עיקרון פשוט - מנמיך את החזקים כי הרבה מאוד סאונד שיוצא מכלי נגינה ומסינטיסייזרים מתפזר על אמפליטודה (משרעת בעברית) מאוד רחבה. כלומר, הסאונד משתרע על טווח רחב מאוד של עוצמות ולעיתים אנו מעוניינים לשלוט בעוצמה ולשם כך עלינו לצמצם את טווח העוצמה בערוץ. קומפרסיה טובה היא הבסיס למיקס טוב והלוואי והייתי יודע מספיק כדי לעזור יותר, מעבר לזה כדי לקמפרס טוב יש צורך בהמון שמיעה, רגש והבנה מוסיקלית לצד הבנה טכנית טובה. מקווה שעזרתי ואם למישהו יש להוסיף, גם אני אשמח לקרוא עוד

dmt4me

New member
בתקופה האחרונה כל שרשור נגמר בכסח .

מה קורה אנשים..כולה פורום עזרה אחד לשני..מה יכול להשתבש לעאזאזל..חלאס..

למעלה