no objection letter for marriage

Rina Shapiro

New member
no objection letter for marriage

חברים, האם למישהו יצא לקבל מקונסוליה ישראלית no objection letter? אני התחתנתי בנפאל אך עדיין לא יכולה לרשום כשורה את הנישואין מכיוון שבקונסוליה סירבו להוציא לי no objection letter. הם שלחו אותי למשרד הפנים, משרד הפנים שלח אותי לקונסוליה... תמצית רישום שהמשרד הפנים הוציא לא מספק את הנפאלים שמבקשים במפורש no objection letter מהשגרירות... אני והלכת מחר שוב לקונסוליה אבל רציתי לשמוע מהניסיון של אחרים מה אני יכולה לדרוש? בקונסוליה אמריקאית כאן בקטמנדו זה כבר עובד על אוטומט אבל שלנו ממציאים כל מיני תירוצים... מי יודע מה הזכויות שלי בשירות הקונסולרי?
תודה

BW37

New member
הבעיה שלך זה עם הנפאלים

תדברי איתם שוב
משרד הפנים יכול להוציא לך תעודת רווקות או תמצית רישום שרשום שאת רווקה
אם ברשימת המסמכים שלהם, לא כתוב המסמך המבוקש, הם לא יוציאו לך כזה

Rina Shapiro

New member
יש פומרט בינלאומי מקובל?

תודה על התגובה. אבל אני לא מסכימה שהבעיה היא בנפאלים וזאת משום שתעודת רווקות זה לא בדיוק זה. זה פורמט ישראלי טך יש פומרט בינלאומי מקובל. באישור שהם מבקשים אמורה להיות גם התייחסות להיעדר רקע פלילי או כל חוב למדינת המוצא. וכל השגרירויות מוציאות את האישור הזה, איך זה יכול להיות ששלנו לא? אמרו לי במשרד הרישום הנפאלי שכבר קיבלו אישור הזה בעבר מקונסוליה ישראלית אז מה ישתנה?

BW37

New member
אז תפצלי

אם בנפאל מבקשים אישור מיוחד, לא נראה לי שמשרד הפנים יכתוב פורמט מיוחד בשבילם
ברוב העולם, צריך להביא תעודת רווקות
ואת העדר רישום פלילי את מקבלת מהמשטרה לא ממשרד הפנים
וזאת אולי הסיבה שמשרד הפנים לא מוכן להוציא כזה מסמך, שאין לו אחריות עליו
את מבקשת מסמך ממשרד הפנים על מידע שהוא לא יודע
תפני למשטרה, ותקבלי מסמך
את כל המידע שצריך המדינה תספק לך, רק לא בפורמט שמדינה מסוימת מבקשת
זה לא פורמט בנלאומי, רק של נפאל והודו
יש לך כמה אפשרויות
לפנות למשטרה להשיג את המסמך , לגשת לקונסוליה ולדבר אישית עם הקונסול, אולי הוא יסכים לעשות משהו מיוחד
ואם לא, תקחי את כל החומר, ותפני לרשויות בנפאל, אולי עם לקחת עורך דין מקומי

Rina Shapiro

New member
לא ממשרד הפנים... ברור

כנראה לא הייתי ברורה, התכוונתי לקונסלוה. אני הוצאתי תעודת רווקות ממשרד הפנים (התברר שהם שולחים בדואר בכלל- משוכללים!) היעדר עבר פלילי מהמשטרה אבל עדיין צריך את המכתב מהקונסוליה... שלב העו"ד ואף שלב השוחד כבר עברנו, עדיין אי אפשר לפתור את העניין בלי מכתב מהקונסוליה. מחר אני הולכת לפגוש את הקונסול ועל זה השאלה שלי אם למישהו היה ניסיון דומה שהקונסוליה הוציא מכתב מיוחד שלא ברשימה שלהם.
תודה!

בָלבָל

New member
נישואים בחו"ל

היי רינה
יש סיבה שלא שומעים על ישראלים שהתחתנו בנפאל ובמדינות שונות אחרות, בין היתר כי יש דרישה למסמך/ים שישראל לא מנפיקה.
אני חושבת שלא תצליחי לשנות את המערכת ושיוציאו לך מכתב מיוחד... זה יפתח פתח לעוד בקשות כאלה.
בחתונה בפראג, יוון וארה"ב לא דורשים (או מוותרים) על המסמכים שישראל לא מנפיקה ולכן ישראלים מתחתנים במדינות אלה.
בהצלחה!

elley

New member
ישראלים מתחתנים בכל מדינות העולם

מסמכים כאלה ואחרים אינם הסיבה. בפראג, קפריסין, דנמרק (אאל"ט) וערים מסוימות בארה"ב יש אפשרות להתחתן גם אם בני הזוג הנישא אינם תושבי המקום, מה שמאפשר לישראלים שאינם תושבי המקום להתחתן שם. ברוב המקרים, זה לא המסמכים, אלא התושבות.

Rina Shapiro

New member
המערכת עקשנית...

תודה על התגובה. זה מה שקונסול אמר לי אתמול שאי אפשר לשנות ת'מערכת... הגענו להסכמה עם הקונסול שהוציא לי מהשגרירות מכתב שתמצית רישום ותעודת יושר הגיעו דרכם. ננסה לפתור את זה עם מה שיש. תודה

John the Savage

New member
הדרישה של no objection letter לנישואין

קיימת רק בתת-היבשת ההודית.

תבדקו אם אתם יכולים לערוך תצהיר בו את כותבת שאין שום מניעה חוקית על פי חוקי מדינת ישראל לחתונה וכו', ולחתום עליו נוטריונית בקונסוליה.

Rina Shapiro

New member
תצהיר

חדשות רעות... בקו חם של משרג הפנים הודיעו לאחותי שהם לא מתכוונים להוציא תמצית רישום בשום דרך כל עדו אני בחו"ל וזה דבר ראשון שקופץ להם במחשב... רק דרך הקונסוליה. הקונסוליה כמובן לא מסרבת לקבל את זה אלא שזה לוקח 5 שבועות לפחות דרכם... שזה קצת גבולי לי מבחינת הויזה. נראה לי נפלתי בזמן שינויים. יצאו תקנות חדשות של משרד הפנים בפברואר השנה.
אגב, קונסול המלית לי ללכת על לשחד מקומיים. בהתחלה התחייסתי לזה כמשהו נורמאלי ואז כשהבנתי מה אנחנו עושים הזדעזתי... כשהמדינה שלי במקום לסייע ולתת שירות פשוט מציאה ללכת נגד המערכת של מדינה זרה.
ג'ון, הרעין של התצהיר חדש לי וזה כיוןן מעניין. חשבת בקול רם או שיש לך דוגמא למשהו כזה? לא נראה לי שהם יחתמן על משהו כזה אבל אחד השירותים של קונסוליה זה לאמת חתימה אז אולי דרך זה ללכת? אחשוב על זה.
תדה לכולם על תמיכה!

שווה לפנות לפורום זוגות מעורבים,

לדעתי יש שם נסיון עם נישואין במזרח הרחוק ואולי ימצאו לך פתרונות.

בהצלחה, והמון אושר

למעלה