No more heroes

John Barleycorn

New member
No more heroes

כמחווה לגיבור נעורים ביצעו הערב רוקפור את Heroes בהופעה בקמפוס בן גוריון.

גדול

בואי דרך אקו והבאנימן ו-u2.
&nbsp
(נדמה לי שהם ביצעו את השיר בהופעה גם בעבר).

לא רע בכלל..תודה ששיתפת

אני הייתי אתמול בחוג האזנה למוזיקה קלאסית הוותיק שלי והחבר-מרצה שלנו הפתיע אותנו והקדיש כשעה לבואי .. לי הוא לא חידש הרבה אבל שאר החברים נהנו.

tzvika321

New member
ובינתיים, מתברר שגם לא תהיה הלוויה

על פי דיווחים, גופתו כבר נשרפה בטקס פרטי

ובינתיים, הגעתי שוב לשנות ה-80 המושמצות. Let's Dance.
אז ככה-במבט רטרוספקטיבי, לפחות באלבום הזה, גם כשבואי עבר לפופ-סול, הוא עשה את זה כמו שצריך, לא חלטורה. היום, זה לא נשמע כמו נסיון נפל להישאר רלוונטי בעידן בעייתי, ולא חסרות דוגמאות כאלו בקרב אמנים אחרים משנות ה-70, אלא הצלחה בהתמודדות עם עולם משתנה (את נסיון הנפל נשמור לאלבום הבא).
וגם כאן, בואי הופך את האלבום לפופ בעל אמירה פוליטית וחברתית באמצעות הקליפים, פועל בתוך המערכת וחותר מתחתיה כשהוא מציג את האבורג'ינים ביחס לעיר הגדולה ולחברה הקפיטליסטית.

עוד שניים מעולם המוזיקה שמתו בימים האחרונים

ולא זכו לכותרות.

ג'יורג'יו גומלסקי היה מראשוני וחשובי המאעכרים בסצינת הרוק המתגבשת בלונדון של תחילת שנות השישים. בזמנים שונים, הוא היה המנהל של הסטונס והיארדבירדז, הפיק את סופט מאשין, ג'ולי דריסקול וחבורתה, וגונג. הוא ניהל מועדונים שהיו כור ההיתוך של כמה סצינות, לרבות סצינת ה-R&B הלונדונית ובמהלך חייו אפילו מקומות מגוריו נהיו מקום מפגש לאמנים. גומלסקי, ממוצא יהודי-רוסי, לא היה איש עסקים ממולח, והפסיד את בני טיפוחיו פעם אחר פעם, לכרישים גדולים ממנו. הוא באמת עשה את זה מתוך אהבה למוזיקה. גומלסקי מת מסרטן, בגיל 82.
[URL]http://www.mojo4music.com/22872/giorgio-gomelsky-1934-2016/[/URL]

ברט סמיילי. לא, אתם כנראה לא מכירים אותו. זה אחד הסיפורים היותר מוזרים של סצינת הגלאם הבריטית. קראתי עליו לפני כמה שנים, והרושם שלי הוא שהסיפור המלא שלו כנראה לא סופר (עדיין), שכן סמיילי עצמו פחות חשוב מאשר חשיפת המנגנון אשר הביא אותו לאן שהביא.
סמיילי, מקליפורניה במקור, השתתף כילד בהפקות שונות והיה לו תפקיד גם בהפקה האמריקאית של המחזמר "אוליבר". אנדרו לוג אולדהם לקח אותו כנראה ישר משם לאנגליה, והבטיח להפוך אותו לכוכב בזכות עצמו. זה היה בתחילת שנות השבעים. דייויד בואי היה השם הלוהט, ומפיקים רבים חיפשו אחר ה"דייויד בואי הבא", כפי שבעשור הקודם חיפשו את ה"בוב דילן הבא". אולדהם, שכזכור התמחה ביחסי ציבור יותר מאשר בניהול והפקה מוזיקליים, הפעיל את מכונת היחצ"נות כפי שרק הוא יכול, עם פרסומות-ענק ברחבי לונדון שבישרו על הגעתו של הכוכב החדש, סינגל גלאמי חמוד, והופעה בתוכנית הראיונות של ראסל הארטי, בה הוא פיזר רמזים מיניים שגם היום נשמעים לא טוב, מפיו של נער בן 18. כל הקטע - כולל ביצוע של הצד ב' של הסינגל, שנקרא - איך לא - space age, נמצא בלינק. הוספתי לינק גם לצד א' של הסינגל, va va voom.

אלא שהסינגל נכשל לחלוטין. האלבום שאולדהם הפיק לנער - יחד עם סטיב מאריוט(!) שגם ניגן בו - נגנז ולא ראה אור עד תחילת העשור הקודם. סמיילי עצמו התקשה להתמודד עם מה שקורה לו - וקרו לו כנראה הרבה דברים אז, ולא טובים - והוא שקע באלכוהול וסמים. מלבד הופעה אחת בסרט פורנו-רך בסוף שנות השבעים, לא נשמע ממנו כלום מאז. הסמים והאלכוהול הרסו את גופו, והוא התמודד עם מחלות שונות. בשנים האחרונות הוא חי בעוני בניו יורק. עם פרוץ האינטרנט חזר עניין מסויים בו. האלבום הגנוז הודפס, ואפילו ספר נכתב עליו, ע"י כותבת רצינית, תחת הכותרת - איך לא - the prettiest star. כל זה לא עזר לו. הוא מת ב-8 לינואר, בגיל 60 בלבד.

בואי שובר שיאי מכירות אלבומים וסינגלים

19 אלבומים שלו ו-13 סינגלים נמצאים ב-100 הנמכרים ביותר השבוע בבריטניה. 10 מהאלבומים הם בין 40 הכי נמכרים - היינו, רבע מתוך 40 האלבומים הנמכרים ביותר בבריטניה השבוע, הם שלו. סה"כ הוא מכר מעל 600,000 עותקים מתקליטיו השבוע.
&nbsp
בלקסטאר במקום הראשון במכירות האלבומים. האלבום היה במגמת נסיקה עוד לפני ההודעה על מותו. סה"כ האלבום מכר 150,000 עותקים, רק השבוע. בנוסף, השירים שלו הושמעו בשירותי סטרימינג יותר מ-19 מיליון פעמים השבוע.
&nbsp
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון שערוצי רדיו רבים ניגנו כמעט רק שירים שלו, מאז נודע על מותו.
&nbsp
האלבומים הנמכרים ביותר שלו, ומיקומם במצעד:
1 - בלקסטאר
5. אוסף מלפני שנתיים.
11. אוסף 69-74.
14. האנקי דורי.
17. זיגי סטארדסט
18. אוסף נוסף.
23. אלדין סיין.
25. the next day
31. low
37. דיאמונד דוגז
42. let's dance
45. heroes
55. station to station
59. אוסף של שנות השמונים.
60. young americans
61. scary monsters
89. man who sold the world
95. space oddity
100. five years (אוסף סוף שנות השישים/תחילת השבעים).
&nbsp
טוב לראות אוספים ברשימה. זה מעיד על כך שצעירים מאזינים לו.
&nbsp
מצעד הסינגלים:
12. heroes
16. life on mars
18. starman
23. let's dance
24. space oddity
43. under pressure
45. lazarus
49. changes
61. blackstar
62. ashes to ashes
65. rebel rebel
76. ziggy stardust
97. china girl
&nbsp

RIDE TO LIVE

New member
גם הוניל החדש שובר שיאים של כל הזמנים - 800 יורו !!!

לאחר שכל המהדורה הראשונה אזלה, לארץ הגיעו בודדים.
180 גרם של וניל באיכות סאונד יוצאת דופן.
אחד הונילים האיכותים שיצא לי לשמוע מזה שנים.
למזלי שמתי את ידי על עותק אחד.

האם השיר blackstar של בואי הושפע משיר של אלביס באותו שם?

זה הדיבור, בימים האחרונים - וכנראה שהתשובה חיובית. בואי ואלביס חלקו אותו יום הולדת, ובואי הכיר היטב את שיריו. ניל ספנסר, לשעבר העורך של ה-NME, תומך בתאוריה הזו, במאמרו (המעניין לכשעצמו) ב"גרדיאן".
&nbsp
Blackstar היה שיר שאלביס הקליט בשנת 1960 לפס קול של אחד מסרטיו, מערבון כלשהו. השיר לא נכלל בפס הקול בסופו של דבר, ועובד אח"כ לשיר Flaming Star. השיר המקורי עוסק ללא ספק במוות: ה"כוכב השחור" הוא מלאך המוות, המסמל את בואו הקרוב.
&nbsp
When a man sees his black star/he knows his time, his time has come/ Black star don’t shine on me… Give me time to make a few dreams come true.”​
&nbsp
לינק לשיר, למטה.
&nbsp
אגב ה"גרדיאן": הם הקדישו גליון שלם לבואי. חלק מהמאמרים בגליון כמדומני הועלו לאתר שלהם - ומומלץ מאוד לקרוא.

למעלה