NM הסרט לעומת הספר

kinspirit

New member
NM הסרט לעומת הספר

אז אתמול סיימתי את הקריאה השניה של NM הספר ובעודי מתחילה את E מצאתי את עצמי נשאבת למחשבות על הספר לעומת הסרט. ההבדלים בין סאגת הספרים לסאגת הסרטים הם נושא למאמר בפני עצמו, אבל פה ושם מבליחים קטעים ששונו וכל כך משנים את המשמעות שמאחוריהם שפשוט אי אפשר להתעלם מהם...

בעיקרון הסרטים חרוטים בזכרוני על כל סצינה מהם, לעומת הספרים שנמצאים יותר במעורפל (חוץ מהספר האחרון שהיה כל כך מדהים שרק המחשבה עליו גורמת לי לעצור את הנשימה לשנייה). כך שגם הקריאה השנייה של NM היתה סוג של ראשונה כי היו מלא דברים ששכחתי וכאילו גיליתי מחדש, בעיקר השינויים שהם עשו באדפטציה לסרט. אז ישבתי וקראתי והגעתי לסצינה שבלה רצה להציל את אדוארד במגדל השעון. קראתי עם נשימה עצורה את המפגש ביניהם וחיכיתי למילים המדהימות שאדוארד אומר לה כשהוא מתוודה שכל העזיבה שלו אותה היתה רק העמדת פנים... חיכיתי, קראתי, וזה לא הגיע. כל הסצינה מול הוולטרי עברה, ועדיין כלום. עד שהסצינה הגיעה הנשמה שלי יצאה.

והאמת שזה מציק לי. בעוד שיש הרבה שינויים שנעשו בסרטים שפגמו ביופי של הסצינות בספרים, דווקא הסצינה הזאת היתה לדעתי מושלמת יותר בסרט. זה הרי מתבקש ששניה אחרי שאדוארד קולט שהיא באמת חיה הוא ישליך את עצמו לרגליה ויסביר לה שהכל היה סתם הצגה ושהיא עדיין החיים שלו. וכל הסצינה בוולטורי, כשהיא מציעה את חייה במקום חייו (עוד סצינה שלא נאמנה לספר, לטוב ולרע), הרבה יותר עוצמתית כאשר היא מבינה שהוא באמת אוהב אותה. בכלל, כל הקטע בספר שהיא כל הזמן אומרת לעצמה שהוא לא באמת אוהב אותה אבל היא מוכנה לקחת את מה שהיא יכולה כרגע ולהינות מהקרבה שלו כמה שאפשר, די פאטית בעיני. בסרט עשו את זה נפלא - היא מצילה אותו, הוא מבהיר לה שהוא עדיין אוהב אותה ואז הם נלחמים על חייהם והקשר שלהם מול הוולטרי. בספר סתם לוקח לו עידנים להבהיר לה את כל עניין העזיבה ובינתיים היא שקועה במחשבות מבטלות אישיות

סלשה שי

New member
עכשיו צריך ללכת לראות את הסרט...

הי, אני בדיוק בתחילת NM,(פעם שלישית או רביעית? + באנגלית - אבל מזמן כבר לא קראתי. בלה בדיוק קנתה את האופנועים והיא נזכרת שיש לה את ג'ייקוב שיוכל לתקן אותם.)
אז אני לא זוכרת במדוקדק לא את ההמשך ולא את הסרטים - (אחד הייתרון בלהיות סניליים - כל פעם קוראת מחדש כמעט כאילו זו הפעם הראשונה
).
באופן כללי אני מעדיפה את הספרים כמובן, אבל אני חושבת שלפעמים הספרים כתובים כל כך ברמה של כל דקה ודקה הלכתי חזרתי הלכתי חזרתי (זה דווקא במיוחד ב-E) ולפעמים בסרטים דווקא בגלל שקיצרו ואיחדו היה בזה משהו טוב.
בקטע שהזכרת אהבתי דווקא ,אני חושבת, את זה שעד הסוף היא לא מבינה.
מה שיפה בעיני בספר זו התובנה הסופית האמיתית שלה שהוא באמת באמת אוהב אותה, והיא לא חסרת ערך מבחינתו וכו'.
משהו כזה...

shaharEB

New member
חוסר -ההבנה שלה עושה את זה מעניין, כי

אנחנו דווקא כן יודעות שאדוארד אוהב אותה. אבל היא עוד בתהליכי הבנה משעשעים

אני זוכרת את הקטע שהם התנשקו בדרך לבית של אדוארד ופתאום הייתה לה הארה, ממש אהבתי

Miss cullen

New member
תהליך ההבנה שלה בספר היה מקסים, פי כמה מהסרט

בספר זה פרק שלם, הטיסה חזרה, שהוא מחבק ומלטף אותה אבל היא לא מוכנה שהוא ינשק אותה כי היא פוחדת שזה לא אמיתי.

הלילה הראשון בבית של צ'ארלי..

שהיא לא מאמינה שהוא שם, והיא לא מאמינה שהוא אוהב אותה והיא בטוחה שהיא חולמת והוא מדהים שם ועונה לה כל פעם שהוא שם ואוהב אותה וכו'..

וההארה שלה, וואו. אין דברים כאלו.

זה פרק שלם שקראתי פעמיים רצוף מרוב שהוא היה רומנטי ומקסים.

בסוף היא אומרת לו - "חכה, יש לי הארה" , ואז היא אומרת לו "you love me". וזה פשוט מדהים .

בספר זה היה מהר מדי, קצר מדי, כרגיל...

"Shh," I interrupted him. "Hold on a second. I think I'm having an epiphany here."
I thought of that night in Port Angeles when I'd had my first delusion. I'd come up with two
options. Insanity or wish fulfillment. I'd seen no third option.
But what if…
What if you sincerely believed something was true, but you were dead wrong? What if you
were so stubbornly sure that you were right, that you wouldn't even consider the truth?
Would the truth be silenced, or would it try to break through?
Option three: Edward loved me. The bond forged between us was not one that could be
broken by absence, distance, or time. And no matter how much more special or beautiful or
brilliant or perfect than me he might be, he was as irreversibly altered as I was. As I would
always belong to him, so would he always be mine.
Was that what I'd been trying to tell myself?
"Oh!"
"Bella?"
"Oh. Okay. I see."
"Your epiphany?" he asked, his voice uneven and strained.
"You love me," I marveled. The sense of conviction and Tightness washed through me again.
Though his eyes were still anxious, the crooked smile I loved best flashed across his face.
"Truly, I do."

סלשה שי

New member
מסכימה איתך לגמרי

וכשאת כתבת את זה ככה, הבנתי עוד יותר. (-:
בעצם אני חושבת, מבחינתי יחסית יש מעט מדי קטעים כאלו רומנטיים של אהבה מושי מושי (במובן הטוב!)...
(לעומת ויכוחים, אקשן מלחמות וריבים תשנה אותי או לא וכו').
הנה, חמש דקות אחרי זה היא כבר מתחילה להתווכח איתו מתי הוא ישנה אותה. שניה! צ'ריש דה מומנט!

kinspirit

New member
אני גם מתה על הקטע של ההארה

פשוט ענק!!

אבל מה שהתכוונתי זה שאהבתי יותר שבסרט הוא ישר מסביר לה שהכל היה העמדת פנים ושהוא באמת אוהב אותה, ואז ההתנהגות שלה מול הוולטורי מקבלת משמעות אחרת.

אני אישית לא אוהבת את כל הקטעים בספר שהיא מבטלת את עצמה לחלוטין למענו. וזה מה שהיא עושה לאורך כל הסצינות בספר עד שהוא סוף סוף מסביר לה את האמת. בסרט, כאשר היא כבר יודעת שהוא לא באמת התכוון לפגוע בה והוא אוהב אותה, העובדה שהיא מוכנה להקריב את עצמה למענו מול הוולטורי (סצינה שלא קיימת בספר וחבל שכך מאחר והיא מאוד עוצמתית), נראית פחות "סמרטוטית" בשביל הדמות שלה.

shaharEB

New member
פחות סמרטוטית זה נכון
עם כל הכבוד לספר

ויש כבוד
, גם בסרט הסצנה הזו מדהימה

צודקת

Miss cullen

New member
הביטול העצמי הוא חלק ניכר מהמכלול של בלה.

והיא עושה את זה לא רק מולו.
היא עשתה את זה במעבר לפורקס, ועושה את זה כל פעם כשהיא חושבת על כולם חוץ מעל עצמה.
כשהיא לא רוצה שג'ייק יסכן את עצמו, שהיא לא מוכנה שהמשפחה של אדוארד תילחם בשבילה.
היא לא חושבת על עצמה , מלבד המחשבות על אדוארד-ג'ייקוב, היא חושבת כל הזמן מה יהיה טוב עבור האחרים.
וזה מופיע בכל הספרים.

את יכולה להגיד שהצד הזה בדמות שלה הוא צד שאת לא מתחברת אליו, אבל זה חלק מהאופי שלה וחלק ניכר (וגם חלק מהסיבה שאדוארד התאהב בה, כי היא כל כך Selfless - כל כך לא אנוכית.

הסצנה בוולטורי היתה תלושה בסרט לדעתי.
בכלל הוולטורי בסרטים יוצאים הרבה יותר אלימים, כנראה כי צריך יותר אקשן.

kinspirit

New member
אני סקרנית

למה לדעתך בסרט הסצינה בוולטורי נראתה תלושה? כל הקטע של המכות שם היה קצת מעצבן, כי בספר זה לא ככה (אבל כמו שאמרת, בסרט צריך יותר אקשן, הרי גם בBD יש קרבות שלא מתרחשים בספר, אבל על זה אני אחפור כשאני אגיע לקריאה השניה של BD). אבל שאר הסצינה באולם היתה פחות או יותר נאמנה לספר. כמו שכתבתי, הקטע שבלה צועקת שהיא מוכנה להקריב את עצמה במקום אדוארד לא מופיעה בספר, והיא כל כך עוצמתית שהיא מעבירה בי צמרמורת כל פעם מחדש.

בכל הנוגע לאי-אנוכיות של בלה, אני מסכימה לחלוטין שזאת אחת הסיבות שאדוארד אוהב אותה כל כך, במיוחד לאור מה שכתוב בMS (למה היא לא סיימה לכתוב את הספר הזה????). אבל יש גבול גם לאי-אנוכיות ובלה עוברת את הגבול הזה בצורה בלתי נסבלת שוב ושוב.

Miss cullen

New member
כי זה סותר את הייצוג המפחיד אך מכובד של הוולט

רוי

הם נראים כמו חבורת חוליגנים אלימים בNM כאשר בספר יש את השיחה המאיימת אך שקטה וצינית להחריד של ארו עם אדוארד ואליס.

לגבי בלה-
זו לא אי-אנוכיות. זה ביטול עצמי ב 80% .
אבל זה פשוט חלק ממנה, כך הדמות שלה בנויה. עם כמה שזה מעצבן.
ברור שאני הייתי מנערת אותה ב NM ואומרת לה לבדוק עם עצמה למה היא אוהבת מי שעושה לה רע, ולא משנה מה הסיבות שלו..

אבל זה הספר, וזה חלק מהקסם

סלשה שי

New member

אני אוהבת את הניתוח שלך את בלה.
התכונה הזושל הביטול העצמי שאני לא אוהבת ותמיד מעצבנת אותי בספר, במיוחד בגלל שעכשיו אני מבינה שהיא מזכירה לי את עצמי כשאני כזו.
וזו כנראה חלק מהמשיכה לסיפור יחד עם האמביוולנטיות כלפי הדמות שלה.

למעלה