NLD

Argon01

New member
NLD

שלום לכל נכבדי הפורום. ברשותכם,אני צריך עוד פרטים למקרה שמישהו מכיר סוג זה של הפרעה, כל פרט יתקבל בברכה; אני חושש שבארץ לא ערים כלל לסוג הפרעת קשב זה.תודה: Nonverbal Lurning Disorder קשור בפעולה לקויה של האונה הימנית של המח, נולדים עם זה, או רוכשים בתאונה או מחלה. מסתבר שמזהים אותם כADHD אבל הם לא (לפעמים זה בא יחד עם ADHD). אני לא מוצא שום חומר בארץ (גוגל) בעוד בארה"ב הם מפוצצים בחומר ומאמרים ומחקרים כבר משנות השמונים(!). יש על זה שם ספרים שלמים! פה אין אפילו איזכור בשום אתר, או שאני לא יודע איך זה נקרא בעברית. התסמונת מוגדרת ב: -ילדים המראים לעיתים תסמינים שהם מבינים מה אומרים להם אך אין באפשרותם להבין מסרים שאינם מילוליים (עיקום האף, חצי חיוך, קריצת עין וכד'), דבר הגורם לחוסר הבנה חברתית ולבידוד חברתי שמחמיר ככל שמתקדמים עם הגיל, דבר העלול לגרור לדיכאון. -לא מבינים איזה מרחק לשמור מבן שיחתם ונכנסים לדבריו, לעיתים נוגעים כשלא צריך או אומרים דברים מביכים בגלל חוסר ההבנה החברתית (בתקשורת). -בעלי זיכרון ויזואלי קצר טווח נמוך ביותר, אך זיכרון שמיעתי קצר טווח נורמלי. -כתיב לקוי. -נתקלים בדברים ומפילים דברים. -רגישות שונה למגע בין צד ימין לצד שמאל של הגוף (צד ימין רגיש בהרבה). -כילדים רגישות לבגדים צמודים\מגרדים. -יכולים לפתח יכולות מילוליות בגיל מוקדם יחסית כתינוקות. -מסוגלים להבין הוראות קוליות מונוטוניות טוב מהנורמה. -מסוגלים לבצע מטלות מונוטוניות טוב מהנורמה. -רגישים לשינויים בהרגלים קבועים. -מדברים הרבה אך ללא נקודה ספציפית ומשעממים את השומע. אתר בארה"ב אז אם יש דוקטור או מישהו שיודע, אני אשמח לשמוע אני אשמח לשמוע [Nonverbal Learning Disorder right hemispheres of the brain, the corpus callosum] איך קוראים לזה בעברית? שיהיה אפשר לחפש באינטרנט ובכלל מה המינוחים, טרמינולוגיה לידע כללי; האם יש ספרים בנושא? מה הטיפול? יש תרופות, ביופידבק, אלבוים, משהו? האם בכלל ערים לתסמונת במחוזותינו? האם מכירים מקרים של תאונות בלבד? מי בעלי המקצוע שמתמחים בזה? פסיכיאטר, נוירולוג, פסיכולוג, מאמנת שיטות עקיפה ללמידה? תודה רבה

zivadina

New member
קצת מידע

ככל הידוע לי, לקות זו מאובחנת על ידי נוירו-פסיכולוג. שמעתי המלצה על רעיה ורטמן-אלעד משערי צדק בירושליים. בספרייה שלנו יש מעט מידע על הלקות. אני מכירה מישהי שאובחנה עם הלקות הזאת, אבל הבנתי שהיא לא קיבלה טיפול מיוחד, ובעצם זה טיפול דומה להפרעת קשב, כי מעורב בה חוסר ויסות של הקשב (אם כי מיקוד יתר במקום ביזור יתר).

noa128

New member
גמני שאלתי כאן פעם. על עצמי.

התשובה שלך הדליקה לי נורה ראשונה מעל הראש ופתחה בפניי את התובנה הראשונית שאני ואחר כך גם ילדיי - שייכים ל"משפחה"
הם ADD ו- ADHD בדרך לאיבחון. אני עוד לא אובחנתי (כנראה שזו תהיה אחת המתנות ליומולדת ארבעים בעוד כך וכך..
), אבל תיארת אותי. ב-י-ד-י-ו-ק, כולל ובעיקר העניין של מיקוד היתר. כשאני במחשב, או קוראת, או טלויזיה - יכולים בני הבית (כולל הילדים) לצעוק לי בתוך האוזן - ואני לא אשמע. צריך לנפנף לי בתוך שדה הראייה כדי לנתק אותי ממה שאני מרוכזת בו באותו רגע. מצד שני קשה לי להתרכז בלי להתמקד/להתנתק ממה שמסביב. ברגע שהסביבה הבינה שאני לא מתעלמת בכוונה, אלא שזה פשוט קורה - כבר לא כועסים
ןהמאמרים מאד מעניינים,בעיקר אלה שבאנגלית. מאד מאירי עיניים.

NLD

NLD מוכרת גם כ NVLD הינה לקות למידה בלתי מילולית . מבחינה קלינית רפואית היא מוגדרת כתסמונת ההימספרה השמאלית. NVLD היא קבוצת רב של לקויות למידה שחלק מהן היא הפרעת קשב וריכוז. בתסמונת זו קיימת גם לקות למידה מטמטתית, וPDD . לא כל NVKD הוא ADHD אבל כל ADHD הוא חלק מ NVLD. יש חומר גם בעברית, עם כי מדעי. גיליון 20 של כתב העת "פרספקטיבה" בהוצאת "הורטון דיסלקציה" עסק כולו בלקות זו. כמו כן, עבודות נוספות כמו עסודות של לופי ושות' שהתייחסו לתסמונת זו. פחות עוסקים אולם היא נחקרת רבות גם על ידי חקורים ישראלים אולם הפרסומים הם באנגלית היות שזו השפה האקדמית המקובלת. גם אני חוקר ADHD והתנהוגת וכעת מתחיל לכתוב דוחות מחקר משמעותיים באנגלית. יש גם כמה עבודת תיזה ודוקטורט שעסקו בעניין באוניבריסת בר אילן ובירושלים. שאלת שאלה רחבה, אם תמקד שאלות אנסה לעזור לך מועדים לשמחה גיל

Argon01

New member
אם אין לי בעיה ממש רצינית במטמתיקה

המצב הוא כזה - אין לי בעיה מיוחדת במתמטיקה חוץ מהעובדה שהייתי היחיד שהורידו ל 3 יחידות מכל החברים שלי ולא היה ממש אכפת לי. בעזרת מורה פרטית הוצאתי 99 בבחינה ב 3 יחידות אבל לא הייתי מכין שעורים בלעדיה. לאחותי הקטנה לעומת זאת, שהיא כבר אחרי צבא, לא מסוגלת לקרוא שעון מחוגים תמיד מאחרת לכל מקום ולא יכולה לחבר מספרים דו ספרתיים עד היום כמו שצריך. שלא נדבר על חיסור. בגאומטריה לא היה לי ממש בעיה פשוט לא הייתי מכין שעורים אף פעם, הייתי ניגש למבחנים ומקבל 80 בכיתה ט' בלי ללמוד. זה הסייג היחיד מבחינתי, כל הסימנים האחרים מצביעים על NLD מובהק לחלוטין; האם אפשר להגיד בבטחון שאין לי NLD לפי ממצאים אילו לגבי המתמטיקה (הייתי תלמיד יחסית גרוע בתנ"ך היסטוריה וכל זה, עשיתי ביולוגיה 5 יחידות ומשם לא הורידו אותי ל-3 כמו במתמטיקה אבל אין לי בכלל בעיות לחסר ולחבר ולהכפיל, יש לי רק בעיות ללמוד חילוק ארוך)? כלומר אם אתה לא ממש קטסטרופלי במתמטיקה כמו אחותי אז זה אומר שאין NLD? אשמח לתשובה ממספר גורמים (גיל, גם תשובתך תתקבל בברכה כמובן) תודה

למעלה