?nikon d2h-4.2mp משהו לא מסתדר לי

city rider

New member
?nikon d2h-4.2mp משהו לא מסתדר לי

איך זה שnikon הוציאה מצלמה מקצועית רק אם 4.2mp לתמונה שהיום זה כמעט הסטנדרט במצלמות החובבניות מישהו יכול להסביר לי את ההיגיון ?יש פה משהו שאני מפספס?

city rider

New member
אנשים../images/Emo92.gif אין לאף אחד דעה?

חייבת להיות לכך סיבה הגיונית,או באמת משהו בסיסי שלא ברור לי

הנה התשובה..

כדאי שכולם יפנימו את העובדה שכמות הפיקסלים לא קובעת הכל. למען האמת היא אפילו לא קובעת הרבה וה D2H היא ההוכחה לכך. למוכרים בחנויות נוח "למכור" לצרכנים ובעיקר לאלה שלא מבינים את כמות הפיקסלים על החיישן במצלמה וכמה שיותר, יותר טוב. טעות!! כמות גדולה של פיקסלים אינה מבטיחה איכות תמונה טובה, אלא שילוב של פרמטרים שונים כמו איכות העדשה, האלוגריתם הפנימי שהופך את המידע לקובץ, איכות גוף המצלמה(אטימות למים וכו'), נוחות הפעלה, קצב הצילום ועוד ועוד. כל אלה יחדיו בשילוב עם "הרבה" פיקסלים יספקו תוצאות טובות. זהו גם ההסבר לכך שניתן לראות איכות שונה בין שתי מצלמות שלשתיהן יש את אותה כמות של פיקסלים על החיישן. מדוע? כי יש שוני עצום בשאר מרכיבי האיכות. לגבי ה D2H: ניקון רצו לשלב איכות עם קצב צילום של 8 תמונות בשניה ובטכנולוגיה של היום לא ניתן להגיע לכך מבלי להקריב את כמות הפיקסלים שעל החיישן. לכן ה"פשרה" הייתה 4.1 מיליון פיקסלים על חיישן חדש שהוא גדול בהרבה בשטח הפיזי שלו מאשר כל חיישן במה שמכונה מצלמות "כוון וצלם" ולכן האיכות שמתקבלת עולה בהרבה על זה שמתקבל ממצלמת "פוקט" בעלת חיישן של 4 או 5 ואפילו 8 מיליון פיקסלים.

city rider

New member
תודה-../images/Emo140.gif בהחלט צודק והגיוני!

ואני שמח מאד שהצבת את העובדות בבטחון זו היתה ההשארה שלי אבל מממש כמו שכתבת בגלל השוק המבלבל חשבתי שאני טועה, ותמונות של 4.2mp בjpg הן גדולות מספיק וטוב שציינת שאין לגודל הפיסי של התמונה השפעה על איכותה ולעולם העדשה היא החשובה-תודה תודה תודה!

idohal

New member
ועוד דבר מאחר והמצלמה מיועדת לעיתונ

ות הויתור על כמות הפיקסלים איננה הקרבה רבה כין אין שום כוונה לספק מצלמה להגדלת תדפיסים בגודל פוסטרים (4 מ"פ אפשר להגדיל עד A3 וזה די הותר עבור צרכי העיתונות).

amirmk

New member
ההדפסה בעיתון דיי גרועות.

עד שאפילו תמונות מה-D1 שלי ב-ISO 800 על חצי עמוד נראות טוב. איכות התמונה לא מטרידה אנשים רבים, אבל מטרידה את הכיס של המו"ל.

maxos

New member
בנוסף, כמה שפחות פיקסלים

כך גודלם יגדל (כשהגודל של החישן נשאר דומה) והרגישות הכללית של החישן תהיה טובה יותר. ככול שזה טוב יותר, כך יש צורך בפחות הגברה ולפי כך פחות רעש. בנוסף, המצלמה אמורה להפיק יותר אות מיותר קרני אור (מה שניקרא QE). חישן של 4MP הוא פלטפורמה מצוינת לנקון לנסות את חישני LBCAST החדשים שלה אשר חווים בעיות רגישות כמו כל חישן CMOS, רק שהחישן של ניקון הוא בעל 3 טרנזיסטורים בלבד, דבר שכמובן עוזר לרגישות ולרמות הרעש.

gbzx

New member
זה לא הפוך?

במעקב שלי אחרי הפורום אני רואה המלצות לצלם במקסימום פיקסלים

maxos

New member
הכוונה היתה

ליחס בין הרגישות לכמות הפיקסלים בגודל חישן קבוע.

גידי@

New member
אין פה בלבול

תכך מספר רב יותר של פקסלים עדשות טובות יותר ועוד פרמטרים כמובן שהמצלמה תהיה טובה יותר.

תמונה של d2h...

אני סתם משועמם ונראה לי נחמד שתהיה לנו גם תצוגה ויזואלית של הציוד שאנחנו מדברים עליו...

city rider

New member
מישהו צילם איתה-יש חוות דעת?

ובכלל למרות שאני בטוח ששאלו את זה 1000 פעם פה ואני חדש-אבל גם השוק לא מפסיק להתחדש ולכן אני מקווה שיש מקום לשאול איזו דיגיטאלית מקצועית הייתם ממליצים לי לרכוש היום או בתקופה הקרובה?

amirmk

New member
יש שתי כתבות בפורומים

אחת נכתבה ע"י ted, והשניה על ידי.

city rider

New member
אז ככה...

1.תודה על התשובות ועל הלינק לסקירה על הd2h-ועדיין אם מישהו היתנסה בה באופן אישי אשמח לשמוע תגובות. 2.לגבי 2 הכתבות אתם יכולים לעזור לי להגיע אליהן? אני לא מוצא 3.קשה לי להגדיר צרכים ספיציפים מהמצלמה לטובת צילום כזה או אחר ולכן אני מבקש את דעתכם-מהי המצלמה שמספקת מגוון צרכים רחב ותמורה רבה ביחס למחיר.

למעלה