ni hao

ashmash

New member
ni hao

hello. I'm in Lijiang - yunnan - china right now. anyway, I have 2 more month here in china. in the day after tomorrow, I'm leveaing to Sichuan provine for couple of days, and from Chengdu (the capital of this province) I'm planing to take a flight to Tibet (lahas) that's all for now. Elaad

sela v

New member
האם אפשר לתת לך משימות?

או למשל לבקש את סוג האורז החביב עלי שתביא לי?

jeshu

New member
הבנתי שאסור לדון בפורום בנושאים שהם עבירה על החוק...../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

jeshu

New member
אני התכוונתי להעברת תוצרת חקלאית ממדינה למדינה בלי בדיקת הגורמים המוסמכים במכון להגנת הצומח בבית - דגן... אפשר לגרום ככה המון נזק.

jeshu

New member
אולי אותך זה מצחיק אבל את מי שמנסה לתקן את זה אח"כ זה כבר לא כל כך מצחיק וכשמחשבים את הנזק זה גם כבר ממש לא מצחיק....

sela v

New member
גם עם אורז יש בעיה?

ולמה דרך אגב שוקולד הוא לא תוצרת חקלאית? הוא הרי עשוי מפולי קקאו.

jeshu

New member
אני לא מצוי בנושא לכזה עומק בכל סוג של תוצרת חקלאית יכולים להיות מזיקים - חרקים,פטריות ושאר גורמי מחלות צמחים שיכולים להסב נזק רב בעיקר אם אין להם אוייב טבעי בארץ היעד.זה נכון הרבה לפירות וירקות.שוקולד עובר עיבוד מסבי שכולל חימום לטמפ' גבוהה ואני מניח הורג את מה שבתוכו. בישראל יש בעייה של זבוב הים התיכון למשל,ולכן היצוא נבדק בקפדנות. ביציאה ובכניסה למושבים וקיבוצים רבים יש מקום שבו גלגלי רכבים נשטפים כדי שלא להעביר את מחלת הפה והטלפיים ממקום למקום.בכניסה לקליפורניה נדרשים הבאים להותיר את הירקות והפירות שלהם במחסום.אתה יכול בקלות מחוסר ידיעה להעביר הרבה גורמי מחלה מארץ לארץ (למרות שלא הייתי חושש במיוחד מאורז שלא מגדלים בישראל). ישנם צמחים רבים אחרים שיובעו לכל מיני מקומות וגורמים לנזק בגון הקוקוייה באנדים והארנבות באוסטרלייה.צריך מאוד להזהר עם הדברים האלה.

shaishoo

New member
הסבר +-

בגדול למיטב ידיעתי אין שום בעיה להעיבר גם תוצרת חקלאית כל עוד היא באריזה סגורה... הרי הרבה אנשים מביאים איתם תבלינים ממקומות כמו תורכיה למשל..ואין עם זה בעיה כל עוד זה סגור באריזה הרמטית.. לכן גם אורז יהיה בסדר להביא כל עוד הוא סגור באריזה כמו בסופר.. וזה גם עונה לך על השאלה של השוקולד... אז בתאבון..ואני ממליץ לתבל את האורז הסיני עם התבלינים מתורכיה ולקנח בשוקולד מבלגיה...בעצם לא מבלגיה הם הצביאו נגדנו...

sela v

New member
אז איזה שוקולד אתה ממליץ?

על דבש למשל ראיתי בדף הסבר למה מותר להביא לבריטניה, ורשום שאסור להביא דבש מארצות מחוץ לאיחוד האירופאי.

jeshu

New member
זה נשמע יותר כמו משהו שקשור לסובסידיות בתוך האיחוד (שאלה לכלכלנים) ולא לאיכות שלו מבחינת פתוגנים.בכל מקרה זה נשמע כמו המרצה ממשרד החקלאות שאמר ש"גם על דבש בסופר יש תאריך תפוגה" ונתקל ב"רק מטומטם שם תאריך תפוגה על מוצר שיהיה טוב גם עוד מאתיים שנה". לישראל מותר ליבא מלכות דבורים רק מאוסטרליה ,ניו-זילנד והאוואי.

צמח של קקאו לא תוכל... אבל שוקולד

הוא כבר מעובד... ומפוסטר... ולא אמורים להיות בו מזיקים למיניהם... אבל באופן עקרוני לא יכול כל תוצרת שעלול להיות בה משהו מזיק

למעלה