NGD+שאלה

NGD+שאלה

למען האמת זה היה ביום ראשון ופשוט לא היה לי זמן

בכל מקרה
הרכישה - Ibanez RGD320
גיטרה פשוט מגניבה ברמות. צאוור 26.5'' , מעיין הכלאה של גיטרה חשמלית רגילה עם גיטרה בריטון.
פיקאפים האמבקרים של איבנז עם 5 מצבים
בעיקרון אמורה להגיע מכוונת מהמפעל לפי כיוון D
קיבלתי אותה מכוונת קצת מעל D, עם דרופ C.
מיתרים 0.10

מכאן השאלה:
התכניות שלי לגיטרה הם לכוון אותה על D, עם דרום C, אבל נמוך יותר ב-8 הרץ (כלומר A=432, אני סוטה, אני יודע)
האם יש צורך להעביר אותה סטאפ/החלפת מיתרים? נכון לעכשיו היא מרגישה טוב משתי הבחינות האלו. השאלה אם הורדה של כמעט חצי טון (כמו שאמרתי, כרגע היא מכוונת מעל הכיוון הסטנדרטי) לא תפגע בה

byrdparis

New member
תתחדש! ותהנה.

לגבי השאלות שלך,
הגיטרה הזו נבנתה עבור הכיוונים הללו, לכן היא גם עם סקיילינג ארוך יותר כדי שלא תקבל מיתרים רפויים
שתרצה להוריד טונים ב LOW E...
בכל מקרה, אני תמיד ממליץ על סט אפ טוב שמאזן את הגיטרה ומביא אותה למקסימום יכולת של אקשן, צוואר, התאמת הנאט למיתרים לטעמך מבחינת עובי ועוד.. אך אם אתה מרגיש שהגיטרה מנגנת לך כמו "חמאה" אחרי שאתה מכוון אותה לאן שאתה רוצה עם מיתרים חדשים, אז אולי אפשר להמתין עד שתגלה שמשהו לא "עובד" מבחינתך ואז לקחת אותה.

שוב, תתחדש ותהנה.
(אני במקומך הייתי מעיף את הפיקאפים המקוריים ושם משהו קצת יותר רציני.. אבל זה רק אני)

deathOrat

New member
כן סטאפ אבל בנאט לא צריך לעשות כלום, זה

locking nut.

אני כן מציע כי כיוון אחר משנה את המתח של הגשר(באמת תלוי בסטאפ הקיים ובצפים הplate חייבת להיות מקבילה לגוף), לבדוק אינטונציה וכו' (במיוחד אם הוא משנה את זה ל432)

מסכים לגמרי לגבי הפיקאפים שבאים עם האיבנזים, לא מבין ת'קטע שלהם בכלל עם זה...

משהו כזה ;)

סתם, אני פשוט נורא אוהב להיות שונה, קרא לזה קטע, קרא לזה אידיוטי, איך שבא לך.
בכל מקרה, רציתי לנסות משהו קצת יותר נמוך, אבל לא B כי מבחינה מוזיקלית זה כבר נמוך לי מידי.
קראתי קצת באינטרנט והיו מספר דיונים על כך שלמעשה לה כ440 זה סוג של פשרה שעשינו כדי שיהיה יותר נוח, אבל למעשה זה אמור להשמע 432. החלטתי לנסות, ולמען האמת, אולי זה פסיכולוגי לחלוטין (למען האמת, אני בטוח שזה פסיכולוגי לחלוטין) אבל זה נשמע לי טוב יותר. חם יותר כזה.
וחוץ מזה, ככה אני משחזר לאנשים הרגשה שהייתה לי כשניסיתי לנגן I'm Broken של פנטרה בפעם הראשונה. אני לא מבין למה אני לא מכוון טוב!

חתוליס

New member
אני חושב שכדאי ללכת על סטאפ

ולו רק בגלל שהגיטרה הזו מגיעה עם דדריו 10-46. זה יכול לעבוד על D Standard (בעיקר למי שמנגן על 009 בכיוון רגיל) אבל על Drop C ה-46 דק מדי.

ממליץ בחום על הסט הזה (יש אותו לסטרינגר בארץ).

באמת יש לי צורך ב0.11?

נכון לעכשיו ה-10 מרגיש לי ממש טוב ונורא נוח לנגינה. אני יותר מפחד מההשפעות של המתחים על הגיטרה.

מה שכן, החלטתי כן ללכת לסטאפ בקרוב והחלפת מיתרים לחדשים, מהסיבה שהגשר באמת קצת ירד שניסיתי להוריד את הכיוון (העליתי אותו לבנתיים, אבל מעדיף שמישהו שיודע מה הוא עושה קצת יותר ממני יביט בה)

בכל מקרה אז, מחפש עכשיו המלצות למיתרים -
האם באמת 10 יהיה לי מספיק טוב?
ויש איזה חברה מומלצת?

תודה לכולם על התגובות :)

חתוליס

New member
בגלל שהגיטרה 26.5

אז דווקא הגיוני ש010 ירגיש בסדר טון למטה. אבל עדיין, 046 נשמע לי מאד דק בשביל C נמוך, אפילו שהסקאלה ארוכה יותר באינץ'.
אם 10 מרגיש לך טוב, אז תשאר עם 10. אם הייתי במקומך, הנסיון הראשון שלי היה Skinny Top/Hvy Bottom. (ב-25.5 הייתי בוחר בסט כבד יותר)

למעלה