nextval בדוטנט

darthziv

New member
nextval בדוטנט

אני רוצה להשתמש בnextval בתוך משפט insert בפקודה לשרת כלומר
insert into __ values (nextval, 'sdsd','232323')​
וכן הלאה הבעיה שהוא לא מקבל את הביטוי nextval (לא בטוח בסינטקס, לא מצאתי דוגמא לאיך עושים את זה באקסס) מישהו יודע? (ניסיתי גם לוותר על השדה אבל אז הוא נותן תקלה על זה שהשדה לא ניתן, זה הID והוא ממוספר אוטומטית) מישהו יודע איך עושים את זה?

darthziv

New member
ואיך אני עושה את זה?

סך הכל אם אני לא נותן את הערך ואומר לו הכנס לתוך הטבלה (עמודה 2, עמודה....) ערכים (ערך 2, ערך....) בלי הID הוא גם לא מקבל את זה בטוח יש משהו שנותנים לו בתוך הערך של העמודה.....

EdotK

New member
לא, אתה צריך להגדיר את

העמודה עצמה בתוך אקסס כ autonumber, ואז אתה לא צריך לשלוח (או יכול לשלוח) ערך לשדה הזה - והוא מתעדכן אוטומאטית.

darthziv

New member
זה מה שעשיתי

הוא מוגדר ככה (ובאמת כשאני מוסיף שם שורה ידנית בטבלה זה נותן אותו לבד) הבעיה שמשפט insert לא עובד לי כשאני נותן את זה (לצורך העניין יש לי שני שדות, ID וNUMBER) אז אני כותב
insert into ___ (number) values ('1')​
ומקבל שגיאה.... ולמה? כי לא כל הערכים ניתנו אם אני נותן לו גם את הID אז הוא מוסיף.... אבל אז זה בעיה כי אני צריך להשיג מהטבלה את הID האחרון כל פעם...

24sharon

New member
>>>

שדה באקסס שמוגדר כAUTONUMBER (מספור אוטומטי), עם כל הכנסת רשומה, ולא משנה מאיפה דרך האקסס עצמו או דרך שאילתת SQL הנתון עולה אוטומטית. במידה ואתה רוצה את הנתון האחרון בSQL SERVER יש את הדרך הנחמדה יותר ע"י IDENTITY או SCOPE IDENTITY. אבל באקסס אתה צריך להריץ שאילתת MAX על השדה המחושב על מנת לקבל את הערך האחרון שנכנס.

24sharon

New member
טעות סופרים

IDENTITY נתמך גם באקסס. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=831&msgid=74734727

למעלה