next world or "gilgul neshamot"?

The Charmed Boy

New member
next world or "gilgul neshamot"?

i personally believe in both... but one comes first? what happens? from one side, there is the next world, which everybody goes to. but from the other hand, there is that thing that called kharma (too long to explain now) and according to your kharma, you will be some kind of animal after you die and "revive" been good - you'll be human if you've been really bad.... some kind of bug probably i, as i said, believe in both what do you think?

Diableror

New member
השאלה היא

"מה אתה מאמין". עפ"י האמונה הרווחת,נשמה שסיימה את תפקידה עוברת ל"עולם הבא"(aka גן עדן,גיהנום,סאמרלנד,כף הקלע וכ'ו) נשמה שלא סיימה את תפקידה מתגלגלת. מה זה קארמה-http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=617&msgid=43492071 מה אני אישית מאמין?אממממ,זה לא ממש משנה,אני מעדיף לחכות לתגובתה של מאי בנושא,בטוח יותר מעניין
Diableror

The Charmed Boy

New member
there's something in what you said

a soul is here until she finishes her job she will have a "gilgul neshamot" over and over again until she will do that by the time she does that, she will proceed to the next world, as a spirit or something. kinda make sense....

.m

New member
העולם הבא וגלגולי נשמות

אינם מושגים סותרים. ישנו מקום אליו מגיעות הנשמות לאחר מות הגוף הפיזי. אני משתמשת במושג של ד"ר מייקל ניוטון: "המקום שבין העולמות". במקום הזה הנשמה (ומדריכיה) בוחנים את סיפור חייה, מנתחים אותו ומסיקים מסקנות, ואף בוחרים את סיפור החיים הבא שלה. לעיתים הנשמה זקוקה לתקופת החלמה (אם סיפור החיים כלל טראומות רבות), לעיתים היא סתם נחה תקופת מה, לעיתים ממתינה לעיתוי טוב להגשמת סיפור החיים החדש. בבוא הזמן הנשמה מתגלגלת שוב לתוך גוף פיזי, ומתחילה בחיים חדשים.
mai

Diableror

New member
אמממ

"לעיתים הנשמה זקוקה לתקופת החלמה (אם סיפור החיים כלל טראומות רבות)" מי מגדיר טראומה? הייתכן שנשמה אחת יכולה להיות "מזוכיסטית" ולהנות מעינויים בעוד השניה תצולק במקרים קיצוניים כאלה? האם לנשמה יש אופי? Diableror

.m

New member
בטח לא אני ../images/Emo6.gif

נשמה מתגלגלת לגוף פיזי רק לאחר שנבחר לה סיפור חיים - ואין כוונתי לומר שהכל נקבע מראש, אלא שכל האפשרויות נלקחות בחשבון. לאחר שיכלול האפשרויות הנשמה מחליטה, ביחד עם המדריכים שלה, כמה % ממה יכנסו לגוף הפיזי (זה אף פעם לא 100%. בד"כ מדוב בכמות שבין 20% ל-85%). לעיתים נבחר סיפור חיים קשה במיוחד. לעיתים סך ה-% משוכלל לא נכון, והסיפור הופך קשה יותר, כי לנשמה אין מספיק אמצעים להתמודד. במקרים כאלה הנשמה סופגת טראומות. מי מחליט? לא אני ולא אתה
. בסוף סיפור החיים, כשהנשמה יוצאת מן הגוף הפיזי וחוזרת למקום ש"בין העולמות" היא, ביחד עם המדריכים שלה, צופה בסיפור החיים ומנתחת אותו כדי ללמוד ולהתפתח. בחלק מן המקרים מוחלט על זמן התאוששות, בחלק מן המקרים הנשמה חוזרת מיד ל"פעילות"
האם לנשמה יש אופי... שאלה קשה... אני מניחה שזה תלוי בהגדרה למושג "אופי"
כן, ישנם "קווי אישיות"/""אופי"/"אפיון" מסויים לכל נשמה. בד"כ ניתן לראות גם קו פעולה עקבי בסיפורי החיים השונים של אותה נשמה.
mai

IonGuardian

New member
o_O

זה נראה כאילו את נותנת את זה בתור עובדה . בסה"כ מדובר על דבר שאיש אינו יודע , בכל מקרה איש חיי ...

.m

New member
../images/Emo26.gif

אני משתפת בידע שלי. משתתפים ותיקים יותר יודעים שאני עוסקת (גם) בטיפול דרך שחזור גלגולים. אח"כ הטיפול, אני מבקשת מהמטופלים לאפשר לי לקבל אינפורמציה על תהליכים שהנשמה חווה לאחר מות הגוף הפיזי, ובד"כ נותנים לי. האינפורמציה הזו דומה למדי לממצאיו של ד"ר מייקל ניוטון בספרו "מסע הנשמות", שאני ממליצה מאוד לקרוא.
mai

Diableror

New member
אממממ

אם לנשמה יש אופי,אז מה הפואנטה?כלומר,אם ניקח את ה"עובדה" הזו כבדוקה ומוכחת,אין כל טעם בחיים.עד עתה(בדיוק עד הרגע
) חשבתי שהחברה,הסביבה,המשפחה,נסיון החיים וכ'ו מעצבים אותי..אבל בעצם,הנשמה שלי פשוט כזו. למה לשלוח נשמה לגיהנום אם היא נשמה של דיקטטור מטורף?ולמה לתת לנשמה "טהורה" לעבור גיהנום עלי אדמות בגטאות במקום לשלוח אותה לגן עדן? חסר לי פה הגיון בסיסי ביותר,ולכן אני לא ממש מקבל את מה שאת אומרת. Diableror

.m

New member
לא בדיוק...

יש "קווי איפיון" מסויימים, אך החברה, הסביבה, הנסיון וגם נסיונות מחיים אחרים בהחלט משפיעים ומעצבים אותך. כשאמרתי "קווי איפיון" (ואני משמשת במושג הזה בהסתייגות, אבל טרם מצאתי מושג מדוייק יותר) התכוונתי לכך שיש לנשמה מס' מאפיינים קבועים שהיא לוקחת איתה לכל גלגול, ושומרת עליהם גם כשאינה מתגלגלת. כל חוויה (טובה או רעה זה שיפוט אנושי) מלמדת אותנו משהו, וזו מטרת הגלגול. ואני מעולם לא דיברתי על "גן עדן" או על "גהינום"
mai

Diableror

New member
גן עדן וגיהנום

הם התוספת שלי. השאר?לא מסכים,אבל מילא,אף אחד לא שואל אותי
עדיין לא הגדרתי לעצמי "נשמה".לא הגדרה שאני שלם איתה לגמרי,לכן כל השאר עדיין מעורפל מידי בשבילי. Diableror

אני מאמין במשהו שונה קצת.

בבודהיזם הטיבטי קיים מונח שנקרא "בארדו". ה"בארדו" הוא מצב של חלום, אליו נכנסת התודעה לאחר מות הגוף הפיזי. אם הגוף מת במצב של חוסר השלמה עם המוות, בצורה אלימה, בהפתעה - החלום יהיה סיוט. אם כן הייתה הכנה למוות והשלמה עימו - זה יהיה חלום טוב. הקארמה, דהיינו המעשים, המבשילה ברגע המוות היא גם תהווה גורם מכריע באופי הבארדו ובאופי הגלגול הבא. אלו שמתאמנים (ולא רק הכנה למוות, אלא מעבר, כולל כניסה למצבים דמויי מוות), ביניהם גם הלאמות, נשארים מודעים בזמן שהם במצב הבארדו ואף יכולים לבחור היכן ולמי להוולד. מגדילים לעשות הלאמות, שאפילו טרם המוות כבר יודעים ויכולים לתת סימנים של מקום וזמן (הרבה פעמים הם משאירים מידע זה רק אצל אדם אחד, או במסמך שאמור להפתח רק לאחר מותם). או אז מוצאים את הילד שהוא כנראה הגלגול ובוחנים אותו. אם הוא עומד בבחינה, הוא מוכרז כגלגול של הלאמה, ובגיל 5 מוסרים אותו הוריו לחינוך במנזר של הסאנגה (קהילה) של הלאמה המתגלגל. גלגול התודעה הוא מעט מסובך יותר אצל הבודהיסטים, מכיוון שתודעה יכולה להתגלגל באל, בחצי-אל ("שד"), אדם, בע"ח, רוח רעבה ואף יצור גיהנום (התפיסה הבודהיסטית של גיהנום היא שונה מעט מהתפיסה היהודית/נוצרית/מוסלמית של גיהנום). הכל בהתאם לקארמה. כך שבעצם, מי שעשוי לזכות ל"תקופת תכנון" הם בעצם רק אלו שמצליחים להשאר מודעים בזמן הבארדו.

Diableror

New member
אמ

"אם כן הייתה הכנה למוות והשלמה עימו - זה יהיה חלום טוב" אותו אימון,לוקח תקופת חיים?אם כן,זה נראה לי חולני לעבוד כל חייך למוות,ולבא אחריו. Diableror

זה לא אימון

לקבל את המוות בהשלמה, זה לאו דווקא אימון. אנשים שיודעים שהם עלולים למות, יתחילו לחיות את חייהם ויכינו את עצמם נפשית. יש אנשים שזה יכול לקחת להם חודשים, שנים ויש כאלו שזה יקח להם ימים ספורים להבין ולהשלים עם המצב. הנקודה היא, שמבחינת התפיסה הבודהיסטית, אחרי הבארדו - יש שוב חיים. אם היית מוכן למוות, אז לא רק שתעבור תקופת ביניים חביבה יותר, גם תזכה לגלגול טוב יותר, סביר להניח. לידה מחדש טובה מגדילה את הסיכויים לעלות על הדרך להשתחרר מהסמסרה - מחיי סבל של עולמות החשק. אלו שעובדים חלק נרחב מהחיים שלהם לקראת המוות, זוכים לקבוע בעצמם להיכן להתגלגל, וכך לתכנן בעצם "מפת התקדמות". ההכנה למוות היא לא רק הכנה למוות - היא כוללת בתוכה את הדרך לחיים נכונים, עפ"י הבודהיזם הטיבטי, ובכך לקרב את השחרור ממעגל הסמסרה ולהגיע למצב מואר של אושר נצחי. כמובן, ישנן "רמות" שונות של הארה, שתלויות בפועלה של התודעה. כל עוד לא מגיעים להארה, ממשיכים למות ולהוולד מחדש אין-ספור פעמים.

דבריכם מענינים אך האים הם נכונים?

שלום אני הרבה זמן מיתענינת וגילגולי נשמות וגם יצא לי ליראות רוחות ., לפי התורה שאתם לא מדברים ולא לוקחים בחשבון יש לנשמה 4 גילגולים עכשיו נשמה יכולה להיות מחולקת ונדיר שנשמה שלמה יורדת לעולם ., בימינו גם נדיר שיש נשמות גבהות לרוב הן ממדרגות נמוכות כי יש 5 מדרגות :נפש,רוח ,נשמה,חיה,יחידה.נשמות חוזרות לעולם בין ברצון ובין לא ברצון .,כיום חזרתן של הנשמה היא לתיקון על מה שקילקלה בגיגלוים שלה בעבר .,נשמה שהיא מתוקנת נישארת למעלה ועים יש צורך בה לעזרת תיקונה של נשמה אחרת אז היא יורדת גם .,נשמה שאין לה תיקון נימחקת נשמה שיש לה תיקון ללא צורך לרדת אז היא עוברת תהליך ניקוי .,יש נשמות שמקבלות עונש כבד אז זה השאול ישנו גם חיבוט הקבר שכימעט כולנו עברנו ונעבור .,חיבוט הקבר הוא בעת שמורידים את הגופה ניכנסת הנשמה ומעירים את הגוף ומלקים אותו בעודו ער וחיי בקבר (יש הרבה שפתחו קברים ולתדהמתם ראו שריטות של ציפורניים כאילו ה"מת " ניסה לצאת .,)כול הזמן שאלתי למה עוטפים את המת מיכף רגל ועד הצואר תמיד אמרתי לעצמי מה הוא יברח?,הרי מת ., אז כן הוא יכול לצאת כי שהוא מוכנס לקבר הוא מיתעורר ולכן שמים תכריכים .

הם נכונים בדיוק כמו הדברים שאת

כתבת. אם כי יש לך כמה שגיאות: בתורה כלל לא מדברים על גלגול נשמות או על תפיסה כלשהי של עולם הבא. דווקא ישנו חוסר בולט בקיומו של אחד כזה, ובספר קהלת אף ניתן להבין כי קיימת שלילה של "העולם הבא". רק בספר שמואל ישנו אזכור של העלאה באוב אחת וזה הרמז היחידי. את מדברת על הקבלה ועל המסורות הרבניות, שהן מאוחרות לתורה ולתנ"ך כולו. וגם זה עניין של אמונה (אם כי, כדאי לדייק - ברוב הספרות הקבלית הדנה בגלגול נשמות בה עיינתי נתקלתי בדיון על שלושה גלגולים ולא בארבעה, אם כי אני לא אתפלא אם יש מקורות הגורסות כך). מעבר לשגיאות הסמנטיות הללו, מדובר באמונה. אלה מאמנים בכך ומאמינים שזה נכון, את מאמינה בדבר אחר שלדידך הוא נכון. פתרון אובייקטיבי? לא כל כך נראה לי שיש.

לדעתי הכול השארות אבל ......

לדעתי הכול זה השארות אבל לאחר שקצת קראתי מאמרים וקצת חפרתי עמוק ולאור מיקרי המוות קליני ומה שהם מספרים .,ולאור חזרתי אני בגילגולי הקודמים הגעתי למסקנה שיש חיים אחרי המוות הנשמה היא ניצחית .

Diableror

New member
זה עדיין נשמע

כמו לחיות בעתיד,לתכנן כל צעד, כדי להבטיח שהצעד הבא יהיה טוב. לאלה שזה לוקח ימים ספורים,אין בעיה,אך לאלה שצריכים להשקיע כמה שנים טובות? מילא,בחירה שלהם. Diableror

למעלה