Neverwinter Nights

Darakan

New member
Neverwinter Nights

מוזר שאף אחד לא מדבר על זה פה...
רק רציתי לדעת באיזה מודולים אתם משחקים ומה הניק-ניים שלכם, אולי נשחק מתישהו.

BluePrint

New member
../images/Emo177.gif../images/Emo31.gif

לא מדברים על Neverwinter Nights? באמת מוזר. אולי זה בגלל שNN זה משחק מחשב ואתה הגעת לפורום משחקי תפקידים?! להשכלה כללית: משחקי תפקידים הם משחקי דמיון קבוצתיים הנעזרים בחוקים ורישומים לצרכי המחשה ושליטה בארועים. נכון שאפשר להשתמש במחשב לצרכים אלו, אבל זה לא הופך משחק תפקידים למשחק מחשב. משחקי מחשב מסוג NN אולי משתמשים בעולם וחוקים של משחקי תפקידים אבל אינם כאלו, אפילו עם ריבוי שחקנים. אתה יכול להיות בטוח שמי שרוצה לדבר על NN יגיע לפורום משחקים באסכולת המחשבים.

fbop

New member
משחקי תפקידים באים בהרבה צורות....

הפואנטה היא שאתה מגלם דמות כלשהי, לא משנה מי, איפה ולמה, זה תמיד נשאר משחק תפקידים. מחשב זה אחת הצורות שאף ממחישות את המשחק יותר ואף מקלות על הבנה של החוקים.... בהחלט יש מקום לדבר על משחקי מחשב בכל פורום.... כמו שיש תוכנות ומשחקים המתקשרים לנושאים שונים ותחומים שונים(סימולציות, הדמיות, משחקים המבוססים של דמויות מוכרות...) אז אפשר לדבר על זה בשני ההקשרים.... אוקצור, אל תפסלי את הנושא כי את לא מתקשרת אליו (חייב ללכת, אסכם בקצרה).........

ד ג י

New member
משקי תפקידים לר יכולים להיות במחשב.

בגלל שבמשחק תפקידים אני יכול לעשות כמעט כל מה שאני רוצה ובמחשב יש לי מספר מאוד מצומצם של דברים לעשות

BluePrint

New member
בהחלט. כמובן.

אבל אני ממליץ לך ללחוץ על שם הכותב של ההודעה שאליה אתה מגיב לפני שאתה מתחיל לנסח תגובה, ואז תמנע ממצבים מביכים שבהם אתה כותב תגובה להודעה שלי וחושב שאני בחורה. אבל לעניין: בCRGP ("משחקי תפקידים" במחשב) השחקן
לא​
מגלם דמות אלא שולט בקבוצת שחקנים, וגם אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו כמו במשחק תפקידים אמיתי. מקל על הבנה של החוקים? לא ראיתי אפילו את הNeverwinter Nights הזה, אבל כל חוקי המ"ת שראיתי במשחקי מחשב עד היום הסתכמו בלראות את דרוג הנזק או השריון משתנה כשמחליפים חפץ אחד באחר. אין מקום לדבר על משחקי מחשב בכל פורום, בשביל זה יש את פורום משחקי מחשב. אבל אני לא פוסל את האפשרות לדבר על תוכנות עזר למשחקי תפקידים כמו תוכנת הקישור ההיא של WebRPG או הCore Rules. וסתם להשכלה כללית: אני "ניהלתי" את פורום משחקים בIOL לשעבר, אז אל תגיד לי שאני לא מתקשרת
לנושא. מצאתי יותר משחקים ופתרתי יותר בעיות משחק משאתה תפגוש בחייך.

fbop

New member
.............

-כנראה חשבתי שאתה בת כי בלבלתי את הכינוי עם כינוי אחר.... -לא כל CRPG הוא זהה, הרי כל פעם שמשחק יוצא היוצרים רוצים לחדש ולשנות, ולא בכולם צורת המשחק, השליטה והחוקים הם אותו הדבר. לאחרונה כמעט בכל משחק שאני מנסה או רואה השחקן מגלם דמות בודדה לפי יצירתו, ולא קבוצה. כמובן שגם במשחק תפקידים רגיל אפשר לשחק יותר מדמות אחת, תלוי בשה"מ וכד´... ב- CRPGs החדשים יותר יש תמיד יותר אפשרויות והכל מתפתח, ואפשר להוריד תוספים, חלקים, הרחבות. אתה בעצמך אמרת שאתה לא מכיר את NWN, וגם שעד כה ראית רק משחקים עם חוקים בסיסיים וטכניים... אולי אם תנסה עוד משחקים שונים תראה שיש גיוון... ב- NWN יש גם אפשרות לבנות מערכה שלמה, מפת משחק (עולם, ממלכה, מבוכים, בניינים, הרים) לשחק בה, הרפתקאות, יצורים ודמויות ולפתוח במערכה הזו קבוצת משחק בה יש שה"מ (היוצר של הכל) ומס´ שחקנים. (משחקים דרך אינטרנט או רשת). ההבדל בין זה למשחק תפקידים חי הוא שאין דפים לכל דבר, אין צורך להטיל קוביות, יש גרפיקה נהדרת שממחישה הרבה דברים, קולות ושאר ירקות... חופש פעולה לשחקן בהחלט יש, הרי מה כבר יש לעשות במשחק חי שלא יהיה אפשר לעשות במשחק ממוחשב?... ההגבלות תלויות רק בשה"מ ובמה שבתוך ההרפתקה... בעולם תלת-מימדי יש תמיד לאן לזוז... CRPGs מבוססים על חוקים של מ"ת אמיתיים, ויש כל כך הרבה שיטות של משחקי תפקידים, עם חוקים והגדרות שונות להכל. אני משער שאתה מוצא את D&D מוגדר כמ"ת, NWN ודומיו מבוססים על החוקים של D&D, אז מה בזה לא משחק תפקידים?

BluePrint

New member
אני אפרט.

כמובן שלא כולם זהים אבל כולם מוגבלים באותה מידה. אם ניקח את Baldur´s Gate וMight&Magic כדוגמא, ההבדל שBG משתמש בחוקי D&D וM&M משתמש בשיטה אחרת (שכנראה נבנתה בשביל המשחק) לא הופך אחד מהם (או את שניהם כגיוון) למשחק תפקידים. הם עדיין משחק הרפתקאות\פעולה שפועל לפי חוקי קרב של משחק תפקידים, ובנוסף גם מוגבל בסיפוריות שלו. במשחק תפקידים ממוחשב, לא תוכל לדוגמא: לברוח עם האוצר הגנוב בעצמך אחרי שהרגת את הגנב, כי הדרך אל המישורים שמורה ואין לך את אפשרות השיחה לרמות את השומרים. כשבמשחק תפקידים אמיתי: הקוסם בחבורה יכול בקסם וחצי להכין שטיח קיר מעופף, שיקח את כל החבורה אל המדבר המלא בחולות טובעניים שאף אחד לא מעז להתקרב אליו. (שמת לב שבמשחקי מחשב אף פעם אין לך קסמים שימושיים באמת? הכי טוב שאתה מקבל זה גילוי קסם, והשאר קסמי התקפה\הגנה) נהדר שיש גיוון חוקים ועולמות משחק, וכל הכבוד ליוצרי NWN שנתנו לשחקנים בונה עולמות\הרפתקאות. וגם משחק משותף דרך הרשת מוסיף המון, אבל כל עוד הקוסם שלי (בדרגה 1) לא יכול לנצח לבדו שלושה גובלינים בעזרת שקית חול (ואני לא מתכוון להרביץ להם) בגלל שהמשחק לא מאפשר זאת, זה לא משחק תפקידים. וזה בדיוק החופש המוחלט שנותן לך משחק תפקידים אמיתי לעומת משחק מחשב שמשתמש רק בחוקי הקרב. (שלא תמיד הגיוניים) מי שמגלה איך שה"ם מאפשר לקוסם בדרגה 1 לחסל שלושה גובלינים בעזרת שקית חול, זוכה בדף הדמות של הקוסם. (ובשקית החול)

the incognito

New member
ובכן....

נכון שמשחקי תפקידים נותנים הרבה יותר חופש פעולה ממשחקי תפקידים על המחשב, אבל ההגדרה של משחק תפקידים זה משחק שבו השחקן משחק תפקיד כלשהו. כמעט כל משחק פעולה ממוחשב, מדיוק ניוקם ועד neverwinter nights הוא משחק תפקידים.

BluePrint

New member
אני לא מסכים.

כשאתה משחק Duke Nukem או אפילו Diablo, אתה לא משחק את הדמות אלא רק מפעיל אותה. משחק תפקידים הוא משחק שבו אתה יכול לשחק את הדמות, לקבוע מה היא תעשה מעבר לבחירת וחיסול מטרה. ההודעה הקודמת שלי עדיין תקיפה, במשחק תפקידים אמיתי הקרבות משמשים רק לצורך מתן תחושה של "אקשן" בזמן שמתמקדים בחלקים החשובים יותר: בניית דמות (ואני לא מתכוון לשיפור תכונות וציוד) וקידום העלילה. במשחקי התפקידים במחשב הקושי העיקרי הוא האויבים החזקים יותר מהדמויות, והחידות מסתכמות בלמצוא את החפץ החסר לביצוע פעולה במקום מסויים.

רמץ

New member
ADOM

אכן, ככל שהמשחק נוטה יותר לכיוון Hack´n Slash, הוא מאבד מה"משחק תפקידים", אבל פה ושם אפשר למצוא משחקים שבהם הבחירה שלך וההתנהגות שלך משפיעה. המשחק הטוב ביותר שאני מכיר הוא "Ancient Domains Of Mystery" (או ADOM בקיצור (Freeware)) - אחלה משחק שבעולם. מומלץ מומלץ.
אזהרה אחת לפני שאתם מתנפלים עליו - גרפיקת AssKey, בלי Sound.

BluePrint

New member
ענק../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif

גאון מי שיצר את זה. אפילו יותר מהיוצר של DND.

Ergil

New member
שלושה משחקי תפקידים ממוחשבים

בהם אתה עושה קצת יותר מללחוץ עם העכבר על המטרה: Fallout 1,2 וPlanescape: Torment.

DDN

New member
למה באלימות.

גובלינים: "אנחנו עכשיו הולכים להרביץ לך, ולהביא לך בתחת קוסם חלש!" קוסם: "לא! בבקשה לא!" גובלינים: "כן! כן!" קוסם: "אבל אז האבקה הקסומה שלי אף פעם לא תגיע אל המלך" גובלינים: "אבקה קסומה?" קוסם: "כן! אבקה קסומה שהופכת אותך לבלתי נראה" גובלינים: "מה באמת? תוכיח!" קוסם: "בואו, אני אראה לכם" קוסם שולף את שקיח החול ומפזר על הגובלינים: "אברה קדברה!" גובלינים: "אה, זה לא עבד! אנחנו רואים אחד את השני" קוסם: "איפה אתם? אני רק שומע אותכם". גובלינים: "איך אתה לא רואה, אנחנו רואים" קוסם: "בטח שאתם רואים, כולכם כושפתם ביחד". גובלינים: "איזה יופי!" קוסם: "תארו לעצמכם, איך תוכלו להיכנס לכל מיני מקומות" גובלינים: "איזה מקומות?" קוסם: "לכספת של המלך לדוגמא?" גובלינים: "רעיון מעולה. איזה יופי" (רצים לכיוון הארמון)

Gilgam69

New member
מה שחשוב זה שהקוסם עבר את המכשול

בהצלחה. הרעיון של DDN מוצלח במיוחד על אף שהרעיון הראשון שקפץ לראשי היה לחש שינה (כמו שמישהו כבר ציין למעלה). ולגבי הדיון שהיה מקודם. גם במשחקי תפקידים אין לך חופש מוחלט. החופש שלך במשחק תפקידים נקבע, מבוקר ומוגבל ע"י השה"ם שלך. וכמו שאם השה"ם שלך במשחק תפקידים "רגיל" יחליט שאם אתה פותח את השק החול ומתחיל לשפוך את כל תוכנו לפה שלך וע"י כך גורם לגובלינים לצחוק עד כדי התקף לב כך השה"ם שלך (אחד השחקנים איתם אתה משחק) במשחק NWN יכול להחליט שהגובלינים מתו מצחוק לאחר שהוא ראה את ההודעה שלך שאומרת שאתה אוכל חול ולקבוע שהם מתו. אז אל לך לפסול משהו לפני שאתה בוחן אותו שכן NWN הוא הדבר הקרוב ביותר למשחק תפקידים אמיתי ואפילו עונה על כל הדרישות. כמו שבמפגש רגיל אתה יושב ומדבר עם השה"ם כך גם אתה עושה ב-NWN רק שהשה"ם ושאר השחקנים לא לידך ואתה מתקשר איתם דרך הודעות כתובות במחשב.

ד ג י

New member
לפי מה שאני מבין...

בNWN אני לא יכול להחליט איך הבניין יראה אלא יש לי מספר אפשרויות במשחק תפקידים אני יכול להגיד שהבית בגובה שלושים אלף מטר והוא הפוך כשעל כל אחד מחמש החלונות שמופיעים במרחק קבוע אחד מהשני ומטפסים על הבניין מצוייר גובלין שהעניים שלו ירוקות עם משולשים צהובים ומלנים חומים בNWN לפי מה שהבנתי אני לא יכול וזה הופך את זה ללא משחק תפקידים תקני אותי אם אני טועה

BluePrint

New member
כן ולא.

DDN אולי "עבר את המכשול", אבל הוא לא קלע לאיך אני עשיתי את זה (גם אני לא השתמשתי בלחש שינה) ולכן לא קיבל שקית חול. וכשאני אמרתי חופש התכוונתי חופש בחירה, וגם מבחינת השה"ם. במשחק מחשב לדוגמא, הדמויות שלך מגיעות לבור בריצפה שאי אפשר לעבור אותו, אבל גם אם היתה לך את האפשרות לנסות לקפוץ מעליו (ציינתי כבר שלחשי תעופה לא מגיעים לתוך המחשב?) המשחק לא היה נותן לך באמתלה שהדמות היתה אומרת לעצמה: "אני לא יכול לקפוץ את הבור זה, הוא רחב מדי." כשבמשחק תפקידים השה"ם שלך היה יודע שלא כל החבלים של הדמות שלך קשורים כמו שצריך, ובלי לחשוב פעמיים היה אומר לך מה קורה כשאתה מנסה לקפוץ מעל בור ברוחב 5 מטר עם תרמיל מלא. (ואחרכך גם היה מוצא דרך חכמה להציל אותה ממוות בנפילה לבור עמוק) ועכשיו קצת מידע טכני: מה עושה שה"ם (אם אפשר לקרוא לבונה עולם ככה) בNWN לאחר שגמר להכין את ה"הרפתקה"? תמיכה מוסרית? הוא הרי לא יתן לי לקחת את התיבה הנעולה שהגנב שלנו לא הצליח לפרוץ, בשביל לזרוק אותה על המינוטאור שירסק אותה לחתיכות קטנות, ויאפשר לקוסם לקחת את הגרזן הקסום שיהרוג את אותו מינוטאור בעזרת טלקניסיס. לא חוכמה להתקשר עם שחקנים אחרים בעזרת הודעות כתובות, עשינו את זה כבר בWarCraft. (לא 2 ולא 3, Orcs & Humans! וזה היה ב94)

the incognito

New member
בוא נראה....

אז איך לעזאזל חיסלת את הגובלינים עם שקית חול?! וחוץ מזה, אם לא ניסית עדיין את NWN איך אתה יכול לשפוט אותו? המשחק נותן הרבה יותר חופש פעולה ממשחקי מחשב אחרים. וחוץ מזה, DDN כן חיסל את הגובלינים.... דמיין לעצמך שלושה גובלינים מנסים לפרוץ לכספת של המלך כשהם חושבים שהם בלתי נראים אבל בעצם הם לא... Chop chop chop, no more Goblins...

BluePrint

New member
זה היה עניין של חיים או מוות

שאר החבורה שהיתה כבר מותשת שלחו את הקוסם שלי לחזית בגלל שהוא היה היחידי שלא איבד נק"פ. היתה לי שקית חול שהטלתי אור על החול שבתוכה למטרה אחרת שהשגנו כבר, אז עם פגיון ועיניים עצומות ניערתי עליהם את השקית בתנועה אחת והחול נזרק עליהם בגובה הראש. (זה היה החלק הקשה) וכשהשלושה היו עסוקים בלשפשף את העיניים מהחול והGlare ניגשתי בשקט ושיספתי אותם אחד אחד. אבל העניין החשוב הוא Neverwinter Nights. ואני לא שופט אותו. כל משחק CRPG חדש הוא טוב יותר ומתוחכם יותר מקודמיו, ואני לא פוסל שום דבר בגלל שאני מאד אוהב את הסגנון הזה. (מישהו שיחק כאן פעם Champions of Krynn, Secret of the Silver Blades, Pool of Radience, Dark Queen of Krynn, Darklands) הוויכוח כאן הוא האם פורום משחקי תפקידים הוא המקום לדבר על משחק מחשב, ואני אצטט את Darakan (שם של עוד משחק CRPG ד"א): "רק רציתי לדעת באיזה מודולים אתם משחקים ומה הניק-ניים שלכם." זאת נראית לכם הודעה לפורום משחקי תפקידים?! הוא רוצה מישהו לשחק איתו משחק מחשב, לא לשחק עם מישהו משחק תפקידים בעזרת מחשב. ועל זה אני מתרעם.

למעלה