Netta - Toy Cover

סטילהוק

New member
בהתחלה החברה שלה אמרה לה אני שונאת אותך, בסוף היא מאוהבת

והשיר הישראלי הכי אהוב עליה אפילו יותר מהשיר של המדינה שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
האינטונציה שלהן נשמעת ממש ספרדית... אולי זה משהו ים-תיכוני

שמשותף למדינות כמו ספרד, איטליה, יוון... מבחינת קצב הדיבור והניגון שלו זו ממש ספרדית... רק השפה פתאום לא הסתדרה לי.

Yalush2

New member
למה שירים נתקעים בראש ואיך נפתרים מהם?

נראה לי שזה יעזור לכמה אנשים

http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=13835
מתוך בא במייל:
לתופעה הנפוצה קוראים Earworm (תולעת אוזן) - מצב בו שירים, ג'ינגלים, נעימות או צלילים, מתנגנים בראש בלולאה בלתי פוסקת. "תולעת אוזן" מתרחשת בדרך כלל אחרי ששמענו שיר מסויים פעמים רבות, אך לא בהכרח. "אנשים יכולים להידבק לשירים שהם לאו דווקא שמעו לאחרונה" אומרת אנדריאן מקנלי-גאגנון, חוקרת מטעם אוניברסיטת מונטריאול, "זה יכול לקרות פתאום, חודשים ואפילו שנים אחרי ששמעו את השיר".
&nbsp
על פי מחקר שערך ג'יימס קלאריס, פרופסור לשיווק מאוניברסיטת סינסינטי, 98% מהאנשים בעולם סובלים מהתופעה. לטענתו, השירים עם הסיכויים הגבוהים ביותר "להידבק" הם אלה המונוטוניים והקליטים שרוב האנשים יכנו בשלב כזה או אחר "השירים המעצבנים". יחד עם זאת, מחקרים נוספים מצאו שכמעט כל שיר יכול להפוך ל"תולעת אוזן"; הרבה מזה תלוי במצבו הקוגנטיבי של האדם. כלומר, הפעולה שאנחנו עושים משפיעה על סיכויי ההידבקות שלנו.
&nbsp
כך למשל, הסיכוי "להידבק" בשיר אצל אנשים שעושים פעולות מונוטוניות ושגרתיות, כמו עבודות בית, מקלחת, גלישה באינטרנט או המתנה בתחנת אוטובוס, גבוה יותר, כי המוח לא עסוק באותו הזמן בשום דבר, וקל לו להיות מוסח.
&nbsp
במשך זמן רב, נהוג היה לחשוב שהשירים שנתקעים בראש אינם דומים למקור ואם יתבקשו האנשים לזמזם חלק מהשיר, יתגלה שהוא אינו דומה במקצב או בסולם לשיר המקורי, אך אחד המחקרים שערכה מקאנלי-גאגנון הראה שהשירים, כמו זכרונות חזותיים, הם מוחלטים. כלומר, המוח שומר את כל הפרטים של השיר ושולף אותם במדוייק. ממצאים אלה, לא סותרים את העובדה שקטעי השיר שנתקעים בראש יכולים להיות מורכבים מפזמון בלבד, מבית ופזמון או ממשפט מפתח (כמו ג'ינגל), כאשר הממוצע של אורך המנגינה התקועה עומד על כ-15-30 שניות.
&nbsp
המשך הכתבה בלינק

סטילהוק

New member
שימו לב שמתוך הטופ 10 בעודשקר השורה היחידה שצבועה בכחול שלנו

כל שאר השורות של השירים אדומות/ורודות, להוציא קצת כחול אצל בלגיה וצרפת שבאמצע ובתחתית הטופ 10 שירים שבטבלה.

למעלה