NEST

user32

Well-known member
מנהל
זה ההוא שרצה לעבוד באפל

הפוסט הזה הוא אחד הטקסטים הקולעים ביותר שקראתי לאחרונה. לא יודע לגבי השמועות על העבודה שם אבל כל הבאז סביב טרמוסטט עם עטיפה נאה נראה לי מגוחך, מחיר הרכישה הזוי, המוצרים עצמם משעממים.
אני נוטה "להאשים" את הריבית הנמוכה והרווחים האדירים של ענקיות טכנולוגיה שדוחפים אותן לבזבז סכומים על שטויות החל מהשקעה בסטארטאפים מיותרים, דרך רכישה של חברות כמו וואטסאפ, נסט ואחרות שבתקופה אחרת לא היו מקבלות עשירית מהסכום שקיבלו עכשיו.

מסכים

אני דווקא הבאתי את זה כן לגבי הרכילויות. אני לא חושב שאותו אדם רוצה לעבוד שאנשים בוכים בישרותים ומקללים את היום בחרו לעבוד שם.

eveik

New member
אף אחד לא מכריח אותם להישאר שם

שיעזבו אם כל כך רע.

vinney

Well-known member
חוץ ממאות אלפי דולרים שמחכים להם כשישתחררו האופציות...

זה נראה לי הזוי.

פשוט קשה לי להאמין שזה ככה.
אף אחד לא טיפש עד כדי כך שיעבוד במקום שגורם לו לבכות בשירותים ולפרק את נישואיו. יש מספיק מקומות עבודה נורמליים שאפשר להתפרנס בהם בכבוד בלי להגיע למצב הזה. אפילו לעבוד כזבן במכולת עדיף.

אילן די

New member
מזעזע אבל זה המצב בהרבה סטארטאפים

זכורה לי עבודה בסטארטאפ שהתחלתי ב- 2005.
כשהתחלתי שם, הגעתי לעבודה ביום שני בבוקר, המנהלת אמרה לי שהם עושים deployment לפרודקשן בערב ושאלה אם אני מוכן להישאר. כמובן שאמרתי כן. בשל ״תקלות בלתי צפויות״ עזבתי את העבודה למחרת ב- 5 בערב.
ככה התנהלו הדברים שם. כיבוי שריפות, ימים ולילות ארוכים. לא לקח לי הרבה זמן לעבור למקום אחר.

esp8266

New member
פתטי..

יושבים חבורה של בכיינים, code monkeys, בפורום נידח במדינה נידחת ושמחים לאיד על אחת החברות המבטיחות של העשור הבא, בגלל כתבה שמבוססת על מישהו מפורום שהיה לו קצת קשה.
קל לראות לאן הולכים החיים שלכם, אתם לא בוחנים חברות לפי תרומה לעולם אלא לפי חיי הנוחות שהן יאפשרו לכם. אנשים קטנים עם חסם עליון נמוך.

מייסד נסט טוני פאדל נחשב לאחד המהנדסים הטובים בייקום, מפתח האייפוד והאייפד,חומרה תוכנה ומוצר, אדם קשה בדיוק כמו ג'ובס ולכן המוצרים שלהם נראים ועובדים כלכך טוב, שכנראה עוד 20 שנה כמו ג'ובס, הקשיחות שלו תחשב גאונות.

מי שרואה את נסט כחברת טרמוסטט הוא ילדותי במקרה הטוב וזה לא מפליא לאור השיחות המפגרות שלכם שעסוקות לרוב בנוחיות במקום העבודה. החברה מפתחת API מלא לבתים חכמים עליו מבוססות כבר עשרות(!) חברות, גלאי עשן, מצלמה עם טכנולוגיות תנועה עתידיות, שירות סטרימינג של וידאו בבתים, ולפי הרשמים תכנס לכל תחום אפשרי בבית החכם כולל מים, וכנראה תתחרה באפל בגיבוי גוגל.

להסיק מסקנות דביליות בגלל בוס קשוח זו בורות וצרות עין שמקורה ביחס שלכם לטכנולוגיה, מה שמעניין אתכם זה רק כמה נוח יהיה ״לי״, ומה ״אני״ מקבל.
לא נראה שלאנשים כאן יש חזון רחב יותר ממשכורת וגודל הדסק שלהם. עצוב.

הבחור ההוא..די קרוב להגיע לאן שרצה ושמח לא לקחת חלק בעולם הצר של אנשים קטנים שעסוקים בשטויות ואז מתלוננים בגיל 40 למה אין להם עבודה.

אין להם שום תשוקה אמיתית למקצוע ומה שמעניין זה כמה קשה או קל.
אנשים מצליחים עשויים מחומר אחר לגמרי.

נכנסתי לכאן במקרה, וזה הביקור האחרון במקום העצוב הזה.

vinney

Well-known member
לא הייתי קורא לה "אחת החברות המבטיחות של העשור הבא".

של העשור הקודם, אולי. אבל ההבטחות ההן לא מומשו.

ולא הייתי קורא לטוני פאדל "אחד המהנדסים הטובים ביקום", ולו כי הוא כלל לא מהנדס. כבר מזמן, אם בכלל אי פעם היה. הוא מנהל, ומנהל גרוע.

לא יודע איזה APIים נסט מפתחת, אבל המוצרים שלהם שווים לתחת, והיו לא מעט תלונות של צרכנים על כך שהם לא אמינים - וכשזה המשוב לגלאי עשן, אני הייתי מתייחס לזה ברצינות. כי אמינות זה בערך הדבר היחיד שנדרש מהמוצר הזה.

הם אולי שייכים לגוגל, אבל גוגל הם לא...

BravoMan

Active member
לא קראת את הקישור שהבאתי, נכון?

כי נראה שבינתיים, "התרומה" היחידה של החברה הזו לאנושות זו דרך חדשה לרמות ולעשוק את הצרכנים, ובמקרה הגרוע אף לסכן את חייהם!
&nbsp
הראיון שמוצרים לבית החכם, ובמיוחד מוצרי אבטחה ובטיחות, ניתן יהיה להשבית לחלוטין, מרחוק, בהודעה של רגע, ובלי שום יכולת של הלוקח לעשות דבר בנידון, זה הביזיון הגדול ביותר שיכול להיות.
&nbsp
מי שמההלל הנהלה של חברות שמייצרת מוצרים כאלה, הוא האחרון שיש לו זכות ללכלך על מישהו בתעשייה!

ipv6

Member
בסוף המטרה של החברה זאת

היא להרוויח כסף. חזון ושאר החרטא זה נורא נחמד בשביל הנאום בהשקה של האייפון אבל תאמין לי שהטוני הזה רוצה בעיקר כמו כל מנכ"ל, להרוויח כסף לבעלי המניות.

אני מסכים איתך שפוסט בעברית שבמקרה הטוב מסכם נכון שרשור באנגלית בפורום כלשהוא, שאף אחד כאן כנראה לא טרח לקרוא, באמת לא אומר שזה מקום טוב או רע לעבוד בו.

רב מי שעובד עובד באפל \ NEST או כל "חברת חזון" שאתה מכבד, חשב טוב טוב מה הוא ירוויח מהעבודה שם ולא סתם חתם על החוזה.

יש פה בפורום אנשים שניהלו המון אנשים, עשו אקזיטים ועוד דברים שהם הרבה יותר מסתם כתיבת קוד. אתה בעיקר התלוננת שאפל לא רוצים לראיין אותך כי אתה לא מכיר אף אחד שם (WTF?!).. בקיצור, צניעות ודרך ארץ קודמים לתורה.

user32

Well-known member
מנהל
לא כל המנהלים והחברות כל כך ציניים

יש מספיק חברות ומנהלים שהם אנשי חזון שפועלים למען חלום כלשהו שהוא לא בהכרח רווח כספי. כמעט ב100% מהמקרים יש גם רווח כספי נאה כך שהערכים האלה כמעט ולא מתנגשים. כל חזון עסקי שמתממש בסופו של דבר פוגש כסף של לקוחות. אבל יש חברות או מנהלים שרק מסתכלים על שורת הרווח השנתי, הכנסות והוצאות ולא מעניין אותם שום דבר חוץ מזה ויש כאלה שלא. דוגמאות לשני הצדדים יש למכביר.

בעניין Nest, אני לא מכיר אותם מעבר לכתבות שפורסמו אבל בתור אחד שמכיר קצת את תחום הIoT וגם יש סטארטאפים ישראליים בתחום שאני עובד איתם, אני לא רואה את הגדולה הטכנולוגית במוצרים של נסט. יש אינספור מוצרים לא פחות חוויתיים, אמינים ומעוצבים ואף אחד מהם לא יימכר ב2 מליארד דולר וגם לא קרוב לכך.
אני לא מזלזל בחדשנות. אייפון היה מוצר חדשני כי הוא הביא לעולם דברים שלא היו קיימים לפני זה ובאמת שינה הכל מקצה לקצה. לנסט יש מוצרים שתמצא אלפים כמוהם בפרוייקטי קיקסטארטר, הרבה מהם גם יותר מעוצבים ויותר טובים. לא רואה הבדל למשל ביניהם לבין סנסיבו הישראלית (עוד חברה שייצרה יותר רעש ממה שהם שווים לדעתי) שלא לדבר על אלפי מוצרים סיניים, חלקם איכותיים, שמעולם לא שמעת עליהם. מה שכן, הם אלופי העולם ביחצ"נות, זה בטוח.

אם 3 מהנדסים מאפל יקימו חברה שתפתח בלון אוויר, תריץ קמפיין תקשורתי על איך האוויר מסתלסל בצורה מושלמת בתוך הבלון, איך חשבו על ההיקף שלו, האלסטיות המשובחת של הבלון והקשירה המוקפדת, אז גם אותם ירכשו בסוף. בסוף בלון זה בלון ותרמוסטט, חכם ככל שיהיה, הוא מפסק עם שני מצבים שמדליק ומכבה את המתג והחיים של אף אחד לא ישתנו אם יהיה לו טרמוסטט אוטומטי בבית או גלאי עשן שמחובר לאינטרנט.

ipv6

Member
הוא דיבר על העובדים

אני חושב שמהנדס שעובד באפל הוא ערכי\רומנטי\בעל חזון בדיוק כמו מהנדס שעובד במיקרוסופט, לא פחות ולא יותר.

אתה יודע, גם המטרה של חברות התרופות היא לא להציל חיי אדם..אלא משהו אחר..

d70

Well-known member
מאוסף של מהנדסים מבריקים הייתי מצפה
שמישהו יחשוב לרגע מה קורה שהתרמוסטט ה"חכם" מת או שנגמרת לו הסוללה,ושיתכנן במוצר חומרת גיבוי שתאפשר פונקצית תרמוסטט בסיסית ביותר.(רבאק תרמוסטטים הם בבסיס בכלל רכיבי חומרה שלא תלויים בשום קוד או חשמל מסוללה).

למעלה